زاکانی به دنبال همکاری با شهرداری لس‌آنجلس
کد خبر: ۸۶۶۰۸۳

در نشست خبری شهردار تهران مطرح شد

زاکانی به دنبال همکاری با شهرداری لس‌آنجلس

زاکانی به دنبال همکاری با شهرداری لس‌آنجلس

«ما برای همکاری با شهرداری لس‌آنجلس مشکلی نداریم اما مشکل اصلی در آن سوی قضیه و به سبب موانع ایجاد شده توسط دولت امریکا است که رفتارهای متناقضی از خود نشان می‌دهد و این سوال را باید از شهردار لس‌آنجلس پرسید. ما آماده همکاری هستیم اما یکجانبه گرایی امریکا شهرداری لس‌آنجلس را از همکاری با شهرداری تهران محروم کرده است.»

تبلیغات
تبلیغات

نشست خبری علیرضا زاکانی، شهردار تهران، صبح دیروز با حضور خبرنگاران داخلی و نماینده محلی دو رسانه خارجی، در محل عمارت بلدیه تهران برگزار شد. 

به گزارش اعتماد، شهردار تهران با ۴۰ دقیقه تأخیر و با همراهی تعدادی از مدیران شهرداری تهران حاضر شد. محمدرضا باقری، بازیگر و تهیه‌کننده صدا و سیما مجری این نشست خبری بود که به گفته خودش برای پنجمین بار اجرای چنین مراسمی را به عهده داشت و در ابتدای نشست از رییس‌جمهور سابق و حمید درجاتی، عکاس تازه درگذشته در حادثه ورزشگاه آزادی یاد کرد و از خبرنگاران خواست تا به پرسیدن یک سوال بسنده کنند. 

برای رسیدن به افق ۱۴۱۰ برنامه‌ریزی کرده‌ایم

شهردار تهران ۵۰ دقیقه پس از ساعت اعلام شده برای نشست، پشت تریبون قرار گرفت و سخنان خود را با تسلیت به مناسبت ایام درگذشت «شهید رییسی» و هیات همراه و حمید درجاتی و تبریک روز جهانی ارتباطات آغاز کرد و گزارش مختصری از ایام حضور در بلدیه تهران داد و گفت: «۴۴ ماه و ۱۶روز است که در شهرداری هستیم و خداوند به ما توفیق داد که رویکرد جدیدی را شروع کنیم.» 

زاکانی افزود: «برای هر اقدامی که در شهر انجام می‌شود، یک روایت و دقتی را اعمال می‌کنیم که در منظومه کلی شهر معنا پیدا می‌کند. ما در کلان‌شهر شهرداری تهران، ۴ تحول را برنامه‌ریزی کردیم و با همراهی شورای شهر و نقش برجسته مهندس چمران، سبب شده است که در این مسیر گام‌های بلندی را برداریم. یکی از این ۴ تحول ناظر به حوزه کالبد ما است و برآنیم که از این نظر شهر را متحول کنیم. تحول دیگر به سبک زندگی مرتبط است و به دنبال مشارکت در ساختن محیطی زنده و پویا و اداره شهر با مشارکت شهروندان هستیم.

سطح دیگر تبدیل شدن به یک نهاد اجتماعی است و تلاش ما این است که به یک نهاد پاسخگو تبدیل شویم و مرحله چهارم، تبدیل تهران به یک شهر هوشمند است.» زاکانی به سال ۱۴۱۰ به عنوان افق مد نظر در برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: «افق مد نظر ما ۱۴۱۰ است اما ریل‌گذاری‌های انجام شده از همین حالا در حال پاسخ دادن است.» 

شهرداری تهران وارد دوره توسعه شده است

زاکانی به کمک‌های دولت‌های سیزدهم و چهاردهم به شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: «به کمک شورای محترم و به مدد حمایتی که در دولت خدمتگزار بود و استمرار آن در دولت فعلی در حال رقم خوردن است، موفق شدیم از آن تزلزل قبلی به ثبات برسیم و بتوانیم شرایط را به شکلی پیش ببریم که یکی پس از دیگری در جهت رفع مشکلات شهر گام‌برداریم.»

شهردار تهران چندین بار در این نشست خبری به مقایسه آمارهای ۴۴ ماه حضور خود با شهرداران قبلی در دهه ۹۰ پرداخت و هر بار دوره خود را بهتر و خود را موفق‌تر معرفی کرد. وی درباره رسیدن به مرحله تثبیت در شهرداری تهران، گفت: «امروز ما از مرحله اول یعنی حوزه تثبیت عبور کرده‌ایم و در این مرحله دوم، توسعه فعالیت‌ها و کارها را هدف گرفته‌ایم و امروز که صحبت می‌کنیم، چشم‌انداز پیش رو، حوزه تحول است و برای اینکه در حوزه فناوری‌های نوین در سازمان فاوا و سازمان فناوری نوین گام‌های موثری‌برداریم، مسیری برای توسعه زیرساخت‌ها و گرفتن مجوزها طی کرده‌ایم.» 

وعده‌هایی که موعد آن نزدیک است

شهردار تهران در ادامه سخنان خود به ترسیم چشم‌انداز زیبایی از ماه‌های آینده شهر تهران پرداخت و وعده‌هایی داد که موعد تحقق آن‌ها به ایام انتخابات شورای شهر ابتدای سال آینده، نزدیک است. زاکانی گفت: «در ماه‌های آینده تهران با یک تحول در مسیر فناوری روبه‌رو خواهد شد، از جمله یک پارک علم و فناوری ۲۰۰ هکتاری و چندین مرکز نوآوری در بخش‌های مختلف شهر که اینها در گذشته خواب و خیال شمرده می‌شد.» زاکانی وعده توسعه جهشی در حوزه حمل و نقل را داد و افزود: «در حوزه حمل و نقل مقدماتی در نظر گرفته شد که شهرداری تهران به یک حد نصاب قابل قبول برسد و امروز در مسیری قرار گرفتیم که در حوزه‌های مختلف مانند مترو و اتوبوس و تراموا و اتوبوس برقی و تاکسی، امسال یک توسعه جهشی اتفاق می‌افتد.» 

تغییر در حوزه بافت فرسوده نیز از دیگر وعده‌های زاکانی بود و گفت: «در حوزه بافت فرسوده یک نگاه جدیدی حاکم می‌شود و مسیری که سال‌ها بر آن اصرار می‌ورزیدیم، تغییر می‌کند. اگر قرار است مشکل مسکن مردم و اجاره‌نشینی حل شود، باید سرمایه‌گذاری بر روی بافت فرسوده با یک نگاه جدیدی شکل گیرد.» 

درآمد ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳

شهردار تهران از رشد درآمدهای شهرداری در سال‌های اخیر خبر داد اما به منابع آن به‌طور مستقیم اشاره نکرد. وی در این زمینه گفت: «ما یک مسیر پر شتاب نمایی را در پیش داریم. یعنی اگر در سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران ۲۷هزار میلیارد تومان درآمد داشته، این درآمد ۱۴۰۰ به ۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده و در سال ۱۴۰۱ از رقم ۸۰ هزار میلیارد تومان گذشت. در سال ۱۴۰۲عدد ثبتی درآمد به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسید، این در حالی است که بودجه ۷۵ هزار میلیارد تومان بود ولی تحقق آن به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسید و در ۱۴۰۳ پایه بودجه را به ۱۷۵ هزار میلیارد تومان رساندیم ولی تحقق از ۲۰۰هزار میلیارد تومان گذشت.»

زاکانی درباره اینکه گفته می‌شود افزایش درآمد عمدتا به سبب تراکم فروشی و جریمه‌ها است، گفت: «سوال این است که این درآمد از کجا آمده است. در حالی که در منابع حاصل از کمیسیون ماده ۵، نسبت به گذشته شتاب کمتری داشتیم و در مقابل با انضباط مالی و مولدسازی و ابزارهای فراموش شده مدیریت به این نتیجه رسیدیم.» 

شهردار تهران سخنان خود را با چند آرزو به پایان رساند و گفت: «باید تهرانی داشته باشیم که آلودگی هوا نداشته باشد، بد مسکنی و بی‌مسکنی نداشته باشد، خدمات به صورت عادلانه در آن توسعه یافته باشد. مدرسه‌های مستحکم داشته باشد و از یک تهران جدیدی صحبت می‌کنیم که جز با کمک و حمایت مردم، محقق نمی‌شود. و امیدوارم که در ۱۴۱۰ در رسیدن به چشم‌انداز آرمانی ما از تهران که رسیدن به کلان‌شهر الگوی اسلامی است، موفق باشیم» 

جمعیت شهر تهران در حال کاهش است و مردم به شهرستان‌ها می‌روند

در ادامه تعدادی از رسانه‌ها به ارایه سوالاتی که از قبل برای تیم روابط عمومی شهرداری تهران ارسال کرده بودند، پرداختند و زاکانی نیز به سوالات پاسخ گفت. 

شهردار تهران درباره گزارش وزارت راه از پهنه استان تهران و البرز و نیازهای آن‌که در مقابل رییس‌جمهور ارایه شده بود، روایت خود را ارایه کرد و گفت: «گزارشی را وزارت راه و شهرسازی در خصوص پایتخت تنظیم کرده بود که در آن درباره شهر تهران، شهرستان‌های تهران و استان البرز جمع‌بندی شده بود و اشکالات ۱۸ هزار هکتار را مطرح می‌کرد و نشان می‌داد که شهر تهران متأثر از مشکلات پیرامونی است.

اشکال گزارش این بود که گزارش را به ۳ قسمت تقسیم نکرده بود و درباره ۷۰۰هکتار تهران و شهرستان‌های تهران و البرز به شکل جداگانه ا ظهار نظر نکرده بود، بلکه سر جمع مطرح شده بود.» زاکانی افزود: «بحث علمی و دقیقی شد و رییس‌جمهور سوالات جدی‌ای از ارایه‌کننده کردند و بنا شد که تحقیق صورت گرفته به ما داده شود. به نظر من اطلاعات غلط بود.

شهر تهران در سال گذشته ۷ دهم درصد افزایش جمعیت داشته است اما برخی شهرستان‌های استان تهران ۱۰ درصد افزایش داشته است. استان تهران بی‌ضابطه در حال رشد است اما شهر تهران در حال کاهش جمعیت است و جمعیت‌پذیری در تهران در حال محدود شدن است. علت آن یک کار غلط در گذشته است. گفته شد که هر کسی می‌خواهد در پایتخت بماند، هزینه آن را بدهد. اما گران شدن تهران به کل کشور تسری پیدا کرد و کسی هم از تهران نرفت، بلکه شهرستان‌های اطراف تهران رشد جمعیت پیدا کردند.» 

وی تصریح کرد: «مسوولان باید اهتمام ویژه‌ای به تهران داشته باشند و الحمدلله این اهتمام در نگاه رییس‌جمهور وجود دارد.» 

مردم تحمل کنند کمر ترافیک شکسته می‌شود

شهردار تهران درباره معضل ترافیک حاصله از برگزاری نمایشگاه‌ها در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، گفت: مردم تحمل کنند، کمر ترافیک به زودی شکسته می‌شود. درباره موضوع نمایشگاه، در حال مذاکره با وزارت صمت هستیم تا برای تخلیه و انتقال نمایشگاه بین‌المللی تهران به شهر آفتاب اقدام شود. در آخرین مذاکره‌ای که با ایشان انجام شد، قرار شد تا زمان انتقال، نمایشگاه‌هایی در این منطقه برگزار شود که ترافیک شهر را قفل نکند و شهرداری هم در طرح توسعه نمایشگاه بین‌المللی تهران مشارکت داشته باشد. 

صدور ۸ هزار میلیارد تومان فیش خلافی برای یک مجتمع تجاری

زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره ساختمان‌های ناایمن، از بررسی همه ساختمان‌های مهم پایتخت خبر داد و گفت: «ساختمان‌های مختلف تهران بررسی شده‌اند و ساختمان‌های ناایمن نیز اعم از خدماتی و عمومی مشخص هستند که بخشی در حال نوسازی و بازسازی هستند و بخشی دیگر باید تعیین تکلیف شوند.» وی به یک مجتمع تجاری اشاره کرد و گفت: «بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای این مجتمع فیش صادر شده است که عمدتابه سبب‌عدم ارایه خدمات مانند پارکینگ در سنوات گذشته است. بخش دیگر مشکلات این مجتمع، نما بود که اکنون یک نمای جدیدی برای آن در حال ایجاد است. بخش سوم مربوط به استحکام ساختمان است و این مشکل به سبب ازدحام ایجاد شده در ساختمان است که به سبب رفت و آمد و استقرار بیش از حد، ناایمن شده است و باید به آن هم رسیدگی کنیم.» 

زاکانی در ادامه این نشست به همکاری‌های بین‌المللی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: «شناخت تهران برای کشورهای بریکس مهم بود که دریچه همکاری‌های بعدی باشد. این امکان از طریق بریکس برای تهران هم فراهم شد که فعالیت‌های خودمان را در کشورهایی که ایران در مناسبات آن‌ها حضور ندارد، پیش قدم شود مانند حضور در اجلاس G۲۰ در آفریقای جنوبی در آینده.» وی به امضای ۱۳ میلیارد یورو تفاهمنامه با چین اشاره کرد و گفت: «یک سال و نیم قبل با چین حدود ۱۳ میلیارد یورو تفاهمنامه امضا کردیم که تا امروز بیش از ۱ میلیارد یورو عملیاتی شده است.» 

شهرک‌های الگو را در تهران می‌سازیم

سوال از نوسازی بافت فرسوده، دیگر مساله مطرح در این نشست خبری بود و زاکانی در پاسخ به آن گفت: «در سال گذشته بیش از ۵۶۰۰ پلاک نوسازی شده است و هدف‌گذاری انجام شده را قبول نداریم. هم‌زمان یک موضوع دیگری به نام شهرک‌های الگو مطرح شد و این شهرک‌های الگو را در بافت فرسوده ادغام کردیم و شروع کار را از محله هرندی تهران گذاشتیم.» وی به مدرسه‌های فرسوده شهر تهران و مناطق دارای کمبود مدرسه اشاره کرد و گفت: «با توجه به پشتیبانی آقای پزشکیان از آموزش و پرورش، مسیر شهرداری برای کمک به بازسازی مدرسه‌ها تسهیل شده است. در قانون برنامه هفتم دولت مکلف به ساخت ۲۰۰ مجتمع آموزشی شده است و ما در شهرداری تهران متعهد شدیم که ۱۰۰ مجتمع را در تهران بسازیم.» 

تلاش شهرداری تهران برای حل مشکل ناترازی انرژی

شهردار تهران گفت: «راه اصل رفع ناترازی انرژی، مشارکت مردم در سود و نفع حوزه انرژی و مشارکت در بخش مصرف و حرکت به سمت انرژی‌های پاک و تجدید شونده است. شهرداری در این مسیر کارهای متفاوتی را می‌تواند انجام دهد. به عنوان مثال اگر ۹۸ اصلاح تقاطعی برنامه‌ریزی شده انجام شود، روزانه بیش از ۱ میلیون لیتر در مصرف بنزین در تهران، صرفه‌جویی ایجاد می‌شود که بخشی انجام شده و بخشی در سال جاری انجام می‌شود.

تقویت حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس و تاکسی‌ها سبب افزایش اهتمام مردم به این حمل و نقل و کاهش مصرف انرژی می‌شود.» وی افزود: «برقی‌سازی سیاست دیگر در پیش گرفته شده در شهر تهران است و ما اهتمام ویژه‌ای به این امر داریم که یکی از آن‌ها، تاکسی‌های برقی و ۲۰ هزار موتورسیکلت برقی با عنوان موتورسیکلت کار است. ما همچنین ساختمان‌هایی که خودشان تولید برق داشته باشند را مورد تشویق ویژه قرار می‌دهیم. نکته دیگر حضور خود شهرداری در تولید انرژی است و همین موضوع را درباره آب هم در پیش گرفته‌ایم.» 

ساخت و سازهای غیرمجاز در تهران ساماندهی می‌شوند

وی با اشاره به مشخص نبودن حریم شهر تهران از گذشته، گفت: «یکی از شرکت‌های معروف خودروسازی در حال دیوار کشیدن دور ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی است. این اقدام با حمایت بخشی از دستگاه قضایی روبه‌رو شده و با نیروهای شهرداری برخورد شده است. من این موضوع را پیگیری کردم و دستگاه‌های نظارتی نیز با این موضوع و موضوعات مشابه برخورد می‌کنند. اجازه نمی‌دهیم که چیزی مانند مرتضی گرد در اطراف تهران شکل بگیرد که مردم آنجا نیز در معرض مشکلات محیطی قرار بگیرند.» 

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره برج‌های تهران و مجوزهای هتل ولنجک گفت: مجوزهای داده شده در ۴ سال اخیر، به اندازه گذشته نبوده و ما کمتر مجوز داده‌ایم. هتل ولنجک هم مجوز شورای عالی شهرسازی و هم مجوز کمیسیون ماده ۵ دارد. زمین آن اساسا برای هتل داده شده است و تمام اشکالاتی که مطرح شده، در کمیسیون مطرح شده و به‌طور علمی پاسخ گرفته است. وزارت گردشگری هم پیگیر موضوع احداث این هتل است. »

اعلام آمادگی برای همکاری با شهرداری لس‌آنجلس

نماینده ایرانی خبرگزاری CBS امریکا، از جمله خبرنگارانی بود که موفق به پرسیدن سوال خود از زاکانی شد و به قابلیت دریافت وام از بانک جهانی برای پروژه‌های شهرداری تهران اشاره کرد: «ما از دریافت وام از بانک جهانی استقبال می‌کنیم و آن را دنبال می‌کنیم و سرفصل‌های جدیدی برای دریافت تسهیلات در عرصه بین‌الملل را دنبال می‌کنیم.» زاکانی در ادامه پاسخ به نماینده CBS از همکاری با لس آنجلس که با شهرداری تهران خواهرخوانده است، استقبال کرد و گفت: «ما برای همکاری با شهرداری لس‌آنجلس مشکلی نداریم اما مشکل اصلی در آن سوی قضیه و به سبب موانع ایجاد شده توسط دولت امریکا است که رفتارهای متناقضی از خود نشان می‌دهد و این سوال را باید از شهردار لس‌آنجلس پرسید. ما آماده همکاری هستیم اما یکجانبه گرایی امریکا شهرداری لس‌آنجلس را از همکاری با شهرداری تهران محروم کرده است.» 

بحران دفن در تهران نداریم

شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین گفت: «چیزی به اسم بحران دفن در تهران نداریم و برخی همکاران ما این موضوع را شور کرده‌اند. به‌طور جدی به دنبال ساخت آرامستان‌های جدید در شهرداری تهران هستیم و ۵ نقطه در تهران را در حال ساخت یا پیگیری یا تملک جدید هستیم. من با کسانی که ایجاد اضطرار کرده و جامعه را در اضطرار قرار می‌دهند، مشکل دارم و نباید چنین کاری را انجام دهیم.» 

دنبال این هستیم که چه کسی به چه کاری می‌آید

زاکانی در پاسخ به خبرنگار شرق که درباره جابه‌جایی‌های مکرر در مدیران شهری پرسید، مدیریت‌های شهرداری را دارای ثبات دانست و اظهار داشت: «مدیریت‌های شهرداری تهران دارای ثبات هستند ولی با کسی تعارف نداریم. از سوی دیگر در حال ارزیابی مستمر این نکته هستیم که چه کسی در چه کاری بهتر عمل می‌کند.» 

همکاری با روسیه سطح مطلوبی ندارد و باید بیشتر شود

زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتنیک روسیه، به ارتباطات شهرداری تهران با روسیه اشاره کرد و گفت: «مقدمات همکاری میان شهرداری تهران و شهرهای روسیه فراهم شده است اما سطح این همکاری اصلا برای من قابل قبول نیست. ماه گذشته در دیدار با شهردار کازان مقدمات همکاری را فراهم کردیم. دیدار با شهردار مسکو به سبب اقتضائات آن زمان تأخیر افتاد و ان‌شاءالله در آینده نزدیک با سفر یکی از ما، این همکاری تسریع می‌شود. همکاری با سن پترزبورگ نیز دستور کار است و در آینده نزدیک محقق خواهد شد.» 

کاهش تماس‌های مردم با سامانه ۱۳۷

شهردار تهران به کاهش ۱۳ درصدی تماس‌های مردم با سامانه ۱۳۷ شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: «تغییر شیوه نظافت و پاکی شهر و جابه‌جایی مخازن از سطح خیابان‌ها به داخل مجتمع‌ها، تأثیر خوبی در افزایش رضایتمندی مردم گذاشته است.

در مناطق مختلف شهرداری تعداد پیمانکاران جمع‌آوری زباله زیاد بود و از سال ۱۴۰۲ این تعداد کاهش یافت و به دنبال تصحیح مسیر جمع‌آوری و فراهم کردن زباله‌سوز برای شهر تهران هستیم تا شرایط بهتری ایجاد شود.» وی در حوزه حمل و نقل به بستن قرارداد بیش از ۳۲۰۰ اتوبوس دیزلی در داخل و خارج ایران اشاره کرد و گفت: «قرارداد ۳۵۰۰ اتوبوس برقی نیز منعقد شده است و تاکنون از مجموع این قراردادها، بیش از ۱۶۰۰ اتوبوس تحویل شده است و بقیه نیز در راه ایران یا گمرک یا در حال ساخت است که تا پایان سال تعداد تحویلی ۸۰۰ عدد افزایش می‌یابد.» 

تهران ظرفیت جمع‌آوری ۲۴ هزار نفر معتاد را دارد

زاکانی با اشاره به همکاری شهرداری تهران در ایجاد کمپ‌های ماده ۱۶ و تقویت گرمخانه‌ها، گفت: «متأسفانه از شهریور سال ۱۴۰۳ تعهدات تأمین هزینه برای کمپ‌های ترک اعتیاد مانند فشافویه تأمین نشد و این کمپ‌ها مجبور به آزادسازی تعدادی از این افراد شدند. خوشبختانه اعتبارات جدید تأمین شده است و جمع‌آوری آن‌ها دوباره شروع شده است، لذا در حال حاضر شاهد کلونی معتادان در تهران نیستیم.» 

از زباله‌های تهران برق تولید می‌شود

زاکانی تاسیس کارخانه زباله‌سوز در تهران را یکی از اهداف شهرداری تهران بیان کرد و گفت: «ما به دنبال پیگیری یک راه‌حل مناسب برای حل مشکلات زباله در تهران هستیم، بدین صورت که زباله‌ها تفکیک شده و آن‌هایی که دارای ارزش حرارتی هستند، برای سوزاندن فرستاده شوند و از آن‌ها برق لازم تولید شود که مشخصات این زباله‌سوز برای سازمان محیط زیست و شرکت‌های دارای توان لازم اعزام شده و پیگیر حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه نیز هستیم.» 

شورای شهر انتخابات آینده را وارد مسائل شهری نکند

خبرنگار رجانیوز، از شهردار تهران درباره اختلافات با شورای شهر و حاشیه‌هایی که این شورا برای شهرداری تهران ایجاد می‌کند، سوال کرد و زاکانی در پاسخ به وی به انتظارات انتخاباتی شورای شهر اشاره کرد و گفت: «برخی از اعضای شورای شهر نگاه‌های خاصی دارند که خارج از حوزه کاری ما است.

این به نفع شهر نیست که کسی در شورا باشد که بخواهد از زاویه دید انتخابات به مدیریت شهری نگاه کند و اگر مولفه انتخابات آینده را کسی بخواهد وارد مسائل شهری کند، خطای بزرگی انجام گرفته است. تمام مسیر ما بر مشارکت و همکاری استوار است و امروز که در مدیریت شهری هستیم، باید با هم همکاری و هماهنگی داشته باشیم.» نشست خبری شهردار تهران اندکی پس از ساعت ۱۳ پایان یافت اما تعدادی از خبرنگاران از جمله خبرنگار اعتماد موفق به طرح پرسش نشدند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات

پیشنهادی باخبر