رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

جبران عقب ماندگی های فارس نیاز به حمایت ویژه تری دارد

جبران عقب ماندگی های فارس نیاز به حمایت ویژه تری دارد

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مباحث ارزی یکی از مشکلات فراگیر در کشور است و مهمترین علت این موضوع این است که سیاست های پولی و ارزی کشور ما نادرست است و هیچ عقل سالمی معادله تعیین شده برای مباحث ارزی و مباحث مالیاتی را نمی پذیرد.

به گزارش ایلنا، رضا علیزاده در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی استان فارس که در اتاق شیراز برگزار شد، بیان کرد: با این چنین سیاست گذاری ها در کشور فعال اقتصادی را مجبور به انجام کارهایی می کنیم که مورد تایید نیست.

وی افزود: سیاست های انقباظی که بانک های ما در پیش گرفته اند راهگشا نیست و امروز واحدهای تولیدی ما گرفتار مبالغ اندک و حتی در تامین سرمایه در گردش نیز دچار مشکل است .

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: زمانی که برای حل کردن مشکلات مسایل را دنبال می کنیم می بینیم هر بخش مسایل را به گردن دیگری می اندازد که با این روند راه به جایی نخواهیم برد.

علیزاده با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم مشکلات در کشور حل شود و مسیر پیشرفت هموار باشد، نباید با تصمیم های غیر کارشناسی سر خودمان را کلاه بگذاریم اضافه کرد: ما در این کمیسیون گفتگوها و جلساتی را با بخش های مختلف سیاست گذار از جمله بانک مرکزی داشته ایم که قرار است هفته آینده جلساتی با انجمن های حوزه صادرات برای تغییر گروه های کالایی برگزار شود تا به راهکارهای کاربردی در این زمینه برسیم.

روند صنعتی شدن فارس امیدوار کننده و مثبت است

وی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون از واحدهای تولیدی و صنعتی استان فارس و پویایی صنعت در شهر شیراز ادامه داد: فارس جز استان های خوب در کشور است و اگر چه از سالهای گذشته تاکنون گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی و دامپروری مزیت های اصلی این استان به شمار می رود اما در بازدیدهایی که از برخی از واحدهای تولیدی این استان داشتیم متوجه شدیم استان فارس در حوزه صنعت نیز پیشرفت های خوبی داشته است.

علیزاده عنوان داشت: روند صنعتی شدن استان فارس امیدوار کننده و مثبت است که گزارش های اقتصادی از ظرفیت های این استان گواه این مهم است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تلاش ما در این کمیسیون همراهی مطلوب با بخش خصوصی و کم کردن مشکلات این بخش است تصریح کرد: هدف از سفر این کمیسیون به استان ها، آشنایی با ظرفیت ها و توانمندی های مناطق مختلف و گره گشایی از دغدغه فعالان اقتصادی آن منطقه است.

وی با تاکید براینکه تمام تلاش ما این است که مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشور را کم کرده و فضای فعالیت آنها را هموار کنیم افزود: حضور سه تن از نمایندگان استان فارس در کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ظرفیت خوبی برای بخش خصوصی و صنعتگران استان است تا مشکلات حوزه اقتصاد و فعالان اقتصادی این استان را پیگیری کنند.

 دغدغه های بخش خصوصی فارس تا حصول نتیجه 

در ادامه این جلسه حسنعلی محمدی نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نمایندگان برخی از وزارتخانه ها در استان فارس بر اساس اولویت ها و نیازهای استان و به صورت مسئله محور برنامه ریزی شده است که امیدواریم دستاورد این حضور برای مردم استان ملموس و موثر باشد.

وی افزود: توانمندی های منحصر به فردی در بخش خصوصی استان فارس وجود دارد که تلاش می کنیم مسیر فعالیت آنها را با حل مشکلات هموار کنیم.

محمدی اظهارداشت: اتاق بازرگانی استان و اتاق ایران ظرفیت فوق العاده ای در مرکز پژوهش دارند که تلاش می کنیم با تعامل فزاینده در کمیسیون از این ظرفیت به بهترین نحو برای حل مشکلات فعالان اقتصادی کشور و استان استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: تمام بازدیدها و مسایل در این سفر سه روزه مکتوب شده است که در جلسه هفته آینده کمیسیون با حضور استاندار فارس و رئیس اتاق استان کارشناسی و بررسی خواهد شد و تصمیم های کاربردی و مطلوبی برای بخش خصوصی و اقتصاد استان مصوب خواهیم کرد.

جبران عقب ماندگی های فارس نیاز به حمایت ویژه تری دارد

برنامه ریزی برای جبران عقب ماندگی های استان

همچنین در ادامه این جلسه نماینده استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: استان فارس سالها در حوزه کشاورزی بار کشور را به دوش کشیده و در این زمیه منابع آبی خود را از دست داده است و امروز خشکسالی مشکلات فراوانی را برای مردم استان ایجاد کرده است.

 فرهاد طهماسبی ادامه داد: در چند سال اخیر برنامه ریزی ها در استان فارس از حوزه  کشاورزی به صنعت و معدن تغییر کرده است و انتظار داریم کشور از این بخش ها برای جبران عقب ماندگی های استان حمایت ویژه تری کند زیرا ظرفیت های خوبی در حوزه معدن و صنعت در فارس وجود دارد.

طهماسبی عنوان داشت: از درخواست های مردم به ویژه بخش خصوصی استان از کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایجاد ساز و کار مناسب برای بهره برداری از ظرفیت معادن استان، تامین زیرساخت ها و حامل های انرژی واحدهای معدنی و صنعتی استان، ایجاد شرایط سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در حوزه انرژی در استان، حل مشکلات ارزی و پیمان سپاری های ارزی است.

وی تصریح کرد: هدف از حضور نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان فارس آشنایی با توانمندی های استان است که با نشست هایی که بعد از آن در مجلس برگزار خواهیم کرد تلاش می کنیم دستاورد این سفر، پویایی چرخ اقتصاد استان و منفعت مردم استان باشد.

جبران عقب ماندگی های فارس نیاز به حمایت ویژه تری دارد

توسعه اقتصای فارس را دنبال می کنیم

در ادامه این جلسه نماینده سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با هم افزایی از تمام توان و ظرفیت نمایندگان استان برای توسعه اقتصادی و رشد صنعت در استان استفاده خواهیم کرد.

اردوان اکبرپور با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین آب و برق و گاز مورد نیاز صنایع استان افزود: توسعه همه جانبه استان رشد تولید و ایجاد اشتغال را در پی دارد که در این زمینه نیازمند همراهی بخش خصوصی، بخش دولتی و نمایندگان مجلس خواهیم بود.

اکبرپور اظهارکرد: تامین زیر ساخت ها، کمبود و محدودیت در تامین مواد اولیه، مشکلات حوزه بانکی و ارزی، قوانین دست و پاگیر حوزه صادرات و... از جمله مشکلات صنعتگران استان است که در این بازدید‌ها بررسی شد و برای تصمیم گیری های مناسب در اولویت ما قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: حل مشکلات حوزه اقتصاد در کشور نیاز به ارتباط نزدیک میان مجلس، دولت و بخش خصوصی دارد که تعامل بیشتر می تواند زمینه فعالیت فعالان اقتصادی و رشد اقتصاد کشور و در نهایت منفعت و رفاه عمومی را بهبود بخشد.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر