از نبود طرح توقف گران‌فروشی نان تا پرداخت یارانه آبان

در میان اظهارات مسئولان اقتصادی کشور در این هفته، عنوان‌هایی همچون نبود اطلاعات دقیق از خانه‌های لوکس و خالی، دو ماه بدون هک در سامانه بانکی، طرح توقف گران‌فروشی نان روی میز دولت، پرداخت یارانه آبان با تاخیر به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در میان اظهارات مسئولان اقتصادی کشور در این هفته، عنوان‌هایی مانند نبود اطلاعات دقیق از خانه‌های لوکس و خالی، مقاومت در برابر اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، دو ماه بدون هک در سامانه بانکی، کشف قیمت واقعی ارز توافقی تا سه ماه آینده، مدت انتظار ۱۰ ساله وام مسکن جوانان، طرح توقف گران‌فروشی نان روی میز دولت، افزایش ۶۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت و مجاز شدن ته‌لنجی و کولبری به چشم می‌خورد.

نبود اطلاعات دقیق از خانه‌های لوکس و خالی

در ابتدای این هفته محمد هادی سبحانیان؛ رئیس سازمان مالیاتی با انتقاد از دریافت نشدن اطلاعات دقیق در مورد خانه‌های لوکس و خالی اظهار کرد: اگر اطلاعات غلط به سازمان مالیاتی ارائه شود با دریافت و یا دریافت نشدن مالیات در موضوعی مثل مالیات خانه‌های لوکس یا خالی سازمان مالیاتی دچار مشکل می‌شود. بر این اساس این موارد جای آزمون و خطا نیست.

وی گفت: امروز مردم سوالات جدی در خصوص محل مصرف مالیات در ذهن دارند و ما هم در مواجهه با مردم باید پاسخ قانع کننده داشته باشیم. بر این اساس طرح نشان دار کردن درآمدهای مالیاتی در دستور کار قرار گرفت و بسیاری از اقشار از این طرح استقبال کرده و میزان تمکین نسبت به پرداخت مالیات بیشتر شد.

معاون وزیر اقتصاد خواستار مشارکت بیشتر استانداری‌ها و شهرداری‌ها در اطلاع رسانی این طرح شد و گفت: هرچند آئین نامه این طرح در سال جاری تصویب شد اما در این زمان محدود ۴۰۰ هزار نفر به میزان ۷ همت پروژه‌های عمرانی کشور را از محل مالیات پرداختی تأمین مالی کردند.

از نبود طرح توقف گران‌فروشی نان تا پرداخت یارانه آبان

مقاومت در برابر اصلاح صندوق‌های بازنشستگی

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در روز شنبه در دیدار با نمایندگان بازنشستگان کشوری از واقعیت‌های این اقدام اصلاحی و مقاومت‌های گروه‌های ذی‌نفوذ سخن گفت و اظهار کرد: تصمیم دولت برای اصلاح نظام بنگاه‌داری در صندوق‌های بازنشستگی این روزها با حاشیه‌هایی روبه‌رو شده است.

وی خاطرنشان کرد: هفته‌ای حداقل دو گزارش محرمانه فساد از شرکت‌های زیر مجموعه به‌دست من می‌رسد.

دو ماه بدون هک در سامانه بانکی

واقفی؛ معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی در دومین روز هفته، با تاکید بر اینکه اختلال هفته گذشته بانک ملت هک نبود، اظهار کرد: در یکی دو ماه گذشته هیچ هکی در سامانه‌های بانکی نداشتیم.

وی با بیان‌اینکه حدود یک ماه پیش الگوریتم‌های جدید اعتبارسنجی جایگذاری شده است و اکنون جدل جدید اعتبارسنجی با الگوریتم جدید در حال اجرا است، افزود: جمع تراکنش افراد جدا از سوابق چک‌های برگشتی به این بحث رسیده بحثی که دنبال آن هستیم بهینه سازی الگوریتم است احتمالاً بحث مالیاتی هم به این الگوریتم اضافه خواهد شد.

معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی با اشاره به تلاش برای بهینه‌سازی الگوریتم‌های این حوزه گفت: اقلامی مانند بدهی مالیاتی و رفتار مالی افراد از جمله شاخص‌هایی است که به اعتبارسنجی اضافه خواهد شد. در بحث نظارت هوشمند و بانکداری هوشمند که مبتنی بر داده است، تلاش شده که از هوش مصنوعی به عنوان یک مؤلفه زیرساختی استفاده شود.

کشف قیمت واقعی ارز توافقی تا ۳ ماه آینده

محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی درباره نحوه کشف قیمت در بازار ارز توافقی اظهار کرد: در این بازار عرضه کننده و متقاضی ارز پیشنهادات خود را مطرح می‌کنند و در نهایت قیمت کشف می‌شود و معتقدم تا دو تا سه ماه آینده به کشف قیمت قابل اطمینان در بازار ارز توافقی می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی ارز مرکز مبادله انجام خواهد شد، افزود: در سامانه طراحی شده این بازار، حراج صورت می‌گیرد و نرخ ارز بر اساس آن تعیین می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.

وی سیاست اصلاحات در بانک مرکزی را تدریجی، آرام و بدون سر و صدا عنوان کرد و ادامه داد: با شوک نمی‌توان بازار را کنترل کرد. وارد کردن شوک به بازار صحیح نیست، نرخ ارز در بازار آزاد قیمت واقعی ارز نیست، بازار ارز توافقی پنج یا شش ماه است که آغاز به کار کرده است، قطعاً مشکلاتی هم دارد که در مرور زمان برطرف خواهد شد.

مدت انتظار ۱۰ ساله وام مسکن جوانان

علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن با تشریح جزئیات پرداخت وام ۳.۷ میلیارد تومانی خرید و ساخت مسکن، اظهار کرد: حداقل مدت انتظار استفاده از مزایای طرح برای صاحبان حساب صندوق پس‌انداز مسکن جوانان که در سال ۱۴۰۳ اقدام به افتتاح حساب کنند؛ از پنج سال به سه سال و حداکثر مدت انتظار از ۱۵ سال به ۱۰ کاهش یافته است.

وی سقف تسهیلات اعطایی در پایان سال سوم برای حساب‌های افتتاحی سال ۱۴۰۳ در تهران را ۱۶ میلیارد ریال برشمرد و گفت: این رقم در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۴ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۱۲ میلیارد ریال خواهد بود.

مدیرعامل بانک مسکن حداقل مبلغ برای افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن جوانان را ۱۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: حداکثر تسهیلات اعطایی در پایان سال دهم برای حساب‌های افتتاحی سال ۱۴۰۳ در تهران ۳۷ میلیارد ریال، در مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۱.۵ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۲۶ میلیارد ریال است.

از نبود طرح توقف گران‌فروشی نان تا پرداخت یارانه آبان

امیدواریم ۸۰ میلیون فعال بورسی داشته باشیم

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس با اشاره به منفی شدن نرخ تشکیل سرمایه اظهار کرد: سرمایه‌گذاری‌ها پوشش استهلاک را هم نمی‌دهند، دغدغه اول کشور بحث رشد و تشکیل سرمایه است. سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه در نوسان است و حداکثر یک پنجم در بازار سرمایه بوده است.

وی اعتماد خدشه دار شده را بر اساس نااطمینانی‌ها دانست و گفت: بخشی از نااطمینانی به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است اما عامل دوم نااطمینانی‌ها، رفتار سیاست‌گذاران و مجریان سیاسی است و سرمایه‌گذاران را نگران کرده است. بازار مالی حساس است و این رفتارها بازار را با عدم اطمینان روبه‌رو می‌کند.

رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه باید تأمین مالی کوتاه مدت را به نظام بانکی و تأمین مالی بلند مدت را به بازار سرمایه بسپاریم، یادآور شد: برای اقتصاد ایران و بورس ۱۲۰ میلیارد دلاری، وقتی دو میلیون نفر سهم خرید و فروش کنند، عدد کمی نیست. اما امیدواریم ۸۰ میلیون فعال بورسی در آینده‌ای نزدیک داشته باشیم. زمانی که ناشر با اصول حرفه‌ای درست کار کند، حال شرکت خوب است و سوده می‌شود اما در غیر این صورت شرکت متضرر می‌شود.

توقف گران‌فروشی نان روی میز دولت

غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه، گران فروشی نان در کمیسیون‌های مختلف دولت در دست بررسی است، اظهار کرد: یارانه سنگینی توسط دولت به نان اختصاص می‌یابد اما این یارانه به طور کامل به دست بخشی از مصرف‌کنندگان نمی‌رسد و نشتی وجود دارد.

وی با بیان اینکه طبق قانون در چرخه نان تا بخش تولید آرد به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است، توضیح داد: در صورتی که آرد خلاف قیمت مصوب در نانوایی‌ها توزیع شود ما مسئولیت رسیدگی به این موضوع را داریم اما بعد از آن بر عهده این وزارتخانه نیست.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: عرضه نان در برخی از شهرها و مناطق با انواع بهانه‌ها و افزودنی‌های مختلف، با قیمت متفاوت از آرد یارانه‌ای که به آنها تحویل داده شده است به فروش می‌رسد و قیمت‌ها با نرخ مصوب فاصله دارد و رقم سنگین یارانه‌ای که دولت برای نان در نظر گرفته شده است به دست بخشی از مصرف کنندگان نمی‌رسد.

وی گفت: دولت برای آنکه مردم نان را ارزان و با قیمت مصوب خریداری کنند، هزینه زیادی متحمل می‌شود، حال اینکه قیمت نان در برخی شهرها و نقاط بالا رفته است، پذیرفتنی نیست، نظارت بر قیمت عرضه نان در کشور با وزارت جهاد کشاورزی نیست اما دولت مصمم است که این مشکل در کشور اصلاح شود.

افزایش ۶۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت

حمید بورد؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: از ابتدای دولت چهاردهم تولید روزانه نفت ۶۰ هزار بشکه افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال، به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید برسیم.

وی با اشاره به سهم بیشتر مناطق نفت‌خیز جنوب، غرب کارون و در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز اروندان در این افزایش ظرفیت تولید گفت: در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز با انجام طرح‌ها و به مدار آوردن چاه‌های جدید و انجام طرح‌های نمک‌زدایی افزایش تولید داشته‌ایم.

مدیر عامل شرکت ملی نفت پیش‌بینی کرد که تا پایان سال، به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید برسیم و تصریح کرد: اثر این افزایش تولید نیز در فروش نفت و افزایش تولید فرآورده‌های نفتی مشهود است در خصوص فروش نفت نیز اظهار کرد: با وجود همه مشکلاتی که داریم، وضعیت خوب است و کار به صورت مطلوبی پیش می‌رود.

از نبود طرح توقف گران‌فروشی نان تا پرداخت یارانه آبان

۱۱ درصد واگذاری‌ها به بخش خصوصی بود

عبدالناصر همتی؛ وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه خصوصی‌سازی در کشور عملاً اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: در ۲۳ سال خصوصی‌سازی در مجموع، فقط ۱۱ درصد از واگذاری‌ها به بخش خصوصی بوده است. وی در چهارصد و بیست و ششمین جلسه هیئت واگذاری افزود: از مجموع واگذاری‌ها طی ۲۳ سال خصوصی‌سازی در کشور ۱۱ درصد به بخش خصوصی بوده و ۲۹ درصد از مجموع واگذاری‌ها نیز به نهادهای عمومی تعلق دارد و ۵۶ درصد نیز رد دیون است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: در واقع می‌توان گفت خصوصی‌سازی در کشور عملاً اتفاق نیفتاده است.

ته‌لنجی و کولبری مجاز شد

محمد اتابک؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان با رئیس جمهور اظهار کرد: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد و رئیس جمهور هم این مسئله را تأیید کرده‌اند، این کار می‌تواند در مبادلات خرد ما با کشورهای همسایه تأثیرگذار باشد، در سفری هم که به پاکستان داشتم روی تجارت و داد و ستدهای مرزی دو کشور بحث‌های مفصلی شد، البته باید ملاحظات هر دو کشور را لحاظ کنیم. وی گفت: در این مسیر حاضریم مجوز بهره‌برداری از معادن را به استان تفویض کنیم.

وزیر صنعت با بیان اینکه باید شرایط سختگیرانه برای مجوز به معادن کوچک و متوسط کنار گذاشته شود، افزود: از جمله دیگر مشوق‌ها می‌تواند دریافت سود کمتر توسط بانک‌ها باشد.

یارانه کسی حذف نشده است

احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یارانه کسی حذف نشده است، اظهار کرد: سازمان هدفمندی در جریان پرداخت است، ما اسامی کسی را برای حذف یارانه به سازمان هدفمندی معرفی نکرده‌ایم و یارانه افراد قطع نشده است.

طبق روند هر ماه یارانه باید ساعت صفر اول آذر واریز می‌شد که در این باره سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها، لزوم هماهنگی بین‌دستگاهی را دلیل تأخیر در پرداخت رایانه آبان عنوان و اعلام کرد که تلاش می‌کنیم یارانه دهک‌های چهارم تا نهم تا پایان پنجشنبه - اول آذر- پرداخت شود.

عصر روز پنجشنبه یکم آذر سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: اکنون یارانه مرحله ١۶۵ (آبان ماه) به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد. ‎

یارانه کمک معیشتی مرحله ١۶۵ مربوط به آبان ماه ١۴٠٣ به حساب ۱۶ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۳۷۴ سرپرست خانوار دهک‌های چهارم تا نهم در سراسر کشور واریز شد.

یارانه مرحله ۱۶۵ به مبلغ ۱۵ هزار و ۲۲۵ میلیارد تومان بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ازای ۵۰ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۴۰۳ نفر در دهک‌های چهارم تا نهم توسط ۲۸ بانک عامل سراسر کشور واریز شد.

پیشنهادی باخبر