هشدار کارشناسان بخش سلامت روان به دلیل وجود نشانه‌هایی از علاقه مفرط کاربران به پیمایش محتوای منفی آنلاین (دوم اسکرولینگ) صادر شد. نتیجه یک مطالعه نشان می‌دهد اخبار منفی در اینترنت به دردسرهای مردم می‌افزاید و سم‌زدایی دیجیتال می‌تواند کمک کند.

اخبار منفی

همشهری آنلاین آرش نهاوندی: دانشمندان هشدار می‌دهند که «دوم اسکرولینگ» یا «دوم سرفینگ» یا زمان بیش از حدی که شخصی برای گشت‌وگذار در رسانه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری صرف جذب اخبار منفی می‌کند و پیوستن به بحث‌ها در رسانه‌های اجتماعی ما را در چرخه‌ای از سلامت روان بد به دام می‌اندازد. به نوشته روزنامه سان، محققان دریافتند که خواندن محتوای منفی آنلاین ما را ناراضی می‌کند اما وقتی احساس ناراحتی می‌کنیم نمی‌توانیم در مقابل نگاه کردن به مطالب بیشتر مقاومت کنیم.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه کالج لندن انجام شده است، نشان می‌دهد که اینترنت به مشکلات مردم می‌افزاید و سم‌زدایی دیجیتال می‌تواند کمک کند. نظرسنجی از ۱.۱۰۰ کاربر وب نشان داد که روحیه آن‌ها پس از دیدن محتوای منفی بدتر شده است. اما وقتی بعدا به آن‌ها اجازه داده شد به هر چیزی که می‌خواهند نگاه کنند، کسانی که روحیه بدی داشتند به دنبال اخبار و گزارش‌هایی بوند که بدبختی بیشتری را گزارش می‌کرد.

پروفسور تالی شاروت، نویسنده این مطالعه گفت: نتایج تحقیق ما نشان می‌دهد که مرور محتوای منفی نه تنها خلق و خوی فرد را منعکس می‌کند، بلکه می‌تواند به طور فعالی آن را بدتر کند. این یک حلقه بازخورد ایجاد می کند که می‌تواند چالش‌های سلامت روان را تداوم بخشد.

آمادگی برای استرس و اضطراب

راهکارهایی برای فرار از اخبار منفی

به گزارش اتم بانک، لوسی وودز، متخصص ذهن آگاهی، توضیح می‌دهد که ما از نظر بیولوژیکی برای احساس استرس و اضطراب آماده شده‌ایم. او این طور ادامه می‌دهد که سیستم پاسخ به تهدیدات انسانی برای زنده نگه داشتن ما، برای جلوگیری از خطر، فرار یا مبارزه در هنگام مواجهه با ناملایمات ایجاد شده است. در حالی که جهان اطراف ما تغییر کرده، این واکنش مبارزه یا فرار همچنان قوی است.

به گفته این متخصص، اگرچه ما گرفتار جانوران و هیولاهای آدمخوار نیستیم، اما اکنون استرس‌های مدرنی داریم، مانند رسانه‌ها و اخباری که مصرف می‌کنیم. هنگامی که احساس می کنیم توسط یکی از این عوامل استرس زا تهدید می شویم، سیستم عصبی سمپاتیک فعال می‌شود. قلب‌ ما سریع‌تر می‌تپد، خون به سمت اندام‌های ما می‌رود و عملکردهای غیرضروری، از جمله در سیستم گوارش ما رخ می‌دهد و بخش‌های منطقی مغز ما از کار می‌افتند.

ذهن آگاهی گامی برای مدیریت اخبار منفی

لوسی تمرین تمرکز حواس را هنگام مصرف اخبار توصیه می‌کند: وقتی مغز ما آفلاین است، نمی‌توانیم درست فکر کنیم. ما نمی‌توانیم دیدگاهی درباره این واقعیت داشته باشیم که داستان ممکن است جعلی یا اغراق‌آمیز باشد، و شاید قبل از اینکه درستی آن را بررسی کنیم آن را به اشتراک گذاشته‌ایم.

واکنش‌های ما در اتاق خلبان خودکار اتفاق می‌افتد که باید آن‌ها را بشناسیم این اساس تمرین ذهن آگاهی است. سعی نکنید آن‌ها را اصلاح کنید، قضاوت کنید یا از شر آن‌ها خلاص شوید زیرا این اغلب باعث می شود احساس بدتری داشته باشید. در عوض سعی کنید نفس بکشید. واقعا به تنفس و بیرون آمدن آن توجه کنید. ممکن است افکار زیادی به وجود بیاید اما روی احساسات بدن خود تمرکز کنید. به آن‌ها اجازه دهید فقط آنجا باشند و هر بار که افکار بد را از شما دور می‌کنند، ببینید آیا می توانید دوباره به احساس نفس یا بدن خود توجه کنید.

این به شما کمک می کند تا سیستم عصبی پاراسمپاتیک را درگیر کنید که شما را آرام و آرام‌تر می‌کند. و به باعث بازگرداندن مغزتان به حالت آنلاین می‌شود و شما را قادر می‌سازد در مورد واکنش‌های ما منطقی‌تر رفتار کنید.

دستکاری رسانه‌ها

راهکارهایی برای فرار از اخبار منفی

ناگفته نماند که داستان‌های خبری اغلب می‌توانند برای برانگیختن واکنشی از طریق رویدادهای هیجان‌انگیز یا هیجان‌انگیز طراحی شوند. به راحتی می توان رسانه‌های خبری را در گزارش‌های خود متعادل و بی طرفانه در نظر گرفت، اما برخی منابع می‌توانند دستور کار خود را داشته باشند و ممکن است دیدگاهی را که می خواهند شما اتخاذ کنید و به آن واکنش نشان دهید، در اولویت قرار دهند.

هنگام مدیریت مصرف اخبار خود، به این نکته توجه کنید که اخبار را از کجا دریافت می‌کنید و این واقعیت را در نظر بگیرید که یک سری اخبار ممکن است برای تحریک پاسخ یا درگیر نگه داشتن شما طراحی شده باشد. توجه داشته باشید که شرح وقایع برای اخبار و گزارش‌ها به منظور جلب احساسات شما ممکن است اغراق آمیز باشد. به همین خاطر از بیش از یک منبع گزارش بگیرید و در انجام تحقیقات و راستی آزمایی اخبار قبل از تصمیم گیری دریغ نکنید.

کی و چگونه و چرا؟

بخش مهمی از تنظیم مصرف اخبار منفی، یافتن برنامه و قالب مناسب برای شماست. به عنوان مثال، ممکن است فکر بدی باشد که اخبار را از طریق تلفن هوشمند خود درست قبل از رفتن به رختخواب بخوانید، به خصوص اگر در نهایت با مشکل خواب مواجه شوید که باعث ایجاد احساس اضطراب در شما می شود.

به این فکر کنید که چه زمانی از روز و کدام روش دریافت برای شما بهتر عمل می‌کند. آیا صبح زود در زمان مرور سرفصل‌های خبری قهوه بهترین کاربرد را برای ایجاد آرامش در شما دارد؟ آیا ترجیح می‌دهید در ساعات شب، درست قبل از انجام یک فعالیت آرامش بخش، خلاصه اخبار را گوش کنید؟ راه‌ها و روش‌هایی وجود دارد برای اطلاع داشتن از اخبار بی آنکه روی روال روزانه‌تان تاثیر منفی بگذارد فقط باید مناسب‌ترین شیوه دریافت اخبار برای خودتان را پیدا کنید.

تجدید نظر در ارتباط با کاربران و محتوا

راهکارهایی برای فرار از اخبار منفی

از سال ۲۰۲۱، یک کاربر معمولی رسانه‌های اجتماعی به طور مرتب با ۶.۶ پلتفرم مختلف درگیر می‌شود که بسیاری از آن‌‍‌ها زمینه اصلی برای اشتراک گذاری اخبار هستند. متأسفانه، رسانه‌های اجتماعی همچنین بزرگترین کانون برای پوشش اخبار دستکاری، جعلی یا مغرضانه هستند، و همچنین سایر کاربران نظرات خود را در کنار این داستان‌های خبری اضافه می‌کنند.

چیس کاسین، مددکار اجتماعی بالینی و روان‌درمانگر می‌گوید: ما به عنوان انسان، به طور طبیعی تمایل داریم که بیش از مثبت‌اندیشی روی منفی‌گرایی تمرکز کنیم. در روانشناسی به این تعصب منفی می‌گویند. این باعث می شود که انسان بیشتر از افکار مثبت افکار منفی داشته باشد و تمایل به نشخوار فکری در آن‌ها داشته باشد. مطالعات نشان داده‌اند که سوگیری منفی می تواند تاثیر متفاوتی بر نحوه عملکرد، تفکر، واکنش و احساس افراد داشته باشد. کاسین در این باره توضیح می‌دهد: به طور ناخواسته، ترکیب سوگیری منفی و الگوریتم رسانه‌های اجتماعی، رفتار وسواس گونه و تشریفاتی را در پیمایش مداوم برای مشاهده محتوای ناراحت کننده و منفی ایجاد می‌کند، که در نتیجه تحقیقات اعلام شده که با نگرانی‌های سلامت جسمی و عاطفی مرتبط است.

او می‌گوید: به دنبال راه‌حل‌های سالم‌تری باشید که به مقابله با چیزهایی مانند یادداشت روزانه، ورزش، مدیتیشن هدایت‌شده و سایر تمرین‌های تمرکز حواس کمک می‌کند تا در اخبار منفی غرق و غوطه ور نشوید و در همان اکنونی که هستید بمانید. همچنین، جستجوی داستان‌های امیدوارکننده‌تر و الهام‌بخش‌تر تعادل روانی بهتری را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید:

پیشنهادی باخبر