حضور اعضای انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی در خانه کارگر برای پیگیری مشکلات/ انتقاد از فعالیت کارگزاریهای تامین اجتماعی
تشکل عالی کشوری کارگران ساختمانی بلاتکلیف است
دبیرکل خانه کارگر و نمایندگان کارگران ساختمانی در دو مورد عدم تشکیل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور و مشکل قطع بیمه کارگران ساختمانی گفتگو کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از اعضای تشکل انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان تهران برای پیگیری مشکلات خود به خانه کارگر تهران مراجعه کردند.
در جلسه این فعالان کارگری با دبیرکل خانه کارگر این کارگران در دو مورد عدم تشکیل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور و مشکل قطع بیمه کارگران ساختمانی گفتگو کردند.
در ابتدای این نشست محمد باقری (رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان تهران)، با بیان این نکته که در زمان ریاست آقای شوکت بر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی بیمه هیچ کارگری قطع نشد، گفت: ما از مسئولین تامین اجتماعی به موضوع قطع شدن بیمه و حوادث کار رسیدگی نمیکنند و در این زمینه وضعیت استان تهران بدتر از سایر استانهاست.
وی افزود: ما در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای هم مشکل داریم. مبالغ زیاد و مسیر سخت این خدمات آموزشی که گاهی اجباری است، برای کارگران ساختمانی مشکل ایجاد کرده است. تعداد این مراکز نیز به شدت محدود است و باعث میشود برای گرفتن یک کارت ادامه کار از کار خود میافتند.
احمد زارعی، دبیر کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور نیز اظهار کرد: کارگزاریهای تامین اجتماعی در حوزه کارگران ساختمانی با عضویت کارگر ساختمانی باعث میشوند که بیمه کارگر ساختمانی قطع شود که این نیز ایجاد مشکل میکند.
در این جلسه برخی اعضای تشکل انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی تهران پیشنهاد دادند که سازمان تامین اجتماعی قبل از قطع بیمه کارگران ساختمانی، نسبت به استعلام و احراز هویت شغلی کارگران از ظرفیت تشکلهای انجمن صنفی کارگران استفاده کنند.
در این نشست برخی کارگران نسبت بهعدم حضور بازرسان تأمین اجتماعی و قطع بیمه کارگران ساختمانی و خسارت دیدن آنان تا زمان اتصال دوباره بیمه سخن گفتند. تعداد بازرسیهای اندک باعث شده تا خود انجمنهای صنفی در امر بازرسی یاری کنند.
یکی از کارگران ساختمانی در جلسه که حادثه دیده است، اظهار کرد: در پاکدشت بدلیل سقوط از داربست مصدوم شدم اما نه تنها طول درمان به ما دادند و از کارافتادگی را محاسبه نکردند بلکه با این استدلال که راننده اسنپ هم هستم، بیمه بنده را قطع کردند!
یکی از کارگران عضو هیات مدیره انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی ورامین تاکید کرد: بازرسی در ورامین سه ماه یکبار شده و همزمان با کاهش بازرسیها و کارگزاریهای تامین اجتماعی در حوزه کارگران ساختمانی، بیمه کارگر ساختمان قطع میشود و فقط یک محل تولید درآمد برای کارگزاریها ایجاد شده و خدمات خاصی را هم ارائه نمیدهند.
یکی از شرکتکنندگان در جلسه گفت: تامین اجتماعی بخشنامهای صادر کرده که آوردن مستندات طب کار پس از ۵۵ سالگی کارگر را اجباری کرده که این نیز از عوامل قطع بیمه کارگر ساختمانی شده است. ضمن اینکه پیشنهاد آقای محجوب دبیرکل خانه کارگر این بود که تامین اجتماعی کارگزاریهای تامین اجتماعی در حوزه کارگران ساختمانی را جمع کند و کار را به انجمنهای صنفی بسپارد که پیشنهاد خوبی است.
ابوالفضل اشرف منصوری (رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی مسئولین حفاظت فنی) گفت: مهمترین مطالبه کارگران ساختمانی احیای کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور است که فعلا بلاتکلیف است.
وی افزود: مشکل عدم ساماندهی کارگران اتباع خارجی نیز از مشکلات این کارگران ساختمانی است. ضمن اینکه بودجه شش میلیارد تومانی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور آمده اما به انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی از این بودجه چیزی نرسیده است.
اشرف منصوری با اشاره به مشکل کارگزاریهای تامین اجتماعی در حوزه مشکلات کارگران ساختمانی گفت: گروهی که اطلاعی از مساله حوادث کار ساختمانی و کار ساختمانی ندارند اکنون مسئولیت گرفتند که این موضوع مشکل آفرین شده است.
گفتنی است، در پایان این جلسه، مطالبات انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان تهران بهصورت مکتوب تنظیم و ممهور شد و به کمیسیون اجتماعی مجلس، وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ارسال شد.