حفاظت از اراضی کشاورزی؛ نخستین گام در تأمین امنیت غذایی

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: امنیت غذایی در جامعه همچون امنیت عمومی یکی از الزامات پایداری کشورها محسوب می‌‎شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی در سومین گردهمایی فرماندهان یگان حفاظت از اراضی کشاورزی سراسر کشور در بندر انزلی اظهار کرد: فرماندهان یگان حفاظت از اراضی در سراسر کشور همکاری و تعامل بسیار خوبی با مجموعه مدیریت‌های امور اراضی و جهاد کشاورزی استان‌ها دارند و این امر در حفاظت از اراضی کشاورزی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: موضوع مدیریت زمین را در سه حوزه رفع تداخلات، تثبیت مالکیت و صدور اسناد و همین‌طور حفظ کاربری اراضی کشاورزی در سازمان دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: امیدواریم با همکاری، هم‌افزایی و تعامل یگان‌های حفاظت و مدیریت‌های امور اراضی استان‌ها شاهد حفاظت و صیانت بیشتری از اراضی کشاورزی در کشور باشیم.

حفاظت از اراضی کشاورزی نخستین گام در تأمین امنیت غذایی است

رضا بنی‌اسدی‌فر، فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا نیز در این گردهمایی اظهار کرد: امنیت غذایی در جامعه همچون امنیت عمومی یکی از الزامات پایداری کشورها محسوب می‌‎شود.

وی افزود: ایستادگی بر مبنای توانمندی ظرفیت‌های تأمین امنیت غذایی یکی از امتیازات ویژه هر کشور است و تأمین امنیت غذایی موجب استقلال و نبود وابستگی به بیگانگان خواهد شد.

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا ادامه داد: همه افراد جامعه، سه قوه و مجموعه حاکمیت وظیفه دارند در تأمین امنیت غذایی جامعه کمک کنند و حفاظت از اراضی کشاورزی نخستین گام در تأمین امنیت غذایی است.

بنی‌اسدی‌فر اضافه کرد: استقلال کشور در تأمین امنیت غذایی مورد تأکید مقام معظم رهبری است و یگان حفاظت از اراضی کشاورزی هم به همین دلیل تشکیل شده است.

وی گفت: اراضی کشاورزی امانتی برای نسل‌های آینده و لازم است با به‌کارگیری امکانات و تجهیزات مناسب و همکاری همه مردم و مسؤولان و سه قوه از این اراضی حفاظت و صیانت کنیم.

تغییر کاربری اراضی کشاورزی از طریق تصاویر ماهواره‌ای رصد می‌شود

اکبر امینی، فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در این مراسم اظهار کرد: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین تغییر کاربری اراضی کشاورزی از طریق تصاویر ماهواره‌ای رصد و پایش می‌شود.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ تنها شش استان کشور مجهز به امکانات رصد و پایش هوشمند اراضی کشاورزی بودند، ولی اکنون همه استان‌ها تحت پوشش این سامانه قرار دارند و تغییر کاربری اراضی کشاورزی از طریق تصاویر ماهواره‌ای در بازه‌های زمانی مشخص پایش می‌شود و هرگونه تغییری به استان مربوطه ارجاع می‌شود و اقدامات قضائی در مورد آن انجام می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی ادامه داد: برای حفاظت از اراضی کشاورزی به کمک تمامی آحاد جامعه نیازمندیم و این مهم تنها با مشارکت مردم امکان‌پذیر است.

امینی اضافه کرد: از مردم، کشاورزان و بهره‌برداران تقاضا داریم، هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی را از طریق سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۳۱ گزارش کنند.

گفتنی است؛ این گردهمایی به منظور هم‌افزایی، همفکری و تعامل بیشتر فرماندهان یگان حفاظت در حوزه حفاظت و صیانت از اراضی کشاورزی برگزار و در این گردهمایی، آموزش و تبیین مسائل مربوط به حفاظت از اراضی کشاورزی و اهمیت حفاظت از اراضی کشاورزی مطرح شد.

پیشنهادی باخبر