بررسی حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در کمیسیون عمران مجلس

بررسی حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در کمیسیون عمران مجلس

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی با حضور مسئولان مربوطه در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، درباره نشست امروز (یکشنبه ۵ اسفند) کمیسیون عمران مجلس گفت: نشست اول این کمیسیون به بررسی ابعاد حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی اختصاص یافت. این نشست با حضور مسئولان سازمان راهداری، پلیس راهور، معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش و تعدادی از خانواده‌های داغدار برگزار شد.

بررسی دلایل حادثه و وضعیت ناوگان حمل‌ونقل

وی افزود: در این نشست، مسئولان حاضر گزارش‌هایی درباره علت بروز حادثه، وضعیت خودرو، نحوه رعایت دستورالعمل‌های تأمین ناوگان برای اردوهای دانش‌آموزی و دلایل عدم نوسازی ناوگان ارائه کردند. همچنین، مشکلاتی از جمله عدم اجرای قوانین مربوط به واردات اتوبوس‌های زیر ۵ سال توسط وزارت صمت و سازمان راهداری مورد بحث قرار گرفت.

ایری اضافه کرد: معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری در این نشست آمارهایی از تعداد اتوبوس‌های فعال ارائه داد و به کمبودهای این حوزه اشاره کرد. طبق گزارش‌ها، ۷ هزار اتوبوس فعال در کشور وجود دارد، اما برای کاهش سن فرسودگی ناوگان، نیاز به ۵ هزار دستگاه اتوبوس جدید داریم. همچنین، بهره‌گیری از سامانه سپهتن به‌عنوان ابزاری برای کنترل و نظارت بر حمل‌ونقل جاده‌ای مورد تأکید قرار گرفت.

این نماینده مردم در مجلس افزود: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌ها، سالانه حدود ۱,۵۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از تصادفات به کشور تحمیل می‌شود. همچنین، باید به این نکته توجه کنیم به دلیل گستردگی این وزارت خانه و عدم توانایی یک وزیر برای رسیدگی به تمام موضوعات آن از ابتدای دولت تاکنون تنها یک جلسه کمیسیون ایمنی را برگذار شده است.

وی افزود: برای بهبود ایمنی حمل‌ونقل، دو قانون مهم در دستور کار داریم. بر اساس ماده ۵۹ برنامه هفتم توسعه، بندهای "ت" و "پ" بر مدیریت ایمنی حمل‌ونقل و نوسازی ناوگان تأکید دارند. برای پاسخگو کردن مسئولان، نیازمند اجرای این قوانین و ایجاد ساختارهای جدید هستیم. همچنین، دولت هنوز آئین‌نامه مربوط به نوسازی ناوگان را تدوین نکرده است که باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

تدوین بسته پیشنهادی برای کاهش تصادفات

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: در نهایت، مقرر شد کمیته حمل‌ونقل جاده‌ای بسته پیشنهادی جامعی تدوین کند که بر مبنای پیش‌بینی‌های موجود، مدیریت حمل‌ونقل را بهبود ببخشد. این بسته با هماهنگی صنف حمل‌ونقل، مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان راهداری تهیه خواهد شد تا شاهد کاهش حوادث جاده‌ای باشیم.

ایری ادامه داد: کمیسیون عمران مجلس در ادامه به بررسی لایحه اصلاح قانون حمل‌ونقل جاده‌ای و مدیریت سوخت پرداخت و کلیات آن را به تصویب رساند اما برای بررسی به کمیته تخصصی ارجاع داده شد. همچنین لایحه اصلاح قانون الزام شرکت‌ها و مؤسسات ترابری جاده‌ای به استفاده از صورت‌وضعیت مسافری و باری نیز بررسی و کلیات آن به تصویب رسید.

پیشنهادی باخبر