استاندار گیلان تاکید کرد؛

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان در مسیر تحول‌آفرینی و ارتقای سطح معیشتی مردم

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان در مسیر تحول‌آفرینی و ارتقای سطح معیشتی مردم

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌ها و منابع فوق‌العاده استان در حوزه‌های مختلف کشاورزی و گردش‌گری، تاکید کرد: استفاده از این بسترها، زمینه تحول بزرگ اقتصادی و کیفیت بخشی به وضعیت معیشتی مردم را فراهم‌ می‌کند.

به گزارش ایلنا، هادی حق شناس امروز (پنج شنبه) در دومین جشنواره بلندای همت، توانمندسازی چهارهزار خانوار مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، با بیان اینکه از ۹۰۰ هزار خانوار گیلانی، یک سوم در حوزه کشاورزی فعالیت دارند، اظهار داشت: این تعداد خانوار کشاورز به طور میانگین هفت هزار متر زمین دارند که درآمد ماهانه آن‌ها کمتر از ۱۰ میلیون تومان است که با این درآمد نمی‌توان امرار معاش کرد، لذا به اجبار مجبور به فروش اراضی خود می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌ های منحصر بفرد گیلان در حوزه های گوناگون از جمله گردشگری گفت: این استان در میان استان های شمالی مقصد گردشگری بسیاری از هموطنان عزیز است و با توجه به اینکه تاکنون ساختار زیست بوم روستایی خود را حفظ کرده با استقبال بیشتری مواجه است، که باید از این فرصت به نحو مطلوب بهره برد.

نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت بارش باران در این استان افزود: در چند روز اخیر به اندازه یک سال کشور در استان از این نعمت الهی بهره مند شده ایم،  که باید با برنامه ریزی درست فضایی فراهم کرد تا ضمن اینکه این نعمت به نقمت مبدل نشود، زمینه بهره گیری مناسب از منابع آبی خدادادی نیز به درستی فراهم َشود.

حق‌شناس یکی از دلایل عدم فرونشست زمین در گیلان را بارش‌های بسیار زیاد دانست و بیان کرد: در دیگر استان‌ها با تنش آبی و فرونشست زمین مواجه هستیم این در شرایطی است که گیلان به لحاظ خاک، هوا و آب غنی است.

وی با بیان اینکه در گیلان و مازندران برای تولید برنج یک متر مکعب آب استفاده می‌شود که این میزان در دیگر استان ها ۲ متر مکعب است، تصریح کرد: کاشت برنج در این دو استان به نسبت استان‌های دیگر ارزان تر است که باید با حمایت از کشاورزان، تولید برنج و سایر محصولات کشاورزی را کاملا مقرون به صرفه و اقتصادی کرد.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به اجرای دقیق آمایش سرزمینی در این استان گفت: گیلان چهارمین استان به لحاظ تحت پوشش قرار گرفتن خانوارها در کمیته امداد است که با وجود این منابع و نعمات الهی، این موضوع در خور شأن استان نیست.

 حق‌شناس با ابراز خرسندی از اقدامات کمیته امداد در راستای توانمندسازی خانوارها در بخش‌های مختلف افزود:  توانمندی‌سازی افراد تحت پوشش کمیته امداد منجر به توانمندسازی خانوارها و در نهایت باعث ایجاد اشتغال پایدار برای آنان می‌شود.

وی با اشاره به نقش ایجاد مشاغل خرد و کوچک در کاهش جمعیت تحت پوشش کمیته امداد در گیلان بیان کرد: برای ایجاد اشتغال در حوزه صنعت بعضاً به ۱۰ میلیارد تومان و بلکه بیشتر اعتبار نیاز است در حالی که با ۱۰۰ میلیون تومان می‌شود مشاغلی خرد و کوچک در قالب بنگاه های اقتصادی و مشاغل خانگی با میزان اشتغال قابل توجه ایجادکرد.

 استاندار گیلان ادامه داد: منابع در اعطای تسهیلات باید به درستی هدف گذاری و هزینه شود، لذا باید با یک منابع محدود حداکثر رضایت‌مندی را در جامعه ایجاد کنیم و این هنر علم اقتصاد است.

حق‌شناس تاکید کرد: اگر در گیلان بتوانیم میزان بهره‌وری بخش‌های مختلف را ارتقادهیم، بسیاری از مشکلات قابل حل است، فقط باید ظرفیت ها، مسایل و موضوعات جاری استان را به خوبی بشناسیم و راه حل های ممکن را عملیاتی کنیم.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر