به گزارش ایسنا، این رویداد به دو صورت حضوری و آنلاین بر پا شد و در بخش حضوری آن، حدود ۲۰۰ شرکتکننده که همگی از اهالی صنعت شبکه، اینترنت و زیرساخت ایران بودند، حضور داشتند.
در ابتدای این همایش، میلاد افشاری (همبنیانگذار ایرناگ) ضمن اشاره به اینکه گروه گردانندگان شبکۀ اینترنت ایران (Iranian Internet Network Operators Group)، یک اجتماع فنی، غیرانتفاعی و مستقل، از فعالان حوزه زیرساخت، شبکه و اینترنت در ایران است که با هدف ارتقاء دانش فنی، تسهیل ارتباطات بیناپراتوری، و ترویج فرهنگ همکاری و اشتراکگذاری دانش شکل گرفته، از اینکه این گروه با گرد هم آوردن مجموعهای از متخصصان و مهندسان شبکه و زیرساخت، ارائهدهندگان خدمات اینترنت و مراکز داده و سایر فعالان فنی تلاش میکند بستری حرفهای برای تبادل تجربیات، اشتراکگذاری دانش و بررسی چالشهای فنی و زیرساختی فراهم آورد، گفت.
وی همچنین در هفتمین رویداد این کامیونیتی، بیان کرد: تقریبا در هر رویداد، حدود ۴۰، ۵۰ درصد از شرکتکنندگان از اعضای جدید هستند و این نشاندهندهی آن است که تا حدود خوبی توانستهایم کارمان را به درستی ادامه دهیم و متخصصان بیشتری را جذب کنیم تا به گروه ما اضافه شوند.
افشاری افزود: ایرناگ را به صورت رسمی از سال ۲۰۱۷ شروع کردهایم و ناگها نه فقط در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان جا افتاده که تشکلی از متخصصان و فعالان حوزهی شبکه و ارتباطات است که دور هم جمع میشوند و به اشتراکگذاری دانش و مطرح کردن چالشها و تجربیات میپردازند.
این همبنیانگذار گروه گردانندگان اینترنت ایران با اشاره به اینکه قدیمیترین ناگ مربوط به کشور امریکا است، با ارائهی گزارشی از برگزاری ایرناگ در سالهای اخیر ادامه داد: در اولین رویداد ایرناگ در سال ۲۰۱۷ در تهران، ۱۳۰ نفر شرکت کردند، بعد از آن تقریباً هر سال یک رویداد برگزار کردیم که میزان شرکتکنندگان و ارائهدهندگان رشد قابل توجهی داشته است. اصلیترین دستاورد ما این است که یک کانال ارتباطی خوب برای ارتباط متخصصین ساختیم و این باعث شده ارتباط متخصصین در اپراتورهای مختلف با هم نزدیکتر شود و بتوانند مسائلشان را با هم مرتفع کنند.
در ادامه نیز، احسان قاضیزاده به ارائهای با عنوان Multi-Path TCP: Revolutionizing Connectivity (مسیریابی چندگانه TCP: انقلابی در اتصالپذیری) پرداخت و ضمن بررسی فناوری MPTCP و نقش آن در افزایش پایداری و کارایی اتصالات شبکهای گفت.
همچنین Emile Aben از RIPENCC و از کشور هلند در ارائهای آنلاین به بررسی چالشهای مسیریابی اینترنت در شرایط بحرانی مانند قطع کابلهای زیردریایی پرداخت و راهکارهای مقابله با این مشکلات را مطرح کرد.
سپس مهران مقامی در ارائه خود درخصوص ایمنسازی مراکز داده مدرن با میکرو سگمنتاسیون از تکنیکهای پیشرفتهی میکرو سگمنتاسیون برای افزایش امنیت مراکز داده و مزایای آن در مقابله با تهدیدات سایبری گفت.
محسن طهماسبی، ارائهدهنده دیگر این همایش، به معرفی dn42، به عنوان یک محیط آزمایشی برای تست پروتکلها و فناوریهای شبکه پرداخت.
موضوع بعدی ارائههای فنی با عنوان "Network Troubleshooting: It's not me, it's you" بود که توسط Yolandi cloete از DE-CIX به بیان تکنیکهای پیشرفته عیبیابی شبکه و روشهای شناسایی گلوگاههای ارتباطی پرداخت.
در ادامهی ایرناگ ۷، ریحانه میرزایی در ارائه خود با عنوان "IPv۶ Deployment Status" به گزارشی از وضعیت بکارگیری IPv۶ در ایران و جهان پرداخت.
ارائهی بعدی که توسط پوریا موسویزاده تهرانی انجام شد باز هم به موضوع IPv6 اختصاص داشت و او ضمن بیان مزایای مهاجرت به IPv6 در پیادهسازی شبکه به جای ادامهی استفاده از IPv4 در زیرساخت اینترنت، درخصوص ضرورت توجه به این موضوع توسط سرویسدهندگان با توجه به اینکه اکنون بخش قابل توجهی از شبکهی جهانی اینترنت روی IPv6 است، هشدار داد.
در بخش پایانی رویداد، جعفر جهانی استراتژیهای ایجاد مراکز داده پشتیبان در شرایط بحرانی را تشریح کرد و سپس آیسان نظرمحمدی در آخرین ارائه به موضوع نوظهور Agentic AI برای اتوماسیون و خودکارسازی شبکه پرداخت و نسبت به اینکه عاملهای هوش مصنوعی به زودی جایگزین افرادی میشوند که وظیفهی انجام تسکهای روتین شبکه را بر عهده دارند، هشدار و از این گفت که چگونه میتوان به روشهای مختلف از هوش مصنوعی برای خودکارسازی شبکههای سازمانی استفاده کرد.
در اختتامیه ایرناگ ۷ از حامیان رویداد و تیم برگزارکننده تقدیر شد.
گفتنیست، یک روز پیش از برگزار ایرناگ ۷، دو کارگاه رایگان نیز با موضوعات IPv6 و Advanced Network Security برای علاقهمندان برگزار شد.
انتهای پیام