اعزام‌های 2025 پارالمپیکی‌ها در هاله‌ای از ابهام

بحران جدی بودجه در کمیته ملی پارالمپیک!

رئیس کمیته ملی پارالمپیک از شرایط بحرانی بودجه در این کمیته خبر داده و از مسئولین خواسته به کمک پارالمپیکی‌ها بیایند.

بحران جدی بودجه در کمیته ملی پارالمپیک!

به گزارش "ورزش سه"، غفور کارگری، رئیس کمیته ملی پارالمپیک در گفتگویی به شدت از وضعیت بودجه‌ای این کمیته ابراز نگرانی کرده و گفته با این شرایط برای اردوها، اعزام‌ها و سایر تدارکات کمیته پارالمپیک دچار مشکل خواهد شد. 

او در بخشی از این گفتگو عنوان می‌کند: "نگاه بزرگان کشور ما به ورزش‌های پارالمپیکی یک نگاه خاص است، مقام معظم رهبری می‌فرماید که ورزش جانبازان و توان‌یابان و قهرمانی این قشر نسبت به کسانی که مشکل جسمی ندارند دو برابر یا بیشتر ارزش دارد و این نگاه‌ها باید در عمل تبلور پیدا کند.  دکتر پزشکیان رئیس جمهور کشورمان حمایت همه جانبه از ما دارد، ما از ایشان درخواست دستور تأمین اعتبار راه‌اندازی کمپ‌های تیم ملی پارالمپیکی را صادر کنند که ایشان نیز دستور بسیار خوبی را صادر کردند. همچنین در اواخر سال از دکتر پزشکیان طی نامه‌ای درخواست داشتیم که به سازمان متولی بحث بودجه‌ای دستور دهند که پارالمپیک را خوب حمایت کنند و ایشان هم اشاره کردند که سازمان برنامه و بودجه نیاز‌ها و مشکلات را حل نماید."

* هزینه ورزشکاران پارالمپیکی بالاتر از بقیه است
غفور کارگری ادامه داد: در بررسی‌های به عمل آمده بالاترین و بیشترین مقام‌ها، مدال‌ها و جایگاه‌ها را ورزشکاران پارالمپیکی کسب می‌کنند و در عین حال هزینه‌های آماده‌سازی ورزشکاران پارالمپیکی بالاتر از ورزشکاران غیر پارالمپیکی است، ما در آخرین نشستی که با وزیر ورزش و جوانان داشتیم ایشان نیز مطرح کردند که من می‌دانم هزینه‌ آماده کردن یک ورزشکار پارالمپیکی حداقل دو و نیم برابر ورزشکار غیر المپیکی است.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک همچنین عنوان کرد: اگر این موفقیت‌های بیشماری که ورزشکاران کسب می‌کنند، مقام و جایگاه بی‌نظیر دومی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو در سال ۱۴۰۲، بیشترین مدال ادوار پارالمپیکی در پاریس، شکستن رکورد‌های متعدد، عنوان قوی‌ترین مرد جهان مرحوم سیامند رحمان، ملکه تپانچه جهان خانم ساره جوانمری، سفیر سازمان ملل خانم زهرا نعمتی، تنها تیمی که در کشور ما در طول تاریخ ۸ مدال طلا پارالمپیکی دارد والیبال نشسته، این همه موفقیت، در غیر مباحث مستقیم ورزشی، در بخش مدیریتی، آموزشی توسط ipc، ایران به عنوان کشور برتر جهان در توسعه ورزش زنان پارالمپیکی انتخاب شده است و ما یک مقدار تعجب می‌کنیم که چرا در این حوزه‌ی بودجه و اعتبارات این مطالب را کمتر توجه می‌کنند.

* از الان باید برای لس آنجلس حرکت کنیم
غفور کارگری در ادامه گفت: شاید اطلاعات مسئولین سازمان برنامه و بودجه از برنامه‌ها و موفقیت‌های ما کم است و من از ۸ ماه قبل از آقای پورمحمدی درخواست وقت ملاقات و برگزاری جلسه داشته‌ام و طی جلسه ما زوایای کار را شرح دهیم و از این گذشته ما اعتباری که می‌خواهیم اعتبار خیلی سنگینی نیست. با در نظر گرفتن این افتخارآفرینی‌ها و برنامه‌هایی که پیش رو داریم. ما بازی‌های جوانان را داریم، پاراآسیایی ناگویا را داریم، پارالمپیک پاریس و کسب سهمیه‌ها را داریم و همه‌ این‌ها را در موازات هم انجام می‌دهیم و اردو‌ها را برگزار می‌کنیم. ما منتظر نمی‌شویم و نباید باشیم که دو سال مانده به لس آنجلس اردو‌ها را برگزار کنیم. برای کسب موفقیت باید از الان حرکت کنیم.

* فقط 13 درصد افزایش بودجه داشتیم
وی ادامه داد: در جمیع شرایط و با لحاظ کردن مباحث مطرح شده چه اتفاقی رخ داده، اتفاق این است که بودجه‌ یا ردیف اصلی بودجه‌ی ما نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است یعنی ۳۱۱ میلیارد که به ما ۲۹۰ میلیارد داده‌اند مصوبه‌مان ۳۵۰ میلیارد است، ۱۳ درصد افزایش با لحاظ کردن تورم یعنی کاهش اعتبارات کمیته ملی پارالمپیک در سال ۱۴۰۴ نسبت به ۱۴۰۳. این با عدالت نمی‌خواند، ما خواهشمان این است که دوستان هم انصاف به خرج دهند و هم عدالت را مدنظر داشته باشند، ما خواهشمان این است که نگاه بزرگان کشورمان در رابطه با حوزه ورزش پارالمپیک را مدنظر داشته باشند، شرایط سخت و هزینه‌های فراوان ورزش‌های پارالمپیکی را مدنظر داشته باشند. طبق روال، هر ماه ۱۲ درصد اعتبارات اختصاص داده می‌شود، ما با اینکه با ۱۲ درصد مشکلمان حل نمی‌شد باز درخواست ۱۲ درصد را کردیم که ۴۳ میلیارد می‌شد که برای ما ۱۳ میلیارد اعتبار در نظر گرفتند و این در حالیست که همین الان ما برای اردیبهشت ماه ۲۵ میلیارد و با لحاظ کردن خردادماه ۳۵ میلیارد به فدراسیون هایمان بدهکاری داریم. حتما ما در برگزاری اردوهایمان دچار مشکل خواهیم شد.

* ممکن است اعزام های امسال انجام نشود!
رئیس کمیته ملی پارالمپیک در پایان گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در بحث بودجه و اعتبارات، ممکن است ورزشکاران به این دو رویداد مهم اعزام نشوند. در بازی‌های جوانان سیاست مان بر مبنای حضور حداکثری بود چرا که با اعزام تعداد ورزشکاران بیشتر، هم امکان کسب مقام‌های خوب را افزایش بدهیم هم برای بازی‌های راهبردی آینده مان مثل پاراآسیایی و پارالمپیک ورزشکاران بیشتری تربیت کنیم. یکی از فلسفه‌ی بازی‌های جوانان می‌تواند پرورش ورزشکاران نخبه و قوی باشد ولی باتوجه به این شرایط اعتباری در این مورد هم امیدواریم دچار مشکل نشویم لذا من خواهشم این است که حتما مسئولین کمک کنند همانند گذشته عنایت داشته باشند و بتوانیم حق بچه‌های جانباز و توان‌یاب را ادا کنیم.

پیشنهادی باخبر