به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از رویترز، بهای معاملات نفت برنت با سه سنت کاهش، به ۷۶ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با چهار سنت کاهش، به ۷۲ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص از ابتدای هفته جاری تاکنون، بیش از دو درصد رشد کردهاند که بزرگترین رشد هفتگی آنها از اوایل ژانویه به این طرف است؛ نفت برنت پس از کاهش به مدت سه هفته متوالی، دومین رشد هفتگی خود را رقم خواهد زد و شاخص نفت آمریکا پس از چهار هفته کاهش، نخستین رشد هفتگی را تجربه میکند.
تحلیلگران بانک «جی پی مورگان»، روز جمعه، در یادداشتی نوشتند: تقاضای جهانی برای نفت تا ۱۹ فوریه، به ۱۰۳.۴ میلیون بشکه در روز رسید که ۱.۴ میلیون بشکه افزایش داشت. این تحلیلگران پیش بینی کردند که هوای سردتر در آمریکا و فعالیت صنعتی افزایش یافته در چین، به تقاضای بیشتر در هفته آینده، کمک خواهد کرد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرد ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته، افزایش یافته، اما ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری کاهش داشته است.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت «فوجیتومی سکیوریتیز» گفت: کاهش سطح ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری آمریکا به همراه نگرانیها نسبت به عرضه محدود روسیه، از قیمت نفت پشتیبانی کرده است. انتظارات برای توافق صلح احتمالی میان روسیه و اوکراین که میتواند به تسهیل تحریمهای علیه مسکو کمک کند، بهدلیل موضع سرسختانه اوکراین، تا حدودی ضعیف شده و باعث شده که برخی از سرمایهگذاران دوباره به خرید در بازار اقدام کنند.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، روز پنجشنبه به تلویزیون بلومبرگ گفت: روسیه بر اساس تمایلش به مذاکرات برای پایان جنگ در اوکراین، ممکن است موفق شود برخی از تحریمهای آمریکا را تعلیق کند.
در این بین، اختلالات عرضه همچنان از بالا ماندن قیمت نفت پشتیبانی کرده است.
روسیه سهشنبه هفته جاری اعلام کرد جریان نفت «کنسرسیوم خط لوله کاسپین» که مسیر مهم برای صادرات نفت قزاقستان از طریق روسیه است، پس از حمله پهپادی اوکراین به یک ایستگاه پمپاژ نفت، به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش رویترز، منابع صنعتی اعلام کردند قزاقستان با وجود آسیب دیدن مسیر صادرات اصلی خود از طریق روسیه، حجم بالایی نفت را پمپاژ میکند. هنوز معلوم نیست که قزاقستان چگونه توانسته است حجم بالایی نفت را تولید کند.