گفت‌و‌گو با آرش رصافی عضو هیأت داوران بخش «فیلم‌های کوتاه داستانی» در فجر۴۳؛خوشبختانه فیلم کوتاه در جشنواره فجر به رسمیت شناخته شدفیلم کوتاه راهگشا و سد شکن است

گفت‌و‌گو با آرش رصافی عضو هیأت داوران بخش «فیلم‌های کوتاه داستانی» در فجر۴۳؛خوشبختانه فیلم کوتاه در جشنواره فجر به رسمیت شناخته شدفیلم کوتاه راهگشا و سد شکن است

آرش رصافی عقیده دارد در تمام دنیا فیلم کوتاه گونه‌ای پیشرو به شمار می‌رود و راهی تازه را برای ابداعات ساختاری و بروز خلاقیت و جسارت در سینما می‌گشاید.
به گزارش روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، آرش رصافی عضو هیأت داوران بخش فیلم‌های کوتاه داستانی گفت: برای فیلمسازان حوزه سینمای کوتاه، دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر بسیار ارزشمند است. در طول تاریخ این رویداد سینمایی همواره چالش‌هایی در رابطه با فیلم کوتاه وجود داشته است و در دوره‌هایی برخی افراد علاقه‌مند به این حوزه، صنف فیلم کوتاه و مسئولان انجمن سینمای جوان تاکید داشتند که باید این جایزه در جشنواره وجود داشته باشد و به همین دلیل خواهان بازگشت بخش فیلم‌ کوتاه به جشنواره بودند.
رصافی افزود: به عقیده من ساخت فیلم کوتاه صرفا مسیری برای رسیدن به تولید فیلم بلند نیست، چراکه این گونه سینمایی دارای هویت مستقل خود است و حوزه‌ای راه گشا و سد شکن به شمار می‌رود و می‌تواند پیشنهادهای بسیار خوبی برای سینمای بلند در بر داشته باشد.
این فیلمساز خاطرنشان کرد::در تمام دنیا فیلم کوتاه گونه‌ای پیشرو به شمار می‌رود و راهی تازه را برای ابداعات ساختاری و بروز خلاقیت و جسارت می‌گشاید. توجه به فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر می‌تواند شرایط بهتری را برای سینمای ایران در آینده ایجاد کند.
جوان‌هایی که امروز در سینمای کوتاه مشغول فعالیت هستند قطعا قصد دارند تا به حوزه ساخت فیلم بلند نیز ورود پیدا کنند، اما اگر این اتفاق نیز رخ ندهد هم، پیشنهادات جدید ساختاری ارائه شده بدون شک می‌تواند در کلیت سینمای ایران نتایج مثبتی به همراه داشته باشد و باعث ارتقای وجوه کیفی و محتوایی سینمای ایران شود.
رصافی یادآور شد: موضوع فیلم کوتاه خوشبختانه در جشنواره فیلم فجر به رسمیت شناخته شده است. برای فیلمسازان این حوزه، اعتبار قائل شدن برای سینمای کوتاه موضوعی است که بسیار دارای اهمیت است. مسائل اجرایی در جشنواره فیلم فجر به اندازه‌ای پیچیده و گسترده است که امکان دیده شدن فیلم‌های کوتاه با دشواری‌هایی همراه است. اما عوامل این گونه انتظار دارند تا دبیر جشنواره به این بخش اهتمام داشته باشد که خوشبختانه آقای شاهسواری با وجود سابقه درخشان و علاقه نسبت به فعالان این حوزه، می‌توانند این اتفاق را رقم بزنند.
رصافی با بیان اینکه نسبت به فیلم‌هایی که در جشنواره امسال حضور دارند شناختی نسبی دارد، افزود: من بسیار به آینده آن‌ها امیدوارم. به نظرم استعدادهای درخشانی در میان عوامل آثار وجود دارند اما کم‌تر نام آن‌ها شنیده شده است. فیلم کوتاه علاوه بر آنکه بازتاب دهنده شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور است، باعث ایجاد بدعت‌های ساختاری و خلاقیت‌های تازه می‌شود و این تجربه گرایی قابل توجه است، چراکه در سینمای بلند کم‌تر فیلمسازی می‌تواند به سراغ آن برود.

پیشنهادی باخبر