برای مشارکت مردم در اقتصاد باید بخش تولید جذاب شود

برای مشارکت مردم در اقتصاد باید بخش تولید جذاب شود

یک کارشناس انرژی گفت: یکی از دلایل عدم حضور مردم در بخش تولید جذاب نبودن این بخش است به همین دلیل سرمایه سمت سفته بازی و بازار غیر مولد می رود.

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با سرمایه گذاری مردم در بخش اقتصادی گفت: مساله این است که رقم قابل توجهی از سرمایه‌های مردمی در بخش‌های غیر مولد است به طوری که مردم برای حفظ ارزش پول خود به خرید طلا و دلار روی آورده‌اند.

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه بازاری ایجاد شده که حباب سکه و طلا روز به روز افزایش پیدا می‌کند و عمده تأمین کننده و عرضه کننده طلا و سکه دولت است؛ یعنی بانک مرکزی تحت عنوان حراج سکه برای سال آینده از این شرایط نرخ طلا و ارز حداکثر استفاده را می‌برد و این سرمایه‌ها دست مردم وجود دارد ولی به جای هدایت به بخش‌های مولد و تولید که صنعت نفت یکی از آنهاست. موضوع ۶۰۰ میلیارد دلار است که اگر وارد بخش‌های تولیدی شود می‌تواند کل برنامه هفتم را محقق کند چه در بخش تولید نفت و چه در بخش تولید گاز این رقم رقم بسیار توجهی است.

مهرجو با اشاره به اینکه بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه گذاری در صنعت ندارند، خاطر نشان کرد: بخش خصوصی از سرمایه گذاری در صنعت استقبال نمی‌کند زیرا این بخش برای بخش خصوصی با توجه به دیگر بخش‌های غیر مولد جذابیتی ندارد بنابراین باید گفت ایجاد جذابیت در بازارهای تولیدی و مولد به خصوص در صنعت نفت یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد.

این کارشناس انرژی اضافه کرد: اگر سال‌های گذشته اوراقی با نرخ سود ۳۲ درصد توزیع می‌شد خوب بود ولی با نرخ تورم بالا این سود دیگر جوابگو نیست و به همین دلیل مردم روی می‌آورند به سفته بازی و حضور در بازارهای سکه و ارز که هم سرمایه‌های خود را حفظ کنند و هم سود قابل توجهی دریافت می‌کنند.

به گفته وی سال گذشته قیمت ارز ۶۰ هزار تومان بوده و اکنون به ۹۴ هزار تومان رسیده است یعنی بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.

مهرجو اضافه کرد: یکی از راه‌های جذابیت در بازار نفت ایجاد ثبات و از بین بردن عدم اطمینان در بازار اقتصادی کشور است وقتی دولت از این موضوع سود می‌برد و جبران کسری بودجه از این راه است چرا که درآمدهای نفتی و سایر درآمدها که در قانون برنامه بودجه آمده، محقق نمی‌شود و وقتی دولت از این مساله است دولت چیزی را به دست می‌آورد و در ازای آن چیزی را از دست می‌دهد و منجر به تورم می‌شود.

این کارشناس انرژی در خاتمه یادآور شد: یکی از وظایف دولت‌ها حفظ ارزش پول ملی است و زمانی که تورم ۴۵ درصد وجود دارد یعنی سالانه ۴۵ درصد از ارزش پول ملی کاسته می‌شود اما به نظر می‌رسد این مساله، برای آقایان مساله مهمی نیست و در حال سود بردن از آن هستند و از تولید استقبال نمی‌شود به همین دلیل بخش‌های تولیدی متضرر می‌شوند.

پیشنهادی باخبر