واریز 2 یارانه در اسفند ماه برای یارانه بگیران قطعی شد | شارژ 2/700/000 تومان یارانه نقدی از ده اسفند در کارت خانوارها + اطلاع از دهک بندی یارانه از سامانه رفاهی

یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم درآمدی طبق روال ماه‌های قبل باید بیست‌وپنجم اسفندماه به حساب یارانه‌بگیرانی که مبلغ یارانه آنها ۴۰۰ هزار تومان است، واریز شود.

واریز 2 یارانه در اسفند ماه برای یارانه بگیران قطعی شد | شارژ 2/700/000 تومان یارانه نقدی از ده اسفند در کارت  خانوارها + اطلاع از دهک بندی یارانه از سامانه رفاهی

سی‌ام بهمن آخرین مرحله واریز یارانه ماه قبل بود. اگر در آخرین ماه سال هم قرار باشد که طبق جدول سازمان هدفمندی یارانه‌ها، واریزی یارانه‌بگیران دهک‌های اول تا سوم انجام شود، باید بیست‌وپنجم منتظر پرداختی‌ها باشیم.

 

یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم درآمدی طبق روال ماه‌های قبل باید بیست‌وپنجم اسفندماه به حساب یارانه‌بگیرانی که مبلغ یارانه آنها ۴۰۰ هزار تومان است، واریز شود.

 

یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوارهای مشمول هم سی‌ام ماه به حساب‌شان واریز می‌شود. این گروه یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به دست‌شان می‌رسد.

در ضمن، یارانه دارو و هزینه حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی سوخت از ابتدای ماه و مستمری کمیته امداد خمینی و سازمان بهزیستی کشور بیستم هر ماه پرداخت می‌شود.

ثبت نام سبد کالا یارانه | دستوری استعلام کالابرگ یارانه ماه رمضان اسفند

آخرین اخبار مربوط به سبد کالای یارانه ای از طریق رسانه های رسمی و سایت های دولتی منتشر میشود.

سبد کالای یارانه ای بسته ای از اقلام ضروری است که دولت در دوره های مشخص به برخی اقشار جامعه ارائه میدهد تا قدرت خرید آنها را افزایش دهد. سبد کالای یارانه ای شامل اقلام اساسی مانند برنج روغن گوشت و شکر و… ضروری است. دولت معمولا این بسته ها را برای دهک های پایین درآمدی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص میدهد. ثبت نام و دریافت سبد کالا یارانه ای از طریق سامانه های رسمی دولت و با بررسی شرایط متقاضیان انجام میشود. توزیع سبد کالا معمولا در مناسبتهای خاص مانند ماه رمضان یا شب عید انجام میشود. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر و اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

کالابرگ الکترونیک؛ همه‌چیز درباره یارانه نیم‌میلیونی

کالابرگ الکترونیک بعد وقفه تقریبا یکساله دوباره در دستور کار دولت قرار گرفته است. ماجرایی که برای تمام افراد حاضر در دهک اول تا هفتم اهمیت پیدا می‌کند و به‌زبان ساده بیش از ۶۰ میلیون ایرانی را شامل می‌شود جزییات کالابرگ الکترونیک هنوز به‌شکل رسمی اعلام نشده، اما گفته می‌شود به هر ایرانی حاضر در دهم اول تا سوم ماهانه ۵۰۰ هزار تومان و به افراد حاضر در دهم چهارم تا هفتم نفری ۳۵۰ هزار تومان تعلق خواهد گرفت. کالابرگ الکترونیک سوای یارانه نقدی محاسبه می‌شود، اما امکان برداشت نقدی وجود ندارد. مبلغ کالابرگ الکترونیک برای خرید یکسری از اقلام اساسی طراحی شده و امکان خرید اقلام خوراکی مثل گوشت، مرغ، روغن، برنج لبنیات و حبوبات را فراهم می‌کند.

کالابرگ الکترونیک سال ۱۴۰۲ برای اولین‌بار مطرح شد. دولت سیزدهم تابستان پارسال طرحی تحت‌عنوان یارانه تشویقی روی کار آورد تا در قالب طرح کالابرگ الکترونیک رقمی به حساب سرپرستان خانوار حاضر در دهک اول تا سوم اضافه شود.

کالابرگ الکترونیک در قدم بعدی شامل چهار دهک دیگر شد تا درمجموع برای تمام افراد حاضر در دهک اول تا هفتم اهمیت پیدا کند. زمستان سال گذشته طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک رسما کلید خورد و تا چهار ماه ادامه داشت.

کالابرگ الکترونیک تا اردیبهشت ۱۴۰۳ تداوم داشت، اما با نزدیک به‌شدن به ماه‌های پایانی فعالیت دولت سیزدهم از دستور کار کنار گذاشته شد. باروی کارآمدن دولت چهاردهم بحث کالابرگ الکترونیک دوباره برای اذهان عمومی اهمیت پیدا کرد و حالا آنطور که پیداست، پرداخت کالابرگ الکترونیک دوباره روی میز آمده است./فرارو

دستوری استعلام کالابرگ یارانه ماه رمضان اسفند

احمد میدری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کالابرگ الکترونیکی به ۷ دهک داده می‌شود؛ به سه دهکِ اول به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای باقی دهک‌ها هر نفر ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.وی افزود: یک دوره از کالابرگ قبل از عید و مرحله‌ی بعدی بعد از عید نوروز اجرا خواهد شد.

با این حساب یک خانواده ۳ نفره در دهک درآمدی ۱ تا ۳ مبلغ ۱ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان و خانواده ۳ نفره در دهک ۴ تا ۷ مبلغ ۱ میلیون و ۵۰ هزارتومان بجز یارانه نقدی دولت دریافت خواهند کرد.

طرح کالابرگ دو مرحله‌ای با هدف کمک به مردم در تأمین نیازهای روزمره در دستور کار دولت قرار گرفته است.

بر اساس این طرح، دولت موظف شده است که افزایش قیمت کالاهای اساسی را با استفاده از کالابرگ الکترونیکی جبران کند. اجرای این برنامه در آستانه نوروز و ماه رمضان آغاز شده و قرار است به‌صورت بلندمدت ادامه یابد.

شرق در خبری نوشت:به گفته سخنگوی دولت، رئیس‌جمهور به تیم اقتصادی خود دستور داده است که برای اجرای این طرح، منابع مالی لازم را تأمین کند.

وی تأکید کرد که در تکانه‌های اقتصادی، اقشار کم‌درآمد بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند و به همین دلیل، تمرکز اصلی دولت بر کنترل بازار و ارائه کالابرگ در دو نوبت قبل از پایان سال خواهد بود.

این در حالی است که برخی نمایندگان مجلس نیز پیش از این بر ضرورت اجرای این طرح تأکید کرده بودند. بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، اعلام کرده بود که دولت باید پیش از آغاز سال جدید، علاوه بر تقویت یارانه معیشتی، حتماً کالابرگ الکترونیکی را نیز فعال کند.

اکنون با دستور رئیس‌جمهور، اجرای این طرح وارد فاز عملیاتی شده و قرار است در دو نوبت، با تنوع بیشتری از کالاهای اساسی به مردم عرضه شود.

کالابرگ یا همان کوپن، از دهه ۶۰ به‌عنوان ابزاری برای حمایت از معیشت مردم در شرایط خاص به کار گرفته شد. در دوران جنگ تحمیلی و سال‌های پس از آن، دولت کوپن‌هایی را برای تأمین کالاهای اساسی خانوارها ارائه می‌کرد که تا دهه ۸۰ ادامه یافت.

با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در میانه دهه ۸۰، این سازوکار به‌تدریج کنار گذاشته شد و پرداخت یارانه نقدی جایگزین آن شد. با این حال، افزایش تورم در سال‌های پایانی دهه ۹۰، ضرورت بازگشت به این روش را دوباره مطرح کرد.

در سال ۱۴۰۱، دولت سیزدهم طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» را اجرایی کرد. بر این اساس، سه دهک اول جامعه ماهانه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم نیز ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت می‌کردند. این همان مدل قدیمی هدفمندی یارانه‌ها بود، اما با رقم‌های بالاتر.

هدف از این برنامه این بود که در نهایت پرداخت یارانه نقدی متوقف شده و یارانه‌ها به‌صورت کالابرگ ارائه شود.

در خردادماه ۱۴۰۲، مرحله جدیدی از این طرح با عنوان «کالابرگ الکترونیکی» آغاز شد که هدف آن کاهش فشار تورم بر سبد غذایی خانوارها بود.

در این مرحله، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت منجمد، برنج ایرانی، حبوبات، لبنیات، مرغ، تخم‌مرغ، روغن، ماکارونی و قند و شکر در این طرح قرار گرفتند. دولت اعلام کرد که خانوارهایی که حداقل ۲۰۰ هزار تومان از یارانه خود را برای خرید این کالاها استفاده کنند، مشمول یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی خواهند شد.

در بهمن ۱۴۰۲، دولت برای حمایت از خانوارهای کم‌درآمد، طرح جدیدی تحت عنوان «فجرانه» را معرفی کرد. در این مرحله، شرط ۲۰۰ هزار تومانی خرید از یارانه حذف شد و مبلغ یارانه تشویقی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت.

هدف این طرح، تأمین سبدی شامل ۱۱ قلم کالای اساسی با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ بود. در این روش، دولت مابه‌التفاوت قیمت سبد کالا در سال ۱۴۰۲ را از محل یارانه‌های جدید جبران می‌کرد.

با این حال، در سال ۱۴۰۳ این طرح متوقف شد، زیرا در بودجه سال جاری اعتباری برای ادامه آن در نظر گرفته نشده بود.

دولت پیشنهاد افزایش نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی را از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه کرد، اما این پیشنهاد با مخالفت مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شد.

به گفته برخی مسئولان، تأمین منابع مالی، مهم‌ترین مانع اجرای طرح کالابرگ بود./افکارنیوز

 

پیشنهادی باخبر