به گزارش ایسنا، بعد از اعلام ممنوعیت دانشگاه هاروارد به جذب دانشجویان بینالمللی از سوی دولت ترامپ، موجی از واکنشها و نگرانیها در این زمینه به وجود آمد. مهمترین تحول بعد از اعلام دستور دولت این بود که یک قاضی فدرال فعلا حکم موقت بازدارنده در این زمینه صادر کرده است. این اتفاقات در حالی است که تعداد دانشجویان بینالمللی در دانشکدهها و دانشگاههای آمریکا به بالاترین حد خود رسیده است.
دانشجویان بینالمللی در دانشکدهها و دانشگاههای آمریکا از حیث تعداد و میزان تاثیرگذاری در بخشهای مختلف جامعه، آمار جالب توجهی دارند. در ادامه به مهمترین این آمار نگاهی میاندازیم:
۱.۱ میلیون
گزارش Open Doors در سال گذشته در مورد تبادل آموزش بینالمللی اعلام کرد که تعداد کل دانشجویان بینالمللی در دانشکدهها و دانشگاههای آمریکا در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به بیش از ۱.۱ میلیون نفر رسید که بالاترین رقم ثبتشده تاکنون است. این رقم نسبت به سال تحصیلی قبل ۷ درصد افزایش را نشان داد.
اسکات وینهولد از دفتر امور آموزشی و فرهنگی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت: تجربه تحصیل در ایالات متحده نهتنها زندگی افراد را شکل میدهد؛ بلکه آینده جهان بههمپیوسته ما را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. پیوندهایی که امروز بین دانشجویان آمریکایی و بینالمللی ایجاد میشود، اساس روابط آینده در تجارت، علم، نوآوری و روابط دولتی است.
بر اساس دادههای Open Doors ، هند با بیش از ۳۳۱,۰۰۰ دانشجو، بیشترین تعداد دانشجویان بینالمللی را برای تحصیلات عالی به آمریکا فرستاده است.
بعد از آن چین با بیش از ۲۷۷,۰۰۰ دانشجو از جمله حدود ۱۲۳,۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی، دومین کشور پیشرو در این زمینه است و در ارسال دانشجویان کارشناسی و غیرمدرکی به آمریکا پیشتاز است. هند و چین در مجموع بیش از نیمی از کل دانشجویان بینالمللی در آمریکا را تشکیل میدهند.
۴۳.۸ میلیارد دلار
دانشجویان بینالمللی نهتنها زمینهساز ورود استعدادهای تحصیلی و ورزشی به دانشگاههای آمریکا هستند، بلکه میلیاردها دلار فعالیت اقتصادی در سراسر این کشور ایجاد میکنند.
طبق اعلام NAFSA (انجمن بینالمللی آموزشدهندگان در آمریکا ) این ۱.۱ میلیون دانشجوی بینالمللی در دانشکدهها و دانشگاههای آمریکا در سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ مبلغی حدود ۴۳.۸ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک کرده و بیش از ۳۷۸,۰۰۰ شغل ایجاد کردهاند.
فانتا آو، مدیر اجرایی و مدیرعامل این انجمن در این رابطه گفت: کمکهای دانشجویان بینالمللی به آمریکا قابلتوجه و چندوجهی است و رقم اقتصادی بیسابقه امسال جدیدترین گواه این موضوع است. او همچنین از دولت آمریکا خواست سیاستهایی اتخاذ کند که به جذب و حفظ استعدادهای خارجی کمک کند.
۱۴۰
هاروارد به حدود ۷,۰۰۰ دانشجوی بینالمللی از بیش از ۱۴۰ کشور برای حضور در پردیسهای خود وابسته است. این تعداد بیش از ۲۵ درصد از کل ثبتنامهای هاروارد را تشکیل میدهد. با احتساب همه محققان و پژوهشگران، جمعیت بینالمللی در هاروارد از ۱۰,۰۰۰ نفر فراتر میرود.
تا پاییز ۲۰۲۴، دانشگاه ییل ۳,۶۳۹ محقق بینالمللی (از جمله کارآموزان، پژوهشگران، دانشجویان و دیگران) از ۱۲۹ کشور داشت.
دانشگاه کلمبیا نیز در مجموع ۱۶,۹۲۶ دانشجو و محقق بینالمللی (از جمله اعضای هیئت علمی و پژوهشگران) از ۱۴۹ کشور گزارش کرده است.
۱۹۶
دانشجویان خارجی تأثیر قابلتوجهی در ورزشها و رشتههای مختلف دارند. هاروارد دارای ۴۲ تیم ورزشی دانشگاهی است و طبق گزارش منابع رسمی در ماه گذشته، حدود ۲۱ درصد از ورزشکاران این دانشگاه یعنی ۱۹۶ نفر از هر ۹۱۹ نفر، جز دانشجویان خارجی هستند.
۷۰
هاروارد در دعوی فدرال خود علیه دولت ترامپ اعلام کرد که به مدت ۷۰ سال متوالی میزبان دانشجویان بینالمللی تحت برنامه ویزای F-۱ بوده است. این برنامه، که توسط دولت آمریکا تحت برنامه دانشجویان و بازدیدکنندگان تبادلی (SEVP) و تحت نظارت وزارت امنیت داخلی آمریکا ارائه میشود، به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد تحصیلات خود را در هاروارد دنبال کنند. این دانشگاه همچنین مدتهاست بهعنوان حامی برنامه تبادل برای میزبانی از غیرمهاجران J-۱ تعیین شده است. هر دو برنامه به دانشجویان خارجی امکان تحصیل در هاروارد را فراهم کرده است.
انتهای پیام