اتحادیه اوراسیا و فرصت‌های ایران
گزارش «اسپشیال اوراسیا»؛

اتحادیه اوراسیا و فرصت‌های ایران

اخیرا ایران به عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمده است، این اتحادیه در مجموعه کشورهای حوزه روسیه یکی از اتحادیه‌های اقتصادی نسبتا فعال است.
نویسنده غلامرضا انصاری / معاون سابق وزارت خارجه
 
امسال، سال خوبی بود که به عضویت این اتحادیه در حوزه تجارت آزاد درآمدیم، بخشی از کشورهای عضو این اتحادیه، همسایگان ما هستند که می‌توانیم ارتباطات خوبی در زمینه اقتصادی و سیاسی با آنها داشته باشیم. این کشورها عبارتند از روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس که به عنوان اعضای ثابت این اتحادیه هستند، اعضای ناظر نیز ایران، ازبکستان و آذربایجان هستند.
این فرصت بسیار خوبی برای بخش تجاری کشورمان است تا کالاهای خود را از این مجموعه تامین کنند، چراکه این مجموعه بسیار ثروتمند است و  کشورهای عضو آن تولید‌کننده گاز، نفت، برق و در مجموع انرژی هستند.البته مهم‌تر از امضا یا ورود به این‌گونه اتحادیه‌ها، این است که چقدر تجار و اتاق بازرگانی خود را نسبت به ریزه‌کاری‌های این‌گونه موافقت‌نامه‌ها تشویق و آموزش می‌دهیم. متاسفانه با کشورهای مختلف انواع و اقسام موافقت‌نامه‌ها را امضا می‌کنیم اما اکثر اسناد آنها در ادارات دولتی بایگانی می‌شود و در عرصه عملیاتی تجار وارد نمی‌شود. در اتحادیه اقتصادی اوراسیا موضوعات بسیار زیادی از جمله تجارت، قوانین گمرکی، اشتغال، بازاریابی، بازارهای مشترک دارویی که ایران در این زمینه توانمندی بسیار خوبی دارد مطرح است. امیدواریم عضویت ایران که پس از سال‌های طولانی در این اتحادیه انجام شد، جزئیاتش در اختیار بخش‌های خصوصی نیز قرار گیرد. اگر دراتحادیه اوراسیاموفق شویم، قطعا روابط سیاسی ما نیز با کشورهای عضو این اتحادیه تقویت خواهد شد و می‌توانیم به هم در تنگناهایی که تقریبا همه کشورها گرفتار آن هستند، کمک کنیم. این‌گونه همکاری‌های اقتصادی برای این است که زمینه رشد اقتصادی جامعه فراهم شود و رشد اقتصادی جامعه هم می‌تواند بهترین روابط سیاسی را تضمین کند. رابطه ما با این کشورها هم به صورت دوجانبه و هم سیاسی خوب است اما اگر روابط سیاسی به بهبود شرایط اقتصادی کمک نکند، در درازمدت به جایی نخواهد رسید، بنابراین اینها لازم و ملزوم هم هستند.

پیشنهادی باخبر