به گزارش همشهری آنلاین، پیشتر «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در جریان دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید در راستای سیاستهای اشغالگرانه واشنگتن گفت: «آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت و با آن کارهای زیبایی خواهیم کرد. ما صاحب آن خواهیم بود و همه ویرانهها را بازسازی خواهیم کرد و منطقهای توسعه یافته خواهیم ساخت که شغلهای بسیاری برای مردم منطقه (صهیونیستها) فراهم خواهد کرد.»
ترامپ در سخنانی که با محکومیت شدید مواجه شده است، افزود: «اما فلسطینیان نباید به غزه بازگردند. اگر بازگردند، شرایط مانند گذشته خواهد بود. امیدوارم آتشبس شروع صلحی ادامه یافته باشد تا کشتار پایان یابد.»
ترامپ در حالی سهشنبه پیشنهاد تصرف غزه توسط آمریکا را مطرح کرد که در این منطقه، حملات نظامی اسرائیل طی ۱۶ ماه گذشته دهها هزار نفر را به کام مرگ کشیده است. این پیشنهاد پس از آن مطرح شد که ترامپ پیشتر گفته بود فلسطینیان این منطقه باید بهطور دائمی جابهجا شوند. این ایده با محکومیت کارشناسان و مدافعان حقوق بشر هم روبهرو شد.
اظهارات قبلی ترامپ مبنی بر اینکه فلسطینیان باید به مصر و اردن منتقل شوند، پیشتر توسط رهبران فلسطینی و رهبران جهان عرب هم بهطور علنی رد شده بود. همچنین، مدافعان حقوق بشر این پیشنهاد را نوعی پاکسازی قومی دانستند و محکوم کردند.
با این حال «مارکو روبیو» وزیر خارجه جدید آمریکا که سیاستهای جاهطلبانه و منفعتطلبانه ترامپ را تبلیغ میکند، در پلتفرم «ایکس» نوشت: «غزه باید از حماس آزاد شود. همانطور که امروز رئیسجمهور بیان کرد، ایالات متحده آماده است که رهبری این روند را بر عهده بگیرد و غزه را دوباره زیبا کند.»
او مدعی شد: «هدف ما دستیابی به صلح پایدار در منطقه برای همه مردم است.»
در حالی که ترامپ از ۲۵ ژانویه پیشنهاد جابهجایی فلسطینیان را مطرح کرده بود، بیانیههای صادر شده از سوی وزارت خارجه روبیو پس از تماسهای او با رهبران منطقهای، بهطور مشخص به این پیشنهاد ترامپ اشاره نکردند.
ترامپ در پیشنهاد روز سهشنبه خود جزئیات زیادی ارائه نکرد و پست روبیو هم توضیحات بیشتری نداشت.
به گفته وزارت بهداشت غزه، حملات نظامی مرگبار رژیم صهیونیستی زیر سایه حمایتهای آمریکا، در ۱۶ ماه گذشته بیش از ۴۷ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است. این حملات باعث شده تا رژیم اشغالگر با اتهامات نسلکشی و جنایات جنگی روبهرو شود. با این حال، تلآویو بیتوجه به این اتهامات به نسلکشی خود ادامه میدهد.
به گزارش رویترز، این حملات تقریبا کل جمعیت غزه را آواره کرده و بحران گرسنگی ایجاد کرده است. در حال حاضر، درگیریها به دلیل یک آتشبس شکننده متوقف شدهاند. آخرین دور کشتارها در درگیری چندین دههای رژیم صهیونیستی با فلسطین در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و بعد از عملیات فلسطینی طوفان الاقصی، تلآویو با امید حذف مقاومت کمپین بمباران، کشتار و تخریب گستردهای را علیه ملت فلسطین آغاز کرد، اما با گذشت ماهها، باز هم نتوانسته به اهداف ادعایی خود دست یابد.