مواردی که هنگام برپایی نماز در آداب حج باید رعایت کرد

مواردی که هنگام برپایی نماز در آداب حج باید رعایت کرد
بازدید:۳۲
صد آنلاین | در حج از سراسر جهان گرد هم می‌آییم تا یکی شویم، تا اتحادمان بهترین تبلیغ برای شعار «لااله الا الله محمد رسول الله» شود، پس حواسمان باشد از هر رفتاری که بوی تفرقه می‌دهد، پرهیز کنیم، به‌ویژه در اقامه نماز که بارزترین جلوه اتحاد و همبستگیِ مسلمین است.

به گزارش صد آنلاین، زائران عزیز حرم نبوی و بیت‌الله الحرام که پس از سال‌ها انتظار فرصتی برای زیارت حرمین شریفین یافته‌اند، بی‌شک مایل هستند که از فیض رحمانیِ بهترین سفرِ عمر خویش بی‌بهره، یا کم‌بهره نمانند.

خیلی از ما در تلاش برای یافتن لحظه‌های گرانبهایی هستیم که بیشترین تاثیر را در ما بگذارند و از ما انسانی تازه و دیگر بسازند. بی‌تردید این بزرگترین و شاید برای بسیاری از ما یگانه‌ترین فرصتی است که در طول عمرمان برای دگرگون ساختن خود به دست آورده‌ایم. 

پس این لحظات را مانند قطرات آبی در کام یک تشنه خشکیده لب، باید با تمام وجود بنوشیم و مخزن دل خویش را انباشته از گوهرهای گرانبهای معنویت سازیم. برای نائل شدن به چنین مرتبه‌ای لازم است از برخی رفتارها و عادات و وسایل خود چشم‌پوشی کنیم. 

لازم است به عنوان یک شیعه، خود را الگوی همه کاربران جهان در این کنگره عظیم معنوی سازیم. به عنوان یک مسلمان به وحدت همه فرقه‌ها و مذاهب اسلامی بیندیشیم و در این راه حتی از پافشاری برای انجام برخی مستحبات خود دست بشوییم. 

حج امسال باید پایان سکوت جهانی برابر نسل‌کشی در غزه باشد

آداب نمازی که باید در حرمین شریفین رعایت کنیم 

برخی امور فرهنگی، عبادی و اجتماعی هست که باید حواسمان باشد در حرمین شریفین آنها را به گونه‌ای انجام دهیم که موجب ناراحتی و آزار سایر مسلمانان نشود، و موجبات توهین به خودِ ما و شیعه را نیز فراهم نکند. اینجا و در این مجال به آداب نماز اشاره می‌کنیم که در نشریه زائر؛ حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به آنها اشاره شده است.  

1) هنگامی که در حرمین شریفین حضور داریم و بانگ اذان همه ملسمانان را به نماز فرامی‌خواند، هرگز شایسته نیست که از فیض جماعت خود را محروم سازیم و جدا از صف نمازگزارانِ حرم نبوی و برادران اهل سنت و جماعت بایستیم و به صورت فرادی نماز بخوانیم، زیرا با این کار وحدت اسلامی خدشه‌دار می‌شود و از نظر اخلاقی به دیگر مسلمانان توهین تلقی می‌شود. ضمن اینکه خودِ ما شیعیان را نیز از چشم آنها می‌اندازد.

حتماً به صف جماعت بپیوندید و با برادران سنی‌مذهب نماز بخوانید و مطمئن باشید که از نظر خدا و رسول او مقبول‌تر، معقول‌تر و پسندیده‌تر است و بدانید که از نظر شرعی اعاده ندارد. 

نماز با این جماعت عظیم غرقه در فیض رحمانی، بزرگترین تجلی همبستگی مسلمانان و رمزی از توحید بر روی زمین است و این خود زیباترین نوع تبلیغ شعار «لا اله الا الله و محمد رسول الله» است.

2) از مُهر، حصیر، دستمال کاغذی و نظایر آن در حرم نبوی و بیتالله الحرام برای سجده‌گاه خود استفاده نکنید. برخی از مذاهب اهل سنت این کار را حرام و بدعت می‌شمارند و ممکن است موجب تذکر یا اهانت مأموران به شما شود. 

3) یکدیگر را در حرم نبوی با صدای بلند صدا نزنید، زیرا آرامش و خلوت نمازگزاران را برهم می‌زند و بی‌اعتنایی به حرمت و قداست و معنویت حرم تلقی می‌شود و استخفاف (کوچک‌شمردن) شما را به همراه دارد.

4) صفوف نمازگزارانِ دیگر را برهم نزنید. بویژه از میان فاصله سجده‌گاه تا محل ایستادن‌شان عبور نکنید. این کار در برخی مذاهب باعث ابطال نماز تلقی می‌شود و آنان را سخت می‌آزارد. ضمن اینکه نفسِ کار بی‌اعتنایی به عمل عبادی آنها خواهد بود و بازتاب متقابل آن، استخفاف شما در چشم آنهاست. حتی ممکن است موجبات توهین و درگیری را برای شما فراهم آوَرد./ تسنیم

 

پیشنهادی باخبر