بررسی بازار مسکن در سال ۱۴۰۳؛ پایینترین تقاضا و کمترین انعقاد قرارداد رقم خورد

در سالهای اخیر قیمت مسکن با افزایش قابل توجهی مواجه شده و این موضوع روند خانهدار شدن بسیاری از افراد جامعه را طولانی کرد از این رو تقاضا برای خرید مسکن کاهش یافت.
بازار مسکن سال ۱۴۰۳ شرایط متفاوتی را نسبت به سالهای گذشته تجربه کرد و کاهش تقاضا باعث ایجاد رکود عمیقی در بازار شد.
از طرفی نیاز به مسکن همچنان وجود دارد، اما به باتوجه به افزایش قیمتها کمتر کسی توان خرید دارد.
در همین راستا داود بیگینژاد، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتوگو با میزان درباره وضعیت بازار مسکن در سالی که گذشت اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ با عدم انباشت تقاضا در بازار مسکن آغاز شد و این موضوع در روند معاملات اثرگذار بود.
وی ادامه داد: در میانه سال ۱۴۰۳ تغییر دولت و از سویی تغییر سیاست در بخش مسکن رخ داد؛ وقتی به بازار مسکن نگاه میکنیم میبینیم که بازار تا میانه مرداد میل به انعقاد قرارداد از خود نشان نمیداد و تقاضا برای خرید با کل سالهای گذشته فرق داشته است.
به گفته نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اینکه انتظار میرفت بازار در دی و بهمن سال ۱۴۰۳ با افزایش تردد به جهت خرید ملک همراه باشد، اما اینطور پیش نرفت و معاملات بازار در این تاریخ نیز افزایش چندانی نداشت.
بیگینژاد در مورد دلیل اُفت تقاضا در بازار مسکن سال ۱۴۰۳ عنوان کرد: کاهش تقاضا برای خرید مسکن دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها موضوع عدم توانایی مردم برای خرید است.
میل به خرید خانه همیشه درهمه لایههای جامعه وجود دارد
وی ادامه داد: علیرغم اینکه میل به خرید خانه همیشه در همه لایههای جامعه وجود دارد متاسفانه درسالی که گذشت کمترین تقاضا و انعقاد قرارداد را طی چند سال اخیر در بازار مسکن داشتیم.
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است این هشدار خطرناکی برای سالهای پیشرو خواهد بود چراکه هرچقدر بازار مسکن برای جذب سرمایه مشکل پیدا کند به همان اندازه در سالهای آتی دچار کمبود تولید مسکن خواهیم شد.
بیگینژاد تاکید کرد: تولید مسکن صرفا نباید بهگونهای باشد که در اطراف شهرها این اتفاق بیفتد و ما باید در داخل شهرها و جایی که امکانات کافی وجود دارد مسکن بسازیم.
وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر بر ایجاد شرایط جذب سرمایه برای تولید مسکن گفت: باید شرایط خدمت صحیح را برای تمام کسانی که در زنجیره تولید و تهیه مسکن سهیم هستند فراهم کرد تا شاهد رونق تولید مسکن بود.
شرط تعادل بازار اجاره افزایش تولید و معاملات مسکن است
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در مورد وضعیت بازار اجاره عنوان کرد: این بازار همواره تابع خرید و فروش بوده است بهطوریکه هرچقدر تولید مسکن و معاملات افزایش یابد به همان میزان بازار اجاره در تعادل قرار میگیرد.
به گفته بیگینژاد لازم است بازار اجاره را با معافیتهای مالیاتی و وضع قوانین برای سرمایهگذاری جذاب کنیم که به بازار قابل اطمینانی برای سرمایهگذاران تبدیل شود.
وی ادامه داد: قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها یکسری تنبیهات برای مالکان درنظر گرفته است و قوانین برای افرادی که میخواهند در بازار اجاره باقی بمانند بسیار سختگیرانه است و این موضوع میتواند در درازمدت مشکلساز شود.
پیشبینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۴
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در مورد وضعیت مسکن در سال ۱۴۰۴ عنوان کرد: قیمت فعلی مسکن برای سازندگان چندان جذاب نیست، زیرا هزینه تمامشده ساخت با قیمتهای کنونی بازار تفاوت زیادی دارد.
به گفته بیگینژاد در برخی مناطق تهران، قیمتهای اعلامشده برابر با هزینه تمامشده است؛ از طرفی مشخص نیست که در سال ۱۴۰۴، روند قیمتها چگونه خواهد بود و با توجه به افزایش بودجه شهرداری، احتمال بالارفتن هزینههای ساخت وجود دارد.
وی تاکید کرد: نبود شفافیت در آمار معاملات مسکن، پیشبینی وضعیت بازار را دشوارتر کرده است.
انتهای پیام/
پیشنهادی باخبر