پوستر نمایشگاه کتاب رونمایی شد/ حضور بیش از ۲ هزار ناشر در نمایشگاه سی‌وششم

آیین رونمایی از پوستر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز با حضور رئیس نمایشگاه برگزار شد و قرار است بیش از ۲ هزار ناشر در این نمایشگاه حاضر باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، آئین رونمایی از پوستر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز _یکشنبه هفتم اردیبهشت‌_ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

محسن جوادی رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران،  در این مراسم با اشاره به حادثه بندرعباس و تسلیت به مردم ایران اظهار کرد: در فکر بودم نشست را عقب بیندازیم، اما فکر کردم ما اینجا می‌خواهیم برای ایران بخوانیم و این نمایشگاه زمینه تحقق این امر در مقیاس کلان است؛ بنابراین تردیدی ندیدیم که برنامه را برگزار کنیم.

وی افزود: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سی‌وششمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد و در آن چند رویکرد اتخاذ شده است.

‌رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد: این نمایشگاه متعلق به مردم، نهادهای خصوصی و نهادهای فعال در حوزه نشر است، بنابراین کنار نهادن آن‌ها کار درستی نیست و به سمت این رفتیم که دیدگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در حدی که مقدور است احیا کنیم، بنابراین صنوفی که همکاری دارند یکی از ضلع‌های فعال در این نمایشگاه‌اند و دوستان ناشر در این دوره در کنار ما فعال هستند.

جوادی تصریح کرد: ضلع دوم برگزاری نمایشگاه کتاب مؤسسه خانه کتاب است، آقای حیدری مدیرعامل این مجموعه زحمات زیادی کشیدند، در دوره‌ای که شاهد بودم چرخه‌ای که با آن آشنا بودیم عوض شده بود، با تدابیر وی بر آن فائق آمدیم و امیدواریم نقش اصلی نمایشگاه در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی و ایجاد فضای مناسبی برای خرید و عرضه کتاب داشته باشیم.

وی اضافه کرد: سعی شده عمده ناشران کتاب‌های جدید را در دسترس مردم قرار دهند، بخشی دیگر از فعالیت‌های فرهنگی برای حضور جمعیتی بزرگ با سلایق مختلف که به نمایشگاه می‌آیند این است که کتاب را محور رویدادهای فرهنگی قرار دهیم.

رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ضلع سوم وجه بین‌المللی نمایشگاه کتاب است که به‌رغم تحریم و بدخواهی‌هایی که در مورد کشورمان وجود دارد، اتفاقات خوبی رقم خورده و دو تا سه برنامه بین‌المللی را داریم. همچنین جایگاه ایران به‌عنوان یک جایگاه محوری در عرصه کتاب در سطح جهان احیا شود از اهداف نمایشگاه کتاب است، از همه دوستانی که به این مهم کمک کردند از نهادهای بیرونی و از همکاران مصلی، بانک ملی که بانک عامل است و مجموعه‌های اقتصادی که در کنار ما هستند تشکر می‌کنم.

ایران در پیوند با کتاب تا ابد پایدار خواهد ماند

جوادی خاطرنشان کرد: اگر ایران برای همیشه بخواهد پایدار باشد با پیوند با کتاب و نام کتاب است و اگر بخواهد از کتاب فاصله بگیرد شاید آن زمان با تاریخ گذشته خود پیوسته نخواهد ماند، بنابراین تلاش می‌کنیم خواندن کتاب برای ایران که شعار این دوره از نمایشگاه است تحقق پیدا کند و امیدواریم نام ایران را با کتاب‌های بزرگ با عمق و عظمت کتاب‌های نسل گذشته مثل کتاب شفا ابن سینا داشته باشیم. در بخش کودک هم تلاش شده فضایی داشته باشیم که کودکان برای ایران و به یاد ایران کتاب بخوانند.

ابراهیم حیدری، قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در ادامه این نشست گفت: اهالی رسانه در برگزاری رویدادی مانند نمایشگاه کتاب نقش مؤثری دارند و روایت‌های گوناگون شما تصویری زیبا از ایران فرهنگی خواهد داشت و این انتظار ما از همه عزیزان است.

وی افزود: با دستورات دکتر جوادی برنامه‌هایمان و فعالیت‌های مقدماتی را با مشارکت همه دستگاه‌ها و صنوف نشر و رویکرد دولت آغاز کردیم تا بتوانیم به نحوی به ناشران مختلف و دست‌اندرکاران حوزه نشر خدمت کنیم.

حضور بیش از ۲۰۰۰ ناشر در نمایشگاه سی‌وششم

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به حضور پرشور ناشران در این دوره گفت: بیشتر دستگاه‌ها از جمله مصلی امام خمینی (ره)، نیروی انتظامی، امنیتی، دستگاه‌های خدمت‌رسان مانند آتش‌نشانی، شهرداری و اورژانس برای برگزاری این رویداد دست‌به‌دست هم دادند.

حیدری ادامه داد: ثبت‌نام ناشران آغاز شد و جانمایی در مرحله نهایی است، به‌این‌ترتیب ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهند داشت که هزار و ۵۸۹ ناشر از تهران و ۷۷۴ ناشر از سایر استان‌ها هستند. از این تعداد در بخش حضوری هزار و ۶۲۰ ناشر در بخش‌های عمومی، کودک‌ونوجوان هستند؛ به‌طورکلی ۷۵ هزار مترمربع فضای درخواستی نیز برای جانمایی داشتیم و از شنبه چینش غرفه‌ها و انجام فعالیت‌های نهایی شروع می‌شود.

وی گفت: در بخش بین‌المللی بخشی خاص به نام فلوشیپ و حمایت از آثار ایرانی به زبان‌های دیگر در حوزه کودک‌ونوجوان را داریم که برای اولین‌بار شروع به کار می‌کند، در این بخش ۱۴۷ متقاضی داریم که ۸۱ متقاضی در بخش خارجی و ۶۶ متقاضی ایرانی در این بخش داریم. امیدواریم بتوانیم آثار فرهنگی و اجتماعی کتاب ایران را به دنیا برسانیم.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران اضافه کرد: بخش بریکس به پیشنهاد تیم ایران که در هند پیشنهاد شد کارگروه فرهنگی اعضای این بخش را تشکیل دهیم و اولین نشست رسمی این برنامه در نمایشگاه باشد

حیدری تاکید کرد: در خصوص ناشران خارجی نیز ۵۰ متقاضی از کشورهای مختلف وجود داشت. تاکنون نزدیک ۵۵ تن بار این ناشران به ایران رسیده است.

وی درباره حضور مهمانان ویژه گفت: در این دوره ۳۰ نویسنده از کشورهای اروپایی و آفریقایی و غیره در نمایشگاه کتاب حضور خواهند داشت. در مورد کشور عراق که مهمان ویژه است، اقداماتی جهت حضور در بخش بین‌الملل صورت‌گرفته و کشور عراق با حضور بیش از ۲۰ ناشر و یک هیئت ۳۰ نفره حضور دارند و وزیر فرهنگ عراق نیز در افتتاحیه حضور دارند.

مهدی اسماعیلی‌راد، معاون امور ناشران نمایشگاه کتاب در بخش بعدی نیز گفت: بحث امور اجرایی نمایشگاه کتاب از ۱۹ فروردین با زحمات کارگروه اجرایی نمایشگاه و پشتیبانی فضای عمومی شروع شده است و کار به‌خوبی پیش رفته است.

وی افزود: در حال حاضر نقشه‌ها و غرفه‌بندی‌ها عملیاتی شده است، امشب با اتمام کار متراژ غرفه‌ها به متقاضیان و ناشران محترم اعلام می‌شود و بعد از پرداخت مالی غرفه‌ها در اختیار ناشران قرار می‌گیرد. امیدواریم استقبال خوبی از این رویداد شود.

به گزارش ایمنا، سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از هفدهم تا بیست‌وهفتم اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

پیشنهادی باخبر