«سعی» بخش خصوصی برای «صفا»ی زیارت؛ نامه صنف مربوطه به دست وزیر رسید؟
بخش خصوصی فعال در گردشگری ایران، آغازین ماههای کاری دولت چهاردهم را، فرصت خوبی برای پی گیری خواسته قدیمی خود می داند.
کد خبر: ۱۲۵۹۵۰۷
| ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶ 14 September 2024
| 168 بازدید
به گزارس خبرنگار فرهنگی تابناک، یکی از اولین نامه هایی که برای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشته و ارسال شده است، نامه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی است. این نامه در واقع به طرح مساله ای پرداخته ست که از سالها پیش توسط این انجمن صنفی و اعضایش پی گیری شده است؛ واگذاری وظایف سازمان حج و زیارت در گردشگری مذهبی و زیارتی کشور به بخش خصوصی.
رئیس انجمن دست به کار می شود
در خبری که از طریق روابط عمومی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران به رسانه ها ارسال شده است، به قول رئیس انجمن، این خواسته بار دیگر نقل شده است.
حرمت الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفته است: چند روز قبل نامهای را به اتفاق دو تشکل زیارتی به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردیم و مسایل و مشکلات مرتبط با گردشگری زیارتی کشور را به اطلاع ایشان رساندهایم و از وزیر ارشاد درخواست کردیم تا وظایف سازمان حج و زیارت برای حل مشکلات مرتبط با گردشگری مذهبی و زیارتی کشور به بخش خصوصی واگذار شود.
او اعلام کرد: هنوز نمیدانیم این نامه به دست آقای سید عباس صالحی رسیده است یا خیر؟ چون متاسفانه دالانهای رسیدن به وزرا آنقدر صعب العبور شده است که اطلاعی از رسیدن این نامه به آقای وزیر نداریم.
به گفته حرمتالله رفیعی، براساس آمارها از حدود ۶ میلیون جمعیت خروجی سالانه کشور حدود ۴ میلیون گردشگر فقط به کشور عراق سفر میکنند. زائر عتبات عالیات هم که به قصد زیارت حضرت اباعبدالله حسین (ع) به عراق میرود توریست زیارتی است.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران افزود: متاسفانه متولی گردشگری زیارت در کشور به اشتباه سازمان حج و زیارت است. درحالی که در هیچ کجای دنیا یک سازمان خاص، منهای سفرهای مرتبط با حج تمتع که برای حاکمیتها مهم است و باید به روش خاص به عربستان اعزام شوند وجود ندارد.
حرمت الله رفیعی افزود: هیچ سازمانی در جهان وجود ندارد که زیارت را از سیاحت متمایز کند.
این فعال بخش خصوصی گردشگری کشور با انتقاد از نرخهای دولتی که برای زائرین عتبات عالیات اعلام میشود، افزود: علاقمندان به سفرهای زیارتی که سفر آنها بصورت آزاد و با کمک بخش خصوصی انجام شود چه بسا برایشان ارزانتر و مناسبتر و با کیفیتتر تمام میشود و با سفرهایی که سازمانی متولی گردشگری زیارتی میباشد و زائرین را برای زیارت به عتبات میبرد کاملا متفاوت بوده و عموما حسب خدماتی که ارائه میدهند گرانتر محاسبه میشود.
رفیعی افزود: مسافرانی که بصورت آزاد و با استفاده از آژانسهای مسافرتی بخش خصوصی به سفرهای زیارتی میروند در هتلهای بسیار مناسبتتر اسکان داده میشوند. در حالی که در سفرهایی که توسط سازمان متولی به عتبات عالیات و عراق انجام میشود با حمل و نقل نامناسب و اسکان دور از شأن زائر ائمه اطهار مواجه هستیم که واقعا وهن زوار محترم و کشور ایران عزیز است.
سابقه موضوع
در گذشته نیز چنین موضوعی در سطوح متعدد مطرح شده بود. در آذر ماه ۱۴۰۰، جواد شاد، رئیس حج و زیارت خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا از «همکاری» بخش خصوصی با سازمان حج و زیارت در اعزام زائران به عتبات عالیات سخن گفته بود:« اعزام عتبات عالیات از ابتدا و پیش از شیوع کرونا توسط بخش خصوصی و شکرت شمسا انجام میگرفت اما در طرح نوین این اجازه به سایر شرکتها داده شده که اگر پتانسیل و توانایی انجام عملیات اعزام به عتبات را دارند، وارد عرصه اجرایی شده و با عقد قرارداد با واحدهای اسکان، اغذیه، خدمات و تدارکات در ایران زائر جذب کرده و تحت نظارت سازمان حج و زیارت زائران را به زیارت ببرند... شرکتهایی که نمیتوانند وارد عملیات اجرا شوند، میتوانند با این شرکتها همکاری کرده و نسبت به ثبت نام زائر با سایر شرکتها تعامل داشته باشند.»
در مهرماه ۱۴۰۲ نیز رئیس جمهور شهید، در جلسه شورایعالی حج در دولت، با تاکید بر ضرورت تلاش همه بخشهای دستاندرکار حج و زیارت برای تسهیل زیارت زائران ایرانی، مردمیسازی عملیات زیارت را مهمترین مأموریت دستگاههای مسئول خوانده و هدایت، نظارت و حمایت را وظیفه اصلی دستگاههای متولی حج و زیارت در مسیر مردمی کردن عنوان کرده بود.
نقش ها مشخص شود
در حالی که کارشناسان معتقدند سازمان حج و زیارت متولی امر زیارت در خارج از مرزهای ایران است و میراث فرهنگی و گردشگری باید موضوع گردشگری را هدایت کند، اما در این میان، همین تعریف وظایف و نیز نقش بخش خصوصی در این سفرها، همچنان دارای ابهاماتی است که اصولا نیاز به تبیین دارد.
پیشنهادی باخبر
تبلیغات