مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: برنامه ریزی صحیح، انجام کامل برنامه‌های تعمیراتی و دقت لازم در بهره برداری از واحد‌ها عامل اصلی گذر موفقیت آمیز نیروگاه شهید رجایی در پیک تابستان ۱۴۰۳ است. 

ابوالفضل موتاب‌ها رئیس هیات مدیره و مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین با اشاره به گذر موفقیت آمیز از پیک تابستان ۱۴۰۳ گفت: فصل تابستان به دلیل افزایش تقاضای مصرف انرژی الکتریکی به ویژه در مصارف خانگی، از اهمیت بالایی در صنعت نیروگاهی برخوردار است. به همین دلیل پیش از آغاز تابستان امسال و از مهرماه سال گذشته، با تدوین برنامه‌های ویژه تعمیراتی، کارکنان نیروگاه تلاش زیادی داشتند تا با اجرای برنامه‌های تعمیرات واحد‌های سیزده گانه، رفع اشکالات موجود و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، واحد‌های این نیروگاه را در سطح بالای آمادگی قرار دهند.

رئیس هیات مدیره نیروگاه شهید رجایی اضافه کرد: با توجه به تغییرات آب و هوایی و گرمای زودهنگام هوا و با هدف کسب آمادگی حداکثری در تابستان، مهم‌ترین فعالیت‌های مربوط به آمادگی واحد‌ها برای تولید در این فصل را بلافاصله در پایان روز‌های تعطیل عید نوروز، آغاز کردیم تا با تولید حداکثری آماده خدمت رسانی به هموطنان باشیم.

موتاب‌ها افزود: مهم‌ترین اقدام ما برای کسب آمادگی تولید در تابستان، آماده سازی سیستم مه پاش واحد‌های گازی، شست و شو و رفع نشتی از پیک کولرها، دلتا‌های برج‌های خنک کننده اصلی و برج‌های خنک کننده کمکی در واحد‌های بخاری و گازی بود که با این اقدام، در پنج ماهه نخست امسال میزان آمادگی تولید در نیروگاه با افزایش ۲/۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بود.

برگزاری سمینار‌های آموزشی با محور بررسی حوادث نیروگاهی و تاثیر آن بر بهبود فرآیند بهره برداری، موضوع دیگری بود که مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی به آن پرداخت و گفت: بروز حوادث و شبه حوادث در فرآیند بهره برداری که منجر به محدودیت در تولید می‌شود، پدیده‌ای گریز ناپذیر است، از این روی تلاش ما بر آن است تا با بررسی علمی و فنی این موضوعات، علل وقوع حوادث را شناسایی کرده و نسبت به پیشگیری این حوادث در آینده اقدام نماییم و یا در صورت مواجهه با شرایط نامطلوب بتوانیم بهترین پاسخ و عملکرد را برای مقابله با آن داشته باشیم. از این روی، چند سالی است با برگزاری سمینار‌های تخصصی با حضور کارشناسان بهره برداری و تعمیرات، عوامل وقوع و راه‌های مقابله با حوادث، بررسی شده و دستورالعمل‌های متناسب با آن تهیه شده است، به طوری که اجرای مانور‌های فنی، مبتنی بر این دستورالعمل‌ها موجب بهبود قابل توجه شاخص‌های تولید، به ویژه کاهش خروج‌های اضطراری واحد‌ها در این نیروگاه شده است.

موتاب ها، توجه و رسیدگی به وضعیت سیستم‌های خنک کاری در اتاق‌های کنترلی و تجهیزات حساس الکترونیکی را از عوامل مهم در کمک به تداوم تولید واحد‌ها دانست و گفت: سیستم‌های کنترلی به دلیل نقش حساس آن‌ها در پایداری تولید واحدها، همواره مورد توجه کارکنان بهره برداری قرار دارد. در این میان، تجهیزات سرمایشی، به عنوان عامل مهم در پایداری وضعیت سیستم‌های کنترلی و تجهیزات حساس است که پیش از آغاز فصل تابستان، تمامی تجهیزات سرمایشی در اتاق‌های کنترلی و حساس، از سوی متخصصان نیروگاه، سرویس کامل شد؛ در مواردی هم که تجهیزات خنک کاری در معرض نور آفتاب بود، امکانات لازم برای پوشش عایقی آن در نظر گرفته شد که این اقدامات موجب بهبود عملکرد تجهیزات خنک کاری و در نتیجه، پایداری وضعیت اتاق‌های کنترلی و تجهیزات حساس شده است.

مدیر عامل نیروگاه  شهید رجایی قزوین با اشاره به تاثیر اقدامات ذکر شده برای کسب آمادگی تولید در پیک تابستان ۱۴۰۳ گفت: اقدامات صورت گرفته برای آمادگی تابستان، با تلاش تمامی کارکنان به انجام رسید که این فعالیت‌ها علاوه بر دست یابی به اهداف تولید، موجب بهبود شاخص‌های مربوط به کاهش مصرف آب، کاهش مصارف داخلی، افزایش تولید و آمادگی شده است.

 نیروگاه ۲۰۴۲ مگاواتی شهید رجایی قزوین با تولید سالیانه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی نقش مهمی در تامین برق کشور و پایداری شبکه سراسری در پیک تابستان ۱۴۰۳ داشت.

پیشنهادی باخبر

تبلیغات