بناهای شاخص اردستان به مقاوم‌سازی نیاز دارند

بناهای شاخص اردستان به مقاوم‌سازی نیاز دارند

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان اردستان گفت: بناهای شاخص شهرستان جدا از مرمت و احیا به مقاوم‌سازی نیاز دارند و اگر تصمیمی برای آن‌ها گرفته نشود دچار مشکلات جدی‌تر خواهند شد.

مجتبی پورشفیع در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت ثبت جهانی مساجد جامع اردستان و زواره اظهار کرد: پرونده ثبت جهانی مساجدجامع در حال تکمیل است و تاکنون چند نوبت مستندات لازم تهیه شده است.

وی با بیان اینکه از لحاظ زمانی شرایط مطلوب است، اما باید به مرور درخواست و نیازها برطرف شود، افزود: ایرادهای بیشتر روی بازآفرینی اطراف مساجد، حذف برخی وسایل مانند کولرهای آبی، در و پنجره‌های فلزی و ساخت و سازهایی است که به مساجد اضافه شده که باید در مدت زمان باقیمانده انجام شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اردستان با اشاره به اینکه برای رفع برخی ایرادها حدود یک سال زمان داریم، ادامه داد: مسجدجامع اردستان یک مجموعه کامل تاریخی شامل حمام، مدرسه، کاروانسرا، آب‌انبار، حوزه علمیه، حسینیه و... بوده که اگر اعتبار مورد نیاز در اختیار داشته باشیم می‌توانیم هر کدام از این بخش‌ها را برای جذب توریست و گردشگر احیا کنیم.

پورشفیع با بیان اینکه خاصیت بناهای تاریخی به گونه‌ای است که اگر در مرحله اول مرمت جزیی انجام نشود شدت خرابی‌ها تشدید می‌شود، خاطرنشان کرد: اکنون بسیاری از بناهای شاخص شهرستان از جمله مسجدجامع، مسجد خسرو اردستان و مسجد پامنار زواره جدا از مرمت و احیای نیاز به مقاوم‌سازی دارند و اگر تصمیمی برای آن‌ها گرفته نشود در آینده نه چندان دور دچار مشکلات جدی‌تر خواهند شد.

کولر آبی و لوله‌کشی‌ها بلای جان بناهای تاریخی است

وی در خصوص تخریب بخشی از تزئینات زیر گنبد مسجدجامع اردستان، گفت: وجود برخی وسایل مانند کولرهای آبی، وسایل گرمایشی، شیر آب، لوله‌کشی‌ها و... یک تهدید جدی و بلای جان بناهای تاریخی است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان با بیان اینکه معضلی که در اکثر بناهای تاریخی شاخص شهرستان اردستان وجود دارد انحصار شدن آن‌ها توسط برخی افراد خاص و گروه‌ها است، گفت: برای اینکه بتوانیم بناهای تاریخی شهرستان را به شکوفایی برسانیم باید نگاه متولیان، دیگر مسئولان و حتی مردم تغییر کند.

پورشفیع اضافه کرد: نگاه‌های کوتاه، تفکرات محلی و حاشیه‌های اجتماعی در برخی بناهای تاریخی درگذشته باعث ریزش، تخریب و آتش‌سوزی بناهای تاریخی شهرستان شده و اکنون نمی‌توانیم آن‌گونه که باید تغییراتی را به وجود بیاوریم و این اتفاق همچنان تهدیدی علیه سازه‌ها است.

انتهای پیام