میرجلال‌الدین کزازی تأکید کرد:

انتشار زندگی نامه بزرگان؛ سرمایه‌ عظیم فرهنگی

انتشار زندگی نامه بزرگان؛ سرمایه‌ عظیم فرهنگی

میرجلال‌الدین کزازی، استاد برجسته زبان و ادب فارسی، در بازدید از غرفه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نمایشگاه کتاب تهران، ضمن تکریم از این نهاد باسابقه کشور در پاسداشت میراث فرهنگی، هنری و علمی ایران، بر اهمیت پویایی فرهنگی و اثرگذاری پایدار نمایشگاه کتاب تأکید کرد.

به گزارش ایلنا، میرجلال‌الدین کزازی، نویسنده، پژوهشگر فرهنگ و ادب ایران، با حضور در غرفه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به بیان دیدگاه‌های خود درباره نقش و جایگاه این مجموعه، اهمیت نشر آثار فاخر و جایگاه نمایشگاه کتاب در تقویت فرهنگ مطالعه در کشور پرداخت.

او در ارزیابی کلی خود از فعالیت‌های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: اگر بخواهم توضیحی فراگیر بدهم، باید بگویم که کارنامه‌ این انجمن را کارنامه‌ای پسندیده می‌دانم، از آن نگاه فراخ و کلان. البته همانند هر نهاد فرهنگی دیگر، انجمن مفاخر نیز در درازنای زمان، پیچ‌وتاب‌ها و فراز و نشیب‌هایی داشته است؛ با این‌حال، دو سرمایه‌ی اصلی، پایه‌های پایداری و ناموری این انجمن شده‌اند: یکی پیشینه‌ی دیرینه‌ی آن، و دیگری این حقیقت که بنیادگذارانش از چهره‌های برجسته و نامدار فرهنگ و ادب ایران بوده‌اند.

کزازی یکی از اقدامات شاخص انجمن را انتشار مجموعه کتاب‌های زندگینامه‌ای مفاخر دانست و افزود«این زنجیره از کتاب‌ها برای من پسندیده‌اند. این آثار سودمندند، زیرا خوانندگان، به‌ویژه ایرانیان جوان را با زندگانی بزرگان این سرزمین آشنا می‌کنند. چنین کتاب‌هایی می‌توانند برای نسل جوان نمونه‌هایی آموزنده باشند تا بدانند چگونه می‌توان توان‌هایشان را به کردار درآورد.

استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی، درباره کیفیت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب نیز اظهار کرد: نمایشگاه، به هر شیوه‌ای که برگزار شود، از آن دید که نمایشگاه کتاب است، سودمند خواهد بود. اما اگر بخواهد شایسته‌ی نام خویش باشد، باید سودی پایدار بر جای گذارد. نمایشگاه راستین آن است که خیزابه‌های فرهنگی پدید آورد که پس از پایان آن، همچنان روان باشد؛ که خوشبختانه چنین نیز هست.

چهره ماندگار زبان و ادب فارسی در پایان گفت: من نمی‌خواهم به ایرانیان جوان اندرزی بدهم؛ زیرا اندرز کارساز نیست. اندرز را باید به سامان‌دهان فرهنگ داد، به کسانی که سرپرستان آموزش در این کشورند. آنان‌اند که باید ایرانیان را از سالیان خُردی با کتاب، با خواندن، و با اندیشیدن پیوند دهند و با آن‌ها آشنا کنند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر