به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف، امروز _دوشنبه، ششم اسفند_ در مراسم اختتامیه بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس که با حضور جمعی از مسئولین نیروهای مسلح و پژوهشگران و فعالان حوزه دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه دستور کار دشمن این است که ما را نسبت به داشتههای خودمان ناامید کنند، اظهار کرد: هرگز تلاشها و دستاوردهای خود را کوچک نشماریم، به امید خدا کارهای خیلی بزرگ، ارزنده و در مقیاس جهانی و بینالمللی در حوزه انتشار پیام دفاع مقدس و حماسه مردم ایران انجام شده است.
وی افزود: باید در گفتمان عمومی جامعه به نحوی رفتار کرد که از داشتههای خود غفلت نکنیم و از فرهنگ شدن نادیده انگاری افتخاراتی که در این کشور و در سایه درسهای دفاع مقدس رقم خورده است، پیشگیری کنیم.
رئیس مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه عنوان کرد: در حوزه دفاع مقدس به به لحاظ کمی و کیفی محصولات ارزشمند و تأثیرگذار و البته در حد ناکافی داشتهایم که باید مورد توجه قرار گیرد.
سردار شریف عنوان کرد: از میان همه اماکن ورزشی کشور از استادیوم و سالن ورزشی تا سایر امکانات در حوزههای مختلف که احداث و راه اندازی شدهاند، در مجموع سه درصد به قبل از انقلاب اختصاص دارد و ۹۷ درصد دیگر محصول بعد از انقلاب است، این حرف را به مضمون از یک مدیر ورزشی و دستاندرکار نقل میکنم که فرد بیگانهای با این مسائل نبوده است.
وی با اشاره به تفاوتهای اساسی و ماهوی دفاع مقدس با سایر جنگهای دنیا، از جمله نحوه فرماندهی، طراحی، مدیریت، اطلاعرسانی، حضور رزمندگان گفت: ما باید بیشتر به تمایزها و ویژگیهای برترساز خودمان در دفاع مقدس و مقاومت کم نظیر ملت ایران بپردازیم.
رئیس مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه با تأکید بر اینکه به کارهایی که تاکنون در زمینه دفاع مقدس انجام دادهایم هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی، افتخار میکنیم، ادامه داد: خیلی بر سر زبانها افتاده که باید برویم دنبال کار کیفی؛ بله قبول داریم، اما یادمان باشد فرماندهان، رزمندگان، آزادگان و جانبازان نسل دفاع مقدس سن و سالشان طوری نیست که فرصت زیادی برای گردآوری خاطرات شفاهی آنها داشته باشیم، فرصت کم است و در این شرایط خیلی ایرادی بر ما وارد نیست اگر کمیت را جدی بگیریم.
سردار شریف با اشاره به اهمیت روایت واقعیت از زبان کسانی که در میدان جنگ بودهاند، گفت: حتی اگر جایی احساس کردیم کار ضعیفی صورت گرفته، باید تاریخ شفاهی این رویداد را جمعآوری و ثبت کنیم، در حال حاضر درصد قابل توجهی از پدران و مادران شهدا در میان ما نیستند و در آیندهای نهچندان دور، بخش عمدهای از رزمندهها، فرماندهان، جانبازان و آزادگان نیز در میان ما نخواهند بود، بنابراین مسئولیت ما در این حوزه بسیار خطیر است.
وی رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس را سرمایههای اصلی تاریخنگاری جنگ دانست و با تأکید بر اهمیت ارائه روایتها از زبان شاهدان عینی جنگ اظهار کرد: ما در مجموعه خودمان با تمام وجود تلاش میکنیم به نویسندگان و پژوهشگران و کسانی که میتوانند در این زمینه مؤثر باشند کمک کنیم.
رئیس مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه افزود: در دورههای پیشین مدیریتی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس هم تلاش شده است با دعوت از نویسندگان خاطرات تعداد بیشتری از فرماندهان و همچنین واحدهای تخصصی جنگ جمع آوری و نقش آنها در دوران دفاع مقدس بازگویی شود.
سردار شریف با اشاره به تحولات بینالمللی گفت: قرائن نشان میدهد دنیا دوباره به سمت جنگ برمیگردد، غربیها فکر میکردند با درست کردن اتحادیه اروپا و سازمان ملل، بشر به سمت جنگ نمیرود اما اینطور نیست، امکانات کره زمین محدود است و قدرتهای استکباری برای چپاول بیشتر دوباره راه جنگ را در پیش گرفتهاند.
وی با بیان اینکه ما میخواهیم به نسل امروز و دهه نودیها و دهه هشتادیها بگوییم که نسل دفاع مقدس در مقابل اینها با مقاومت و ایستادگی خود کشور را حفظ کرد، ادامه داد: چهره واقعی سردمداران سلطه همین است، قبلاً با پوشش دیگری بودند و الان آن پوشش را کنار گذاشتهاند و ذات خود را آشکار کردهاند ذات اینها استکبار، ظلم و چپاول است؛ ذات اینها بهره کشی از دیگران به مثابه نوکر است. اگر سر خم کنید و تعظیم کنید با شما کاری ندارند. اما اگر بگویید «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی»، حتماً باید پای آن بایستید و تبعات آن را بپذیرد که ملت عزیز ما برابر خواست شیطانی آنها ایستاد و دفاع مقدس فصل درخشان و عبرتآموز ایستادگی مردم ایران مقابل دشمن بود که نتیجه پیروزمندانه آن غیر قابل انکار است.
رئیس مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه با اشاره به اینکه حتی مخالفین صددرصد جمهوری اسلامی اذعان دارند که طراحان جنگ علیه جمهوری اسلامی به هیچیک از اهداف خود نرسدند، حتی صدام در یکی از مکاتباتش با مسئولین جمهوری اسلامی نوشته که «شما به هر آنچه که میخواستید در پایان دفاع مقدس رسیدید»، تصریح کرد: وظیفه ما انتقال درست و دقیق پیام دفاع مقدس است که سرتاسر آن عظمت، عزت و سربلندی است.
سردار شریف با بیان اینکه هر ملتی که در یک جنگ شکست بخورد برای سالهای متمادی تحقیر میشود و ملتی که از پس یک جنگ برآمد و پیروز شد، نسلهای بعدی آن کشور سربلند زندگی میکنند، گفت: مهم این است که مفهوم پیروزی و شکست در تصویرسازی بعد از اتمام واقعه جابهجا نشود و وظیفه ما این است که اجازه ندهیم این اتفاق رقم بخورد.
وی خطاب به نویسندگان و پژوهشگران دفاع مقدس گفت: امیدوارم ما و شما بتوانم این کار بزرگ را درست و دقیق انجام دهیم و آنچه که شهدا، امامین انقلاب و بالاتر از همه حضرت ولی عصر (عج) و خداوند متعال از ما میخواهد را به سرانجام برسانیم. در یک دورهای همتها و باکریها و خرازیها و صیادها میداندار بودند و اینک شما هستید که با قلم و نبوغ و استعداد خود باید این پیام بزرگ را به نسل امروز و فردای جامعه انتقال دهید.