کشورهای جهان با بالاترین نرخ بهره واقعی در سال ۲۰۲۵ (+ اینفوگرافی)

کشورهای جهان با بالاترین نرخ بهره واقعی در سال ۲۰۲۵ (+ اینفوگرافی)
روسیه، برزیل، مکزیک، آفریقای جنوبی، اندونزی، آمریکا، هند، استرالیا، فرانسه و چین کشورهای جهان با بالاترین نرخ بهره واقعی در سال ۲۰۲۵ هستند.

 نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ موضوع داغی محسوب می‌شود، چراکه اقتصادهای بزرگ با فشارهای تورمی و سستی چرخه‌های سیاست پولی خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نرخ بهره واقعی که با کم کردن تورم از نرخ‌های اسمی سیاست محاسبه می‌شود، انگیزه واقعی برای خرج کردن یا پس‌انداز را نشان دهد.

به گزارش ایمنا، وقتی نرخ بهره واقعی پایین است، کسب‌وکارها بیشتر قرض می‌گیرند و مصرف‌کنندگان بیشتر خرج می‌کنند که این امر موجب افزایش فعالیت اقتصادی می‌شود، در مقابل نرخ‌های بهره واقعی بالا، پس‌انداز کردن را تشویق و شرایط مالی را سخت‌تر می‌کند.

طبق داده‌های چشم‌انداز اقتصادی جهان صندوق بین‌المللی پول در آوریل ۲۰۲۵، وضعیت کنونی نرخ بهره واقعی در اقتصادهای بزرگ به شکل زیر است:

کشورهای جهان با بالاترین نرخ بهره واقعی در سال ۲۰۲۵ (+ اینفوگرافی)

کدام کشورها بالاترین نرخ بهره واقعی را دارند؟

نرخ‌های بهره واقعی در سطح جهانی متفاوت است، بعضی از کشورها نرخ‌های بالا و بعضی دیگر نرخ بهره واقعی نزدیک به صفر و حتی منفی دارند. نرخ بهره واقعی در ۱۶ اقتصاد بزرگ در سال ۲۰۲۵ به شرح زیر است:

  • روسیه: ۱۴.۵ درصد
  • برزیل: ۹.۲ درصد
  • مکزیک: ۵.۳ درصد
  • آفریقای جنوبی: ۳.۶ درصد
  • اندونزی: ۳.۵ درصد
  • ایالات متحده: ۱.۵ درصد
  • هند: ۱.۵ درصد
  • استرالیا: ۱.۵ درصد
  • فرانسه: ۱.۲ درصد
  • چین: ۰.۸ درصد

روسیه با نرخ بهره واقعی ۱۴.۵ درصد در صدر فهرست قرار دارد و بانک مرکزی آن برای مقابله با تورم بالای مداوم که چالش اقتصادی اصلی این کشور است، نرخ بهره را افزایش داده است. برزیل و مکزیک در قاره آمریکا نیز نرخ بهره واقعی بالایی (به‌ترتیب ۹.۲ درصد و ۵.۳ درصد) دارند، اگرچه تورم از بالاترین سطح خود در سال ۲۰۲۲ در هر دو کشور به طور قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده است. در همین حال نرخ بهره واقعی آمریکا ۱.۵ درصد و تورم بالاتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است. نرخ بهره اسمی فدرال رزرو این کشور تا ماه می ۲۰۲۵ نزدیک به بالاترین سطح خود در دهه گذشته، یعنی ۴.۳ درصد باقی مانده است.

ژاپن تنها کشوری است که نرخ بهره واقعی منفی (منفی ۲.۱ درصد) دارد. با این حال بانک ژاپن به‌تازگی پس از پایان دادن به نرخ بهره منفی اسمی (بدون تعدیل تورم) خود در سال ۲۰۲۴، نرخ بهره خود را به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ افزایش داده است.

با کاهش تورم در سطح جهانی، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که اقتصادهای پیشرفته نرخ بهره را تا پایان سال ۲۰۲۵ کاهش خواهند داد. هرچند فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا طی مارس در بحبوحه نوسانات ناشی از آخرین تعرفه‌های ترامپ، نرخ‌ها را ثابت نگه داشت، پیش‌بینی می‌شود نرخ بهره فدرال تا پایان سال به ۴ درصد کاهش پیدا کند، همچنین انتظار می‌رود منطقه یورو تا اواسط سال ۲۰۲۵ نرخ‌ها را از حدود ۲.۴ درصد آوریل به ۲ درصد کاهش دهد، در همین حال صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که نرخ بهره ژاپن همچنان افزایش خواهد داشت، زیرا این کشور به دنبال کاهش تورم به هدف ۲ درصدی خود است، اما انتظار می‌رود تعرفه‌های ایالات متحده آمریکا پیشرفت آن را به تأخیر بیندازد.

پیشنهادی باخبر