بهترین ترتیب خواندن آثار جین آستین: از غرور و تعصب تا عقل و احساس

جین آستن یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان ادبیات کلاسیک در جهان است. آثار این نویسنده بریتانیایی پس از گذشت دو قرن، هنوز الهام‌بخش خوانندگان و فیلم‌سازان بسیاری ‌است. احتمالا تابه‌حال فیلم‌های زیادی را با اقتباس از آثار کلاسیک جین آستن دیده‌باشید. هر چند که تماشای این فیلم‌ها بی‌نهایت لذت‌بخش است، اما مطالعه آثار اصلی تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند خواهد بود. در این مطلب نگاهی داریم به بهترین ترتیب خواندن آثار جین آستین.

جین آستن به نثر طنزآمیز و هوشمندانه، شخصیت‌های زنده و نقدهای اجتماعی دقیق خود مشهور است و این ویژگی‌ها کتاب‌های او را به آثاری ماندگار تبدیل کرده‌اند. در صورتی که می‌خواهید مطالعه کتاب‌های جین آستن را شروع کنید اما نمی‌دانید آثار او را به چه ترتیبی باید بخوانید، این مطلب به شما کمک کند. در ادامه، یک راهنمای ساده از اینکه کتاب‌های آستن را با چه ترتیبی باید مطالعه کنید، به شما ارائه کرده‌ایم. پس حتما تا انتها با ما همراه باشید.

بهترین ترتیب خواندن آثار جین آستین

هر چند که شروع مطالعه آثار آستن تا حدی به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، اما ترتیبی که در ادامه ارائه کرده‌ایم، می‌تواند برای شروع کمک‌کننده باشد. در ادامه، ابتدا رمان‌های سبک‌تر آستین را معرفی کرده و سپس به کتاب‌هایی که فضای احساسی عمیق‌تری دارند، پرداخته‌ایم تا بتوانید با شناخت بهتر مسیر ورود خود به دنیای آستن را پیدا کنید. این شما و این ترتیب راهنمای خواندن آثار جین آستین:

۱. غرور و تعصب (Pride and Prejudice)

تصویری از نسخه اول غرور و تعصب
تصویری از نسخه اول غرور و تعصب

وقتی نام جین آستن به میان می‌آید، اغلب ما یاد کتاب «غرور و تعصب» می‌افتیم. این رمان، انتخابی عالی برای شروع مطالعه آثار او است؛ چون احتمالا از تعریف‌های دیگران یا فیلم‌ها و سریال‌هایی که با اقتباس از این کتاب ساخته شده‌اند، فضای کلی داستان را می‌شناسید. این آشنایی باعث می‌شود به‌جای آنکه با پیچ‌وخم‌های داستان درگیر شوید،‌ از نثر تیزبینانه و طنزآمیز آستن لذت ببرید و در روایتی بی‌نظیر از عشق و چالش‌های خانوادگی غرق شوید.

شخصت‌های رمان نیز جذابیت خاص خود را دارند؛ از آقای کالینز و دارسی گرفته تا الیزابت بنت که زنی هوشمند و مستقل است و حتی خود آستن نیز او را محبوب‌ترین قهرمان آثارش می‌داند. راستی اگر منتظر هستید که در صفحاتی از کتاب آقای دارسی با پیراهنی خیس از دریاچه بیرون بیاید، باید بگوییم که این صحنه فقط در اقتباس‌های سینمایی و تلویزیونی از غرور و تعصب دیده می‌شود و در کتاب چنین صحنه‌ای نداریم!

مشخصات کتاب غرور و تعصب

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۳
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۴۴۵

«هیچ چیز لذت‌بخش‌تر از کتاب‌خواندن نیست! هر چیزی ممکن است زود آدم را خسته کند اما کتاب نه!»

۲. اما (Emma)

تصویری از نسخه اول غرور و تعصب نوشته جین آستین
تصویری از نسخه اول غرور و تعصب نوشته جین آستین

«اما»،‌ رمان مشهور دیگری از جین استن است که نام آن از اسم قهرمان قصه اما وودهاوس گرفته شده‌است. هر چند که این رمان شباهت‌هایی با غرور و تعصب دارد، اما شخصیت «اِما» به‌اندازه الیزابت بنت چندان دوست‌داشتنی نیست و حتی خود آستن نیز با لحنی طنزآمیز، او را به‌نقد می‌کشد. اما در خیالاتش، خود را واسطه‌گر ازدواج می‌داند،‌ ولی اغلب قضاوت‌هایش اشتباه از آب درمی‌آید. ولی جذابیت اصلی داستان در گرو همین سوءتفاهم‌ها و نقشه‌های نادرست است. این کتاب آستن نیز درست مثل اثر قبلی او، اقتباس‌های بسیاری شده‌است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به Clueless (۱۹۹۴) اشاره کنیم.

مشخصات کتاب اما

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۵
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۵۶۰

«که اگر زنی شک داشته‌باشد مردی را بپذیرد یا نپذیرد، حتما باید جواب رد بدهد. اگر شک دارد که بگوید بله، باید حتما بگوید نه. این قضیه‌ای نیست که انسان با شک و تردید واردش بشود و دودل بماند.»

۳. صومعه نورثنگر (Northanger Abbey)

تصویری از نسخه اول صومعه نورثنگر نوشته جین آستین
تصویری از نسخه اول صومعه نورثنگر و ترغیب نوشته جین آستین

اگر به داستان‌هایی با حال و هوای گوتیک علاقه‌مند هستید، حتما باید کتاب «صومعه نورثنگر» را بخوانید. البته اشتباه نکنید، کتاب رمان گوتیک نیست؛ بلکه آستن در آن با طنز و کنایه، این ژانر را به‌سخره می‌گیرد و اثری خلق می‌کند که هم سرگرم‌کننده است و هم هوشمندانه. قهرمان کتاب، دختری ساده‌دل به‌نام کاترین مورلند است که دنیا را از دریچه افسانه‌ها و داستان‌های هیجان‌انگیز می‌بیند. اما به‌مرور درگیر داستان‌هایی هول‌انگیز و هراسناک می‌شود که به او ثابت می‌کنند زندگی واقعی قوانین خاص خودش را دارد و برای قهرمان‌شدن، خودش باید مسیرش را پیدا کند. صومعه نورثنگر یکی از دو اثری کتابی است که پس از مرگ آستن منتشر شده‌است و به‌نوعی یکی از متفاوت‌ترین آثار او نیز محسوب می‌شود.

مشخصات کتاب نورثنگر ابی

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۷
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۲۸۰

«اگر ماجراجویی‌ها به سراغ بانویی جوان در روستای خودش نیامدند، او باید در دنیای بیرون به دنبال آن‌ها برود.»

۴. عقل و احساس (Sense and Sensibility)

تصویری از نسخه اول عقل و احساس
تصویری از نسخه اول عقل و احساس

مطالعه این کتاب، شما را با فضای احساسی‌تر و غمگین‌تری از آثار آستن آشنا می‌کند. داستان این کتاب،‌ درباره دو خواهر به‌نام‌های ماریان و الینور دشوود است که اموال خانوادگی‌شان را از دست داده‌اند و حالا مجبور هستند که به‌جای امارت بزرگشان، در کلبه‌ای کوچک زندگی کنند. این دو خواهر درگیر ماجراهایی عشقی و عاطفی می‌شوند که درنهایت درس‌هایی آموزنده برای خودشان و ما دارد. در واقع،‌ آستن با مهارت نویسندگی بی‌‌نظیر خود و از خلال ماجراهای النور و ماریان، به ما می‌آموزد که چطور با ایجاد تعادل بین عقل و منطق می‌توانیم به سعادت واقعی دست پیدا کنیم.

مشخصات کتاب عقل و احساس

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۱
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۴۰۸

«خجالت از احساس حقارت ناشی می‌شود. در حقيقت هر کس که خجالت بکشد، يعنی اينکه خودش را در برابر ديگران کوچک می‌‌بيند و اين بزرگ‌ترين ضعفی است که يک انسان ممکن است داشته‌باشد.»

۵. منسفیلد پارک (Mansfield Park)

تصویری از اولین نسخه منسفیلد پارک
تصویری از اولین نسخه منسفیلد پارک

در رابطه با این کتاب جین آستن، مناقشات بسیاری وجود دارد. بعضی‌ها آن را شاهکار تلقی می‌کنند و برخی دیگر عقیده دارند که منسفیلد پارک نسبت به سایر آثار آستن، جذابیت کمتری دارد. احتمالا فانی پراس (شخصت اصلی داستان) اصلی‌ترین دلیل این اختلاف نظر است. برخلاف الیزابت بنت در غرور و تعصب، فانی دختری درون‌گرا و پایبند به اصول اخلاقی سخت‌گیرانه است که در نگاه اول چندان جذاب به‌نظر نمی‌رسد، اما به مرور درک عمیق،تری از شخصیت او پیدا می‌کنید و می‌فهمید که چرا فانی حتی برای خود آستن نیز شخصیت محبوبی محسوب می‌شود.

مشخصات کتاب منسفیلد پارک

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۴
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۵۴۳

«در هر صورت بهتر است آدم‌ها را در اين مورد خاص آزاد گذاشت و اجازه داد هر کس به روش خودش عبادت کند. اگر برای اينکار قانون وضع شود و اجبار در کار باشد، مسلما نتايج بدی به بار می‌آورد. فرض کنيم آدم‌های خوب هر روز صبح زود اينجا بيايند، زانو بزنند و خميازه بکشند سپس با خستگی و سردرد به سر کارهايشان بروند، خوب حاصل کار آن روز چه خواهد بود؟»

۶. ترغیب (Persuasion)

تصویری از نسخه اول صومعه نورثنگر نوشته جین آستین
تصویری از نسخه اول صومعه نورثنگر و ترغیب نوشته جین آستین

 

«ترغیب» را می‌توانیم عاشقانه‌ترین رمان جین آستن معرفی کنیم. این کتاب، پس از درگذشت آستن منتشر شده‌است و یکی از به‌یادماندنی‌ترین نامه‌های عاشقانه تاریخ ادبیات را در خود دارد. آن الیوت، قهرمان داستان، بر خلاف سایر شخصیت‌های آثار آستن، باتجربه‌تر و پخته‌تر است. او سال‌ها پیش عاشق کاپیتان ون‌ورث بوده اما با دخالت اطرافیان موفق به ازدواج با او نشده‌است و حالا،‌ با حسرت گذشته زندگی می‌کند. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و زندگی فرصتی دوباره برای عاشقی به او می‌دهد. اگر می‌خواهید خودتان را در یکی از دلنشین‌ترین روایت‌های عاشقانه غرق کنید، حتما باید کتاب ترغیب را بخوانید.

مشخصات کتاب ترغیب

سال انتشار کتاب: ۱۸۱۸
مترجم (پیشنهاد کاربران): رضا رضایی
ناشر: نشر نی
تعداد صفحات: ۳۰۸

«حالا مثل غریبه‌ها بودند؛ بدتر از غریبه‌ها، چون هیچ‌وقت نمی‌توانستند با هم آشنا شوند.»

مختصری درباره جین آستن

جین آستن (۱۸۱۷-۱۷۷۵) یکی از تأثیرگذارترین نویسنده‌های قرن نوزدهم بریتانیا است. او طی عمر کوتاه خود، رمان‌‌هایی نوشت که حتی پس از گذشت ۲ قرن، همچنان برای همه نسل‌ها جذابیت دارد. او در رمان‌های خود، تصویری متفاوت و روایتی جذاب از عشق و جایگاه زنان را ارائه می‌کند و به همین دلیل، نه‌تنها به جایگاه ویژه‌ای در ادبیات جهان دست پیدا کرده، بلکه از نویسندگان هم‌عصر خود نیز متمایز شده‌است.

جالب است بدانید که از سال ۲۰۱۷ تصویر جین آستن جایگزین چارلز داروین بر پشت اسکناس ۱۰ پوندی شد. همچنین،‌ هر ساله در شهر باث (محل اقامت نویسنده) فستیوالی موسوم به جشنواره جین آستن برای بزرگداشت این نویسنده بزرگ برگزار می‌شود و آثار او هنوز،‌ الهام‌بخش عاشقان ادبیات در سراسر جهان است.

جین آستن؛ از نقد اجتماعی تا جاودانگی در ادبیات!

اگر آثار جین آستن را مطالعه کرده‌باشید، حتما می‌دانید که او نویسنده‌ای جلوتر از زمان خود بود. او ثابت کرد که ادبیات تنها یک سرگرمی نیست و می‌تواند بستری برای پرورش اندیشه و نقد اجتماعی باشد. در این مطلب، سعی کردیم آثار او را معرفی کنیم و به شما بگوییم که بهتر است رمان‌‌های این نویسنده کلاسیک را با چه ترتیبی باید مطالعه کنید. اگر قبلا آثار آستن را مطالعه کرده‌اید، به ما بگویید که از نظر شما بهترین کتاب او کدام است؟

پیشنهادی باخبر