به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، محمد الهداد رشد نامتعارف بار به ویژه در مناطق جنوبی کشور که برق ارزانتری دریافت میکنند را حاکی از وجود بارهای غیرمتعارف و غیرمولدی عنوان کرد که بیشتر مربوط به بخشهای مسکونی، کشاورزی و تجاری است.
وی با اشاره به تعداد بالای کشف مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در کشور افزود: استفاده از این تجهیزات با شبکه زیرساختی ضعیف موجب بروز اختلال در خدمترسانی به مردم میشود.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر عنوان کرد: اغلب گزارشهای واصله در خصوص فعالیتهای غیرمجاز استخراج رمزارز توسط همسایگان و شهروندانی ارائه میشود که با افت ولتاژ و وارد آمدن خسارت به لوازم برقی منزلشان مواجه شدهاند.
الهداد، تعداد ماینرهای غیرمجازی که هنوز شناسایی نشدند را حداقل ۲ برابر تعداد ماینرهای کشف شده عنوان و خاطرنشان کرد: تلاش میشود با همکاری بسیار خوب پلیس امنیت اقتصادی، دستگاه قضائی و دیگر نهادهای ذی ربط این معضل ملی از دوش صنعت برق و انرژی کشور برداشته شود.
وی حدود ۲۰ درصد ناترازی صنعت برق را به مراکز غیرمجاز تولید رمزارز مربوط دانست که علت عمده شیوع آن، تعرفههای ارزان برق به ویژه در مناطق گرمسیر جنوبی است و اغلب کشورهای اروپایی و چین از سال ۲۰۲۱ فعالیت در این عرصه را ممنوع اعلام کردند و روسیه نیز از ابتدای سال نو میلادی به جهت مشکل تأمین انرژی از ممنوعیت این فعالیت در ۱۰ استان خود خبر داد.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر عمدهترین راههای مقابله با این پدیده را جلوگیری از قاچاق ماینرها به کشور و مقابله با استفاده کنندگان غیرمجاز از طریق دادهکاوی و بررسی تغییرات منحنی بار و نیز گزارشهای مردمی عنوان کرد و با اشاره به پرداخت ۵ میلیارد تومان پاداش به معرفی کنندگان مراکز غیرمجاز رمزارز، از شهروندان خواست با ارسال گزارشهای مربوط به این مراکز از طریق سامانه دریافت گزارشهای مردمی به شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ ضمن بهرهمندی از پاداش قابل توجه این طرح، صنعت برق را در کاهش بار این پدیده روی شبکه برق و تأمین برق مردم در تابستان یاری کنند.