![وزارت نیرو پاسخگو باشد؛ بخشی از برق کشور گم میشود!](https://snn.ir/files/fa/news/1403/11/24/2653897_221.jpg)
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: بررسی گزارشهای منتشر شده از سوی وزارت نیرو نشان میدهد هر ساله بخشی از میزان برقی که وارد شبکه سراسری برق کشور میشود به سرنوشت نامعلومی دست پیدا میکند. برای فهم این مسئله لازم است محاسباتی بر آماری که وزارت نیرو منتشر کرده است انجام دهیم:
به طور مثال سال ۱۳۹۹ را مورد بررسی قرار میدهیم. در این سال کلیه نیروگاهها ۳۴۳.۱۰۸ میلیون کیلووات برق را وارد شبکه سراسری برق کردهاند که این عدد شامل برقی که در داخل نیروگاهها مصرف شده، نمیشود. (چیزی که در ادبیات صنعت برق «تولید ناویژه» گفته میشود)
در همین سال ۲۸۷.۳۷۸ میلیون کیلووات برق به بخشهای مختلف فروخته شده است؛ اختلاف برقی که تولید شده و برقی که فروخته شده ۵۵.۷۳۰ میلیون کیلووات است.
سید سعید میرشریفی، ناظر عالی شرکتهای توزیع برق اخیرا اعلام کرد که ۱۱.۷ درصد تلفات انرژی در شبکه توزیع وجود دارد. از آنجا که میزان تلفات شبکه برق کشور شفاف اعلام نمیشود، در بررسی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ به طور میانگین عدد ۱۲ درصد به عنوان ثابت تلفات شبکه برق در نظر گرفته شده است.
بر این اساس در سال ۱۳۹۹ تلفات شبکه برق سراسری ۴۱.۱۷۲ میلیون کیلووات بوده است. کسر میزان تلفات شبکه برق از اختلاف برق وارد شبکه شده و برق فروش رفته برابر است با ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات؛ درواقع ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات برق کشور گم شده است!
عدد فوق برابر ۲۴/۴ درصد برق ناویژه کشور است و همانطور که گفته شد ارقام شامل برقی که در نیروگاهها مصرف شده، نمیشود.
سوالی که مطرح میشود این است که چه اتفاقی برای این میزان برق که مقدار قابل توجهی است میافتد؟ از جمله شائبههایی که همواره مطرح است مصرف میزان قابل توجهی از برق کشور برای استخراج رمز ارز است؛ آیا ممکن است برق گم شده صرف استخراج رمز ارز شوند؟ اینها سوالاتی است که وزارت نیرو باید پاسخگوی آن باشد.
پیشنهادی باخبر
تبلیغات