خیال خام شیاطین

خیال خام شیاطین

در بامداد روز چهارشنبه ۵فوریه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در واشنگتن با یکدیگر دیدار کردند. این نخستین دیدار چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ محسوب می‌شود. ارتباط ویژه حلقه یاران نتانیاهو با حامیان ترامپ در آمریکا بعد از چهار سال وقفه، مجددا درحال شکل‌گرفتن است.
در بامداد روز چهارشنبه ۵فوریه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در واشنگتن با یکدیگر دیدار کردند. این نخستین دیدار چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ محسوب می‌شود. ارتباط ویژه حلقه یاران نتانیاهو با حامیان ترامپ در آمریکا بعد از چهار سال وقفه، مجددا درحال شکل‌گرفتن است.
 
جرد کوشنر، داماد ترامپ روابط وسیعی با نهادهای سیاسی، اقتصادی و نظامی رژیم‌صهیونیستی دارد. درواقع می‌توان گفت که معمار اصلی پیمان خائنانه ابراهیم، کوشنر ارزیابی می‌شود. پیمان ابراهیم، بال سیاسی بلوک دیپلماتیک ــ تجاری مد نظر آمریکا در غرب‌آسیا تلقی می‌شود. بعد از شکست طرح خاورمیانه جدید در دوره جورج بوش که با عدم تحقق برنامه‌های مطلوب در عراق و افغانستان و همچنین لبنان همراه بود، تصمیم‌سازان غربی به سمت بهره‌گیری از بازیگران مطیع منطقه‌ای جهت تحقق منافع خود حرکت کردند.
   
هزینه گزاف ماجراجویی
براساس تحقیقات دانشگاه براون، هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم جنگ عراق برای آمریکا از ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ حدود دوتریلیون دلار تخمین زده می‌شود. ارتش آمریکا در این کشور ۴۵۰۰ کشته و ۳۲هزارزخمی برجای گذاشت. درجنگ افغانستان از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ نیزواشنگتن حدود۲۴۰۰کشته وبیش از۲۰هزار نفرزخمی شدند.هزینه حضورنظامی بی‌ثمرآمریکادرافغانستان ۲.۲۶تریلیون دلار ارزیابی می‌شود.دونالد ترامپ تحت تاثیر سندرم‌های عراق و افغانستان همچنین فشار افکارعمومی آمریکا در پرتو راهبرد«اول آمریکا»سیاست برون‌سپاری مناطق دارای اهمیت بالا رادرسطح نظام بین‌الملل پیگیری می‌کند.مسئولیت غرب‌آسیا به رژیم‌صهیونیستی سپرده شد که از طریق مسائل سیاسی و اقتصادی با اعراب حاشیه خلیج‌فارس حوزه منافع مشترک پیدا کرده است. پروژه ترامپ ــ نتانیاهو با عملیات طوفان الاقصی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ دچار تزلزل بنیادینی شد؛ چراکه این بلوک مد نظر آمریکایی‌ها تاثیر متغیر «هویت فلسطینی» را دست‌کم گرفته بودند. خیزش گروه‌های مقاومت فلسطین به رهبری جنبش حماس، مسأله فلسطین را به اولویت نخست جهان اسلام تبدیل کرد.
   
توطئه علیه هویت فلسطین
در سفر اخیر بنیامین نتانیاهو به کاخ‌سفید، بحث عجیب کوچ اجباری مردم نوار غزه به دیگر کشورهای منطقه غرب‌آسیا مطرح شد که ترامپ در قالب یک ژست انسان‌دوستانه واهی در مقابل خبرنگاران از آن پرده برداشت. درواقع می‌توان گفت که رئیس‌جمهور آمریکا با کوچاندن مردم فلسطین از سرزمین اجدادی خود به‌دنبال مشروعیت‌زایی برای نحوه تشکیل دولت صهیونیست‌ها (مهاجرت افسارگسیخته صهیونیست‌هابه فلسطین در۱۹۴۸) بوده وبه‌دنبال‌آن انهدام مفهوم فلسطینی ازصحنه روزگاراست.رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که مردم نوار غزه تمایلی به امرارمعاش در نوار غزه نداشته و واشنگتن به‌دنبال تهیه یک زمین خوب برای زندگی فلسطینی‌ها درکشورهای عربی است.درهمین رابطه، ترامپ ادعاکردکه باملک‌عبدا...،پادشاه اردن وعبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر حول محور کوچ مردم فلسطین به گفت‌وگو پرداخته است.ترامپ جهت اغوای اصحاب رسانه ادامه داد که خواهان تبدیل غزه به ریویرای غرب‌آسیاست. این شهر ایتالیایی ازقطب‌های گردشگری و توریستی اروپا محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، آمریکا کرانه شرقی مدیترانه سرزمین‌های اشغالی را به قطب اقتصاد خدمات‌محور رژیم‌صهیونیستی تبدیل خواهد کرد.
همزمان که چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا در باغ‌سبز به فلسطینی‌ها نشان می‌داد، درپاسخ به خبرنگاری که گفت: «نوار غزه خانه مردم فلسطینی است» خصمانه ادامه داد: «اگرلازم باشد،آمریکا از نیروهای نظامی برای اشغال غزه استفاده خواهد کرد.» این سخنان در حالی ردوبدل شد که ترامپ با وعده عدم گسیل قوای نظامی آمریکا به جنگ‌های فرابحری به قدرت رسیده است.
   
مخالفت جهانی با ترامپ
در واکنش به این طرح خائنانه، یکی از سخنگویان جنبش حماس طرح ترامپ و نتانیاهو را «نژادپرستانه» خواند و گفته این طرح در همراهی با دیدگاه جریانات اولتراصهیونیست تل‌آویو تفسیر می‌شود. اعضای حزب دموکرات در آمریکا نیز این طرح را «پاکسازی قومی تعدیل‌شده» ارزیابی کردند. جنبش آزادیبخش ملی فلسطین که اداره تشکیلات خودگردان فلسطین را برعهده دارد در واکنش به اظهارات وهم‌آلود ترامپ تاکید کرد: «هرگونه طرح برای اخراج مردم فلسطین از غزه یا کرانه باختری، ازجمله قدس، محکوم به شکست است و در برابر پایداری ملت ما ناکام خواهد ماند.» سازمان فتح که خود به‌دلیل همکاری وسیع با شاباک و موساد علیه گردان‌های جنین میان مردم فلسطین بدنام شده در ادامه بیانیه خود افزود: «ملت فلسطین بیش از۱۰۰ سال برای آزادی خود مبارزه کرده و بهای سنگینی پرداخته است، اما همچنان بر سرزمین خود استوار خواهد ماند و هرگز از حقوق مشروع ملی خود چشم‌پوشی نخواهد کرد.»تشکیلات خودگردان فلسطین دربیانیه مذکور خاطرنشان می‌کند: «هیچ طرحی که به وحدت سرزمینی و سیاسی فلسطین لطمه بزند، مورد قبول مردم ما نخواهد بود. امنیت، ثبات و صلح در منطقه تنها با تحقق کامل حقوق ملی فلسطینیان ممکن خواهد شد.» درسطح بین‌المللی، متحدان نزدیک تل‌آویو نظیر آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز با الحاق نواحی مورد توافق در پیمان‌های اسلو۱و۲ به رژیم‌صهیونیستی مخالفت کردند. جمهوری خلق چین نیز قویا با طرح ترامپ برای اشغال غزه‌ مخالفت و از حکومت فلسطینی مستقل حمایت کرد. در نتیجه می‌توان دید که آرای نواستعماری سران سیاسی ــ امنیتی واشنگتن و تل‌آویو توسط جامعه بین‌الملل مطرود گشته است.

استقبال شهروندان صهیونیست از پاکسازی قومی غزه!
بر اساس نظرسنجی «مؤسسه سیاست مردم یهود»، ۸۰ درصد از یهودیان صهیونیست از طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه و انتقال آنها به کشورهای همسایه یعنی مصر و اردن حمایت می‌کنند. این ایده در میان شهروندان عرب صهیونیست با مخالفت روبه‌رو شده است. ۴۳درصد از تمامی شهروندان اشغالگر صهیونیست این طرح را «قابل پیاده‌سازی» تلقی کرده و اعتقاد دارند که در اسرع وقت بایستی اجرا شود، درحالی‌که ۳۰درصد صهیونیست‌ها این پاکسازی قومی را «قابل‌قبول» اما آرمانی می‌دانند. تنها ۱۳درصد ازحاضران در نظرسنجی، که شامل ۵۴ درصد عرب‌تباران صهیونیست بوده و فقط ۳ درصد از شهروندان رژیم‌صهیونیستی را تشکیل می‌دهند، این طرح را «بی‌شرمانه» توصیف کرده‌اند.

پیشنهادی باخبر