اقتصاد آلمان در حال نابودی است

آلمان در شرایط کنونی با چالش‌های اقتصادی چشمگیری روبه‌رو است که باعث کاهش توان رقابتی این کشور در بازار جهانی شده است و نیاز به تغییرات اساسی برای بهبود شرایط اقتصادی احساس می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آلمان در حال حاضر با چالش‌های اقتصادی بزرگی روبه‌رو است و در پنج سال گذشته رشد قابل‌توجهی نداشته است. این امر یک چرخش شگفت‌انگیز برای بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است که صادرات خود را گسترش داده و در تجارت جهانی کالاهای مهندسی‌شده مانند ماشین‌آلات صنعتی و خودروهای لوکس نقش غالبی داشته است. پس چه اتفاقی موجب این تغییر شده است؟

پنج دلیل اصلی رکود اقتصادی آلمان به شرح زیر است:

شوک انرژی از روسیه

تصمیم مسکو برای قطع تأمین گاز طبیعی به آلمان پس از عملیات ویژه به اوکراین ضربه شدیدی به اقتصاد آلمان زد. مدل تجاری آلمان سال‌ها بر اساس انرژی ارزان برای تولید کالاهای صنعتی صادراتی بود. در سال ۲۰۱۱، آنگلا مرکل، صدراعظم وقت، تصمیم گرفت پایان استفاده از انرژی هسته‌ای را تسریع کند و بر گاز روسیه تکیه کند تا کشور را از زغال سنگ دور کند و به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر ببرد.

وقتی روسیه جریان گاز را متوقف کرد، قیمت گاز و برق تولیدی در آلمان به‌طور چشمگیری بالا رفت. صنایع وابسته به انرژی مانند فولاد، کود، مواد شیمیایی و شیشه مجبور شدند به LNG (گاز طبیعی مایع) روی بیاورند که توسط کشتی از قطر یا ایالات متحده وارد می‌شود؛ اما LNG هزینه بیشتری نسبت به خط لوله دارد.

چین: از مشتری تا رقیب

آلمان سال‌ها سود زیادی از ورود به چین اقتصاد جهانی می‌برد زیرا بازار فروش جدیدی را برای ماشین‌های صنعتی پیدا کرد بود. اما تولیدکنندگان چینی شروع به ساختن همان اقلامی کردند که شرکت‌های آلمانی می‌ساختند. پنل‌های خورشیدی یارانه‌ای چین، سازندگان پنل خورشیدی آلمان را نیز نابود کرد و امروز تولید جهانی پنل خورشیدی بیشتر وابسته به تجهیزات چینی است.

قدرت صنعتی جهان رو به افول است

سرمایه گذاری نادرست

آلمان در روزهای خوب اقتصادی، کم‌کار شد و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بلندمدت مانند خطوط ریلی و اینترنت پرسرعت را به تعویق انداخت. این روزها مسافران آلمانی از قطارهایی که به‌موقع تردد نمی‌کنند و حین انجام تعمیرات ریل‌های فرسوده، سرویس‌دهی دائمی دچار اختلال می‌شوند، ناراضی هستند. اینترنت پرسرعت هنوز به برخی از مناطق روستایی نرسیده است. یک خط انتقال برای رساندن برق از شمال بادخیز آلمان به کارخانه‌ها در جنوب سال‌ها عقب مانده است و تا قبل از سال ۲۰۲۸ آماده نمی‌شود.

کمبود کارگران ماهر

شرکت‌های آلمانی در یافتن کارگرانی با مهارت‌های مناسب، از کارگران آموزش‌دیده فناوری اطلاعات گرفته تا ارائه‌دهندگان خدمات در مهدکودک و مراقبت‌های سالمندان، با مشکل مواجه است. در نظرسنجی اتاق بازرگانی و صنعت آلمان از ۲۳ هزار شرکت، ۴۳ درصد گفتند که نمی‌توانند موقعیت‌های باز را پر کنند. این پاسخ برای شرکت‌هایی با بیش از هزار کارگر به ۵۸ درصد افزایش یافت.

کمتر دانش‌آموز آلمانی به رشته‌های STEM یعنی علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات علاقه‌مند است. جمعیت سالخورده نیز این مشکل را تشدید می‌کند، همچنان که کمبود مراقبان کودک باعث می‌شود بسیاری از زنان به صورت پاره‌وقت کار کنند یا اصلاً کار نکنند. همچنین موانع بوروکراتیک عاملی منفی برای به‌کارگیری مهاجران با مهارت بالا ایجاد می‌کند، اگرچه قانونی که در سال ۲۰۲۰ تصویب شد و در سال ۲۰۲۳ تقویت شد، هدف آن تسهیل این روند است.

پیشنهادی باخبر