روز گذشته (20 آذر)  علی اوجی  تهیه کننده فیلم سینمایی  «ساعت 6 صبح»  ساخته  مهران مدیری  در  مصاحبه با خبرگزاری ایسنا  درباره شرایط کار در سینمای ایران، ساخت فیلم اجتماعی و ... به نکات جالب توجهی اشاره کرده است اما درباره فیلم مدیری هم نکاتی بیان داشته که قابل تامل و پرسش برانگیز است.

اوجی در بخشی از این مصاحبه گفته است: «با تمام نکاتی که برای جذب سرمایه، تبلیغات، ارائه و پخش فیلم سینمایی در بخش مستقل عرض کردم بخش غم‌انگیزتر ماجرا آنجاست که با تمام سختی‌های مضاعف، فیلم‌هایی از این دست را تولید می‌کنی و تازه وقتی فیلمی به جشنواره‌ایی راه پیدا می‌کند تیتر می‌زنند که پول فیلم یا مثلا سرمایه فیلم را همین جشنواره و یا این کشور داده است! 

این حرف‌ها چه چیزی را دنبال می کند؟ چرا برای یک تیتر دروغ می‌نویسند؟ برای ما عجیب است که چرا باید  چنین اکاذیبی  بعضا در رسانه‌های رسمی منتشر شود! مثلا مورد اخیر جشنواره دریای سرخ تمام فیلم‌های ما هم مثل  فیلم‌های دیگری که از ایران متقاضی حضور در جشنواره‌های خارجی می‌شوند، براساس نظر کمیته انتخابِ یک فستیوال پذیرفته یا رد می‌شود.»

در تاریخ  اول آذر ماه 1403 در یادداشتی تحت عنوان  «مهران مدیری در جشنواره دریای سرخ عربستان ؛ چه سیاستی پشت این انتخاب است؟»  اشاره شد که انتخاب فیلم مهران مدیری حاصل  استراتژی عربستان  برای ترویج فعالیت‌های سینمایی در منطقه و جهان است. در آن یادداشت بر تایید یا رد چنین همکاری هیچ اشاره‌ای نشده است و جان کلام این است که سیاست عربستان در جهان سینما چیست.

حال نکته اصلی این است که خبر حضور فیلم «ساعت 6 صبح» در  جشنواره دریای سرخ عربستان  را بسیاری از خبرگزاری‌ها و سایت‌های رسمی کشور  من جمله  خبرگزاری ایسنا  منتشر کردند و در همان خبر به صراحت اشاره شده است که فیلم  محصول مشترک ایران و عربستان  است. 

 
 
 

این بخشی از متن خبری است که در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در ایسنا منتشر شده است: «چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم دریای سرخ عربستان، فهرست فیلم‌های بخش مسابقه اصلی خود را اعلام کرد و فیلم «ساعت ۶ صبح» ساخته مهران مدیری به عنوان  محصول مشترک  ایران و عربستان در نخستین نمایش بین‌المللی خود در این رویداد سینمایی به روی پرده می‌رود.»

چند پرسش از تهیه کننده فیلم مهران مدیری ؛ چرا تکذیب نکردید؟

پرسش این است اگر این خبر صحت ندارد آقای اوجی چرا در همین مصاحبه با  ایسنا  به  نادرستی  آن اشاره‌ای نکرده‌اند؟! چرا هیچ گله‌ای یا اعتراضی در همین مصاحبه مطرح نشد که به قول خود ایشان «چرا باید چنین اکاذیبی بعضا در رسانه‌های رسمی منتشر شود»؟!

ضمن تایید و همدلی با بسیاری از حرفهای اوجی در ارتباط با شرایط سخت تولید فیلم اجتماعی در سینمای ایران، سلطه کامل فیلم‌های کمدی بر اکران، رقابت نابرابر بخش خصوصی با تولیدات ارگانی و ... همچنان این پرسش مطرح است که منظور از این گزاره  «فیلم محصول مشترک ایران و عربستان»  چیست؟ و یا این همکاری و تولید مشترک به چه شکلی بوده است که علی اوجی اعتقاد دارد این حرفها دنبال چیز دیگری است؟

چگونه چنین  گزاره‌ای مهم  در خبر مربوط به انتخاب فیلم «ساعت 6 صبح» برای جشنواره دریای سرخ عربستان قرار دارد و همان موقع علی اوجی به عنوان تهیه کننده فیلم به آن هیچ  اعتراضی  نکرد؟  آیا این خبر را روابط عمومی فیلم در اختیار رسانه‌ها قرار داده است و یا این که خود رسانه‌ها با توجه به اعلام سایت جشنواره آن را تنظیم کرده‌اند؟ 

نکته اصلی این است، اگر فیلم «ساعت 6 صبح» محصول مشترک ایران و عربستان نیست و دروغ است،  تهیه کننده به صراحت آن را تکذیب کند  و به دنبال این باشد که چنین  اتهامی  چگونه به او و فیلم مذکور وارد شده است؟ یا این خبط از کجا شکل گرفته است؟ 

در کنار این پرسش‌ها آرزمندیم که روز 24 آذر فیلم «ساعت 6 صبح» با  جایزه  و دست پر از اختتامیه جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان به خانه بازگردد.

علی اوجی و مهرداد صدیقیان با جورجینا رودریگز در جشنواره فیلم دریای سرخ

چند پرسش از تهیه کننده فیلم مهران مدیری ؛ چرا تکذیب نکردید؟

منبع: عصر ایران

پیشنهادی باخبر