افزایش ۲۵درصدی گردشگران/برنامهریزی برای جذب۱۵میلیون گردشگر
نماینده زاهدان در مجلس جزئیات جلسه جمعی از نمایندگان با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را تشریح کرد.
فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه جلسه جمعی از نمایندگان مجلس با سید رضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاونان این وزارتخانه ، برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه، مسائل کلیدی حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با محوریت توسعه زیرساختها، همکاریهای بینالمللی و رفع چالشهای استانی مورد بحث قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بنده در این جلسه بر اهمیت گردشگری در چرخه اقتصادی کشور، تاکید کردم، گفت: «شناسایی میراث تاریخی، توسعه صنایع دستی و تقویت زیرساختهای گردشگری، نقش کلیدی در رشد اقتصادی دارد.
نماینده زاهدان با تاکید بر اینکه همچنین بنده در این نشست مشترک بر توسعه زیرساختهای گردشگری پایدار در سطح ملی و بینالمللی تأکید کردم و خواستار همکاری بیشتر با سازمان جهانی یونسکو برای تقویت جایگاه ایران در صنعت گردشگری جهانی شدم.
مالکی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان سیستان و بلوچستان، گفت: بنده در این جلسه خواستار توجه به ظرفیتهای استانهای مرزی شدم. ، همچنین خواستار توجه ویژه به زیر ساختهای میراث فرهنگی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان از جمله کوه خواجه، شهر سوخته و تالاب بین المللی هامون شدم و بر لزوم حمایت از بازاریابی بینالمللی صنایع دستی این استان، از جمله سوزندوزی بلوچی، سفالگری و جواهرات محلی تأکید کردم.
وی با اشاره به پرسشها و درخواستهای نمایندگان از وزیر میراث فرهنگی، گفت: لزوم ارائه آمار عملکرد مرمت ابنیه تاریخی، تعیین تکلیف کارخانه ریسبافت اصفهان و تبدیل آن به موزه بینالمللی، نیاز به تهیه اطلس گردشگری 1 تا 10 روزه برای راهنمایی گردشگران، رسیدگی به وضعیت چمن سلطانیه و گنبد سلطانیه در زنجان، هدف گذاری کلان در بخش درآمدهای گردشگری و همچنین پیگیری ثبت مسجد جامع سمنان و طاق بستان در یونسکو از جمله درخواستهای نمایندگان از وزیر گردشگری بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: توسعه بیمارستانهای توریسم درمانی، کاهش بروکراسی اداری در وزارت میراث فرهنگی، شفافسازی و ساماندهی در حفظ و کشف آثار تاریخی
- تدوین قانون توسعه گردشگری، استفاده از ساحل،بستر و عمق دریا در زمینه اقتصاد گردشگری
- رسیدگی به مختل شدن توسعه شهرها به جهت وجود بافت های متعدد تاریخی، اعلام برنامههای گردشگری و میراث فرهنگی برای سال 1404 از دیگر درخواستهای نمایندگان از صالحی امیری بود.
مالکی با اشاره به اظهارات صالحیامیری، گفت: وزیر در این جلسه توضیحاتی درباره اقدامات و برنامههای وزارتخانه متبوعش از جمله تدوین برنامه پنجساله توسعه گردشگری منطبق با برنامه هفتم توسعه با اهدافی همچون ساخت 500 هتل جدید، افزایش 2.5 برابری گردشگران و زائران کشورهای اسلامی، توسعه گردشگری دریامحور
و حمایت از گردشگری و واگذاری هتلهای پنجستاره لاله از طریق قانون مولدسازی برای تأمین ساختمان ادارات میراث فرهنگی در 380 شهرستان ارائه کرد.
وی اضافه کرد: همچنین وزیر مباحثی درباره ساماندهی 6700 نیروی انسانی فاقد پست سازمانی در میراث فرهنگی، - نیاز به ساخت 500 هتل برای رسیدن به هدف 15 میلیون گردشگر سالانه، ساخت و افتتاح 86 هتل در سال گذشته، - ثبت 36.5 میلیون سفر در نوروز 1404، نیاز به 270 همت بودجه برای مرمت 22 هزار محوطه تاریخی و37 همت برای حصارکشی، 500 میلیون دلار سرمایهگذاری در صنایع دستی با وجود 34 هزار کارگاه فعال و مذاکرات با کشورهای منطقه (تاجیکستان، آذربایجان، روسیه، چین، هند،امارات، گرجستان، قزاقستان، ترکیه، مصر، و...) برای توسعه گردشگری بینالمللی ارائه کرد.
مالکی گفت: وزیر همچنین در این جلسه از نمایندگان خواست تا با تصویب قانون ایرانگردی و گردشگری، زمینه تحول بزرگ در این صنعت را فراهم کنند.
مالکی گفت: در پایان این جلسه وزیر میراث فرهنگی با اشاره به موانع موجود در توسعه گردشگری ساحلی در استانهای شمالی گلستان،مازندران و گیلان، گفت که «ممنوعیتهای قانونی منابع طبیعی و محیط زیست مانع اجرای پروژههاست که امیدواریم با اصلاح قوانین برطرف شود».
انتهایپیام/