درگیری مرزی شبانه نظامیان هند و پاکستان؛ اسلامآباد از اقدامهای دیپلماتیک تلافیجویانه خبر داد

مقامهای هند و پاکستان از درگیری شبانه میان نظامیان ۲ کشور در خط کنترل در منطقه مورد مناقشه کشمیر خبر دادند.
این درگیری درحالی رخ داد که پیشتر سازمان ملل از این ۲ کشور خواسته بود تا حداکثر خویشتنداری را نشان دهند.
روابط ۲ کشور به پایینترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده است؛ تشدید تنش درپی حمله اخیر افراد مسلح به گردشگران در منطقه مورد مناقشه کشمیر است. در این حمله دستکم ۲۶ نفر جان خود را از دست دادند.
یک منبع نظامی پاکستانی اعلام کرد که تبادل آتش شب گذشته در سراسر خط آتشبس جداکننده ۲ بخش کشمیر رخ داد.
در همین حال، پاکستان مجموعهای از اقدامهای دیپلماتیک تلافیجویانه را علیه هند را اعلام کرده و خواستار ارائه شواهدی برای تایید ادعاهای دولت هند مبنی بر نقش اسلامآباد در حمله کشمیر شده است.
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که تمام ویزاهای شهروندان هندی را باطل میدانیم و این افراد باید ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.
پاکستان همچنین اعلام کرد که ماموریت دیپلماتیک هند در اسلامآباد به ۳۰ کارمند کاهش مییابد.
این وزارتخانه اضافه کرد: نیروهای مسلح ما آماده دفاع در برابر هرگونه تلاش بیپروا خواهند بود؛ اجازه هیچگونه تجاوز به حاکمیت و امنیت خود را نخواهیم داد و حریم هوایی خود را به روی همه هواپیماهای هندی خواهیم بست.
اسلامآباد اظهار کرد: ما متعهد به صلح هستیم، اما اجازه نخواهیم داد که کسی حاکمیت و حقوق ما را زیر پا بگذارد.
وزارت خارجه پاکستان همچنین اعلام کرد که مستشاران دفاعی هند بهعنوان عناصر نامطلوب درنظر گرفته شده و باید ظرف ۴۸ ساعت کشورمان را ترک کنند.
دستکم ۲۵ شهروند هندی و یک تبعه نپالی در این حمله کشته شدند. مقامهای هندی استقرار پلیس و نیروهای نظامی را در منطقه افزایش دادهاند و نهادهای امنیتی در جستوجوی عاملان حمله هستند.
دهلی نو یک روز پس از این حمله اقدامهای متعددی را علیه اسلام آباد ازجمله بستن یک گذرگاه مرزی کلیدی و محدودیت بیشتر روادید از قبل محدودشده برای شهروندان پاکستانی اعلام کرد. این کشور همچنین مستشاران نظامی، دریایی و هوایی کمیسیون عالی پاکستان در دهلی نو را اخراج کرد.
هند همچنین در اقدامی که پاکستان آن را محکوم کرده، نقش خود را در معاهده آب سند، یک پیمان مهم تقسیم آب بین هند و پاکستان که از سال ۱۹۶۰ لازمالاجرا بوده و بهعنوان یک موفقیت دیپلماتیک نادر بین این دو همسایه متخاصم تلقی میشود، به حالت تعلیق درآورد.
انتهای پیام/
پیشنهادی باخبر