انتظار نماینده زن مجلس برای انتصاب «استاندار زن» /اگر پزشکیان تاکید بر شایسته سالاری دارد، از زنان در پست استانداری بهره بگیرد

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در مورد انتصاب زنان به عنوان استاندار می گوید: نکته این است که با اصول درست بتوانیم از ظرفیت این زنان استفاده کنیم. اگر برای مدیران مرد که خیلی زیاد هستند، شاخص نمی گذارند برای زنان شاخص بگذارند و با شاخص زنان را انتخاب کنند، خود به خود این شبکه تقویت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنا به روایت وزیر کشور

انتصاب یک زن مقام استانداری می گوید و معتقد است زنان نباید به حضور در معاونت و یا وزارت قانع شوند و انتظار این است که زنان در سطح سران قوا هم حضور داشته باشند.

او به توانمندی های زنان اشاره می کند، به اینکه انتصاب یک زن به عنوان استاندار تا چه اندازه می تواند بذر امید در دل دختران استان بکارد و پرورش دهد.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با زهرا سعیدی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی را می خوانید:

شرایط کشور ما به نوعی است که یک زن در عمرانی ترین، فنی ترین و مهندسی ترین وزارتخانه پیشنهاد می شود، رأی می آورد و این سطح از اعتماد به وجود آمده و زنان نشان دادند که تا این اندازه قدرتمند و قوی برای مدیریت شدند. از طرفی آقای پزشکیان نشان داده که نگاه خاصی دارد و ملاک او برای انتخاب افراد شایسته سالاری است و امیدواریم در پست های متعدد مثلا در سطح معاونین وزرا و سفرا که در قانون مدیریت خدمات کشوری، معاونین وزرا، سفرا، استانداران و هم ترازان این پست ها می توانند به گونه ای اقدام کنند که زنان کشور ما احساس مشارکت در مدیریت کشور را داشته باشند، مانند وزارت راه.

در مورد وزیر راه این نکته را هم باید بگویم که مگر وزرای سابق راه چه اقدامی انجام دادند که این یکی نمی خواهد انجام دهد، باید این نکته را در نظر بگیریم که یکسری موارد گیر بودجه هستند، یعنی در برخی موارد وزیر نیاز دارد که بودجه در اختیار داشته باشد تا بتواند آن کار را انجام دهد.

از آن طرف برخی موارد هم در قانون هستند، برای مثال بحث خانه های خالی و اضافی و ظرفیت هایی که وزیر می تواند در مورد بازار مسکن ایجاد کند، هم مطرح هستند و قسمتی هم مربوط به بودجه و اعتبارات ست که باید در اختیار وزیر راه قرار دهند.

یک زن قوی همتراز با یک مرد قوی، خیلی بیشتر از  آن مرد می تواند ایفای نقش کند

واقعیت این است که اگر می خواهیم رشد اقتصادی داشته باشیم راه ها باید  درست باشند، هیچ وقت یک سرمایه گذار نمی گوید من به دلیل اینکه مبارکه صنعت دارد، سرمایه گذاری می کنم ولی اینکه یک بار به مبارکه رفت و آمد کند، مشاهده می کند که ماشینش چپ و راست در آسفالت های نامناسب تردد می کند. اما درخواست ما این است که همانطور در وزارت راه نشاطی به جامعه وارد شد، مجددا این شور و نشاط به جامعه وارد شود ما که پول آنچنانی نداریم که مشکلات را رفع و رجوع کنیم، باید یکسری تغییرات در ارزش ها ایجاد کنیم که یکی از آن تغییرات به کارگیری زنان شایسته است.

یک زن قوی همتراز با یک مرد قوی، خیلی بیشتر از  آن مرد می تواند در بخش های مدیریتی ایفای نقش کند.  البته یک زن هم ممکن است یک جا قوی باشد و یک ضعیف و بهتر است در بحثی که قوی است، به کارگیری شود.

انتظار نماینده زن مجلس برای انتصاب «استاندار زن» /اگر پزشکیان تاکید بر شایسته سالاری دارد، از زنان در پست استانداری بهره بگیرد

نکته این است که با اصول درست بتوانیم از ظرفیت این زنان استفاده کنیم. اگر برای مدیران مرد که خیلی زیاد هستند، شاخص نمی گذارند برای زنان شاخص بگذارند و با شاخص زنان را انتخاب کنند، خود به خود این شبکه تقویت خواهد شد. اما انتظار ما نگاه ویژه تر به زنان در پست های مدیریتی خاص و مخصوصا در سطح سران سه قوه است.

چنانچه مشاهده کردیم در آمریکا یک زن آمد و در انتخابات رقابت کرد اما در همین کشور هم مردها حرف خودشان را بیشتر جلو می برند، یعنی این نگاه متعلق به کشور ما نیست بلکه نگاهی است که در همه دنیا وجود دارد. اما در خواست من این است که برای واگذاری پست های مدیریتی نگاه ویژه به زنان داشته باشند چراکه در این شرایط قطعا زنان سهمی خواهند داشت.

حضور زنان در پست های مدیریتی بیشتر می شود اگر...

خیر، معتقد هستم که اگر افراد به درستی برای این پست ها انتخاب شوند و بتوانند واقعا خودشان را نشان دهند و این اعتماد جلب شود، حضور زنان در پست های مدیریتی بیشتر خواهد شد. البته همانطور که اشاره کردم این نوع نگاه به زنان مختص به کشور ما نیست بلکه در آمریکا هم شرایط به همین ترتیب است کما اینکه در انتخابات اخیر یک مردم را انتخاب کردند اما کشور ما یک تفاوت با همه دنیا دارد، به این ترتیب که الگوهای زنانی که ما داریم، هیچ کس ندارد.

چنانچه وقتی در هر جای دنیا اتفاقی برای مسلمانان افتاده، یک زن نقش بزرگی در انتقال آن تاریخ داشته است. البته بخشی از حضور کمرنگ زنان به این برمی گردد که شاید ما رسانه قوی در حوزه زنان نداریم و فکر می کنم جای رشد خیلی بیشتر است، پس باید درست تصمیم گیری شود و از ظرفیت زنانی که توانایی دارند، استفاده شود.

انتهای تلاش زنان در ایران نمایندگی مجلس است

من از انتصابات دولت اطلاعی ندارم چراکه درگیر کارهای حوزه های انتخابیه هستیم.

در هر صورت ۵۰ درصد جامعه ما زنان هستند و مابقی مادران و خواهرانشان زن هستند. مطمئنا این اقدام می تواند انگیزه بیشتری در دخترانی که در حال تلاش هستند، ایجاد کند. به عبارت دیگر مشاهده می کنند که نتیجه تلاش ها چه خواهد شد. در حال حاضر انتهای  تلاش زنان نمایندگی مجلس است که اگر انتهای این تلاش به ترازهای بالاتر برسد، بسیار بهتر است.

۲۷۲۱۱

پیشنهادی باخبر