نسخه آزمایشی سامانه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی رونمایی شد/ کمک به مجلس با تنظیم متون قوانین جامع
خبرگزاری میزان - آیین رونمایی از نسخه آزمایشی سامانه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی با حضور بایک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور، شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور، حجت الاسلام والمسلمین محمدامین کیخایفرزانه مدیر گروه حقوق خصوصی پژوهشگاه قوه قضاییه و مهدی عبدالملکی معاون قوانین مجلس برگزار شد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: مجموعه تراکم قوانین نظام حقوقی کشور را دچار میکرد و خلاء هوش مصنوعی در تنقیح قوانین احساس میشد.
وی با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در ارتقا عملکرد گفت: سامانه امروز به صورت فاز آزمایشگاهی عمومی در حوزه تنقیح قوانین مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. البته نقش منابع انسانی نباید نادیده گرفته شود این سامانه دستیار نیروی انسانی خواهد بود.
نگاهداری با بیان اینکه این سامانه برای استفاده در مرکز پژوهشهای مجلس، نمایندگان مجلس و معاونت قوانین مجلس و در مرحله بعدی عموم مردم است گفت: تنظیم متون قوانین جامع در آینده توسط سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین انجام خواهد شد و کمک بزرگی به مجلس خواهد بود.
در ادامه معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در این مراسم گفت: خوشحال هستیم امروز در حوزه ریل گذاری کشور از هوش مصنوعی استفاده میشود.
حجت الاسلام و المسلمین انصاری با بیان اینکه نگاه اسلامی به جامعه بشری جز از طریق قانونگذاری خوب و تعهد و التزام به اجرای آن نیست گفت: مجموعه قوانین کشورمان با حجم نامتوازنی روبهرو است، ما امروز ۹۰ هزار مقرره دولت داریم که تنقیح نشده است.
وی با اشاره به اینکه تنقیح قوانین به صورت سنتی با نواقصی از جمله سرعت کم مواجه است گفت: سند تفاهم بین سه قوه در این باره امضا شده و تنقیح قوانین با همکاری همه دستگاهها انجامپذیر است.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دولت برای همکاری جدی و تنگاتنگ با مجلس و مرکز پژوهشهای اعلام آمادگی میکند.
انصاری اظهار داشت: هوش مصنوعی ابزاری است که پشتوانه آن هوش بشری هست و این مهم در سامانه دستیار هوش مصنوعی دیده شده است و ما باید این گام اساسی را در حوزه بهبود قوانین برداریم.
وی گفت: در طراحی و تکمیل سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین باید با سامانه مقررات هماهنگی وجود داشته باشد تا دوباره کاری نشود.
در ادامه شهرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور بیان داشت: هوش مصنوعی در فعالیتهای مختلف میتواند مفید واقع شود و بسیاری از امور توسط آن انجام میشود.
معاون امور مجلس رئیس جمهور بیان کرد: سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین برای تصمیمگیری کارشناسانه درست و علمی میتواند مثمرثمر باشد. این سامانه در طول زمان تکمیل خواهد شد چرا که علم دائما در حال پیشرفت است.
وی با بیان اینکه سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین دانش بنیان و تعاملی است گفت: امیدواریم تعامل خوبی بین دولت و مجلس برقرار شود.
مهدی عبدالملکی معاون قوانین مجلس نیز در ادامه مراسم بیان داشت: با استفاده از سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین میتوانیم به قانون جامع دست پیدا کنیم، این مهم باعث ارتقای هوش مصنوعی در کشور میشود، از به عنوان دستیار در اختیار نیروی انسانی قرار میگیرد.
معاون قوانین مجلس ادامه داد: حتما این کار با اشکالاتی مواجه خواهد شد، اما باید بدانیم این سامانه در ابتدا مثل ربات است، اما در آینده نتایج مهمی خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین محمدامین کیخایفرزانه نیز در روند برگزاری این مراسم بیان کرد: هوش مصنوعی امروز میتواند در قانونگذاری موثر باشد، برای سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین کارهای کارشناسی و پژوهشی تخصصی انجام شده است.
مدیر گروه حقوق خصوصی پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه افق ما رسیدن به قانون جامع است گفت: امروز قائل به این هستیم که تنقیح قوانین در حوزههای مختلف قابل استخراج است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ نفر در ۳ سال برای این سامانه زحمت کشیده است گفت: ما میتوانیم این سامانه را در اختیار قوای سهگانه قرار دهیم.
در پایان این مراسم از سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین رونمایی شد.
تنقیح در لغت به معنای بررسی کردن قوانین و همچنین به معنی اصلاح، تصحیح و مرتب کردن بعضی از قوانینی است که ممکن است ابهام داشته باشد همچنین بسیاری از قوانین ناسخ و منسوخ، مبهم، متعارض و متناقض هستند که باید کنار گذاشته شوند و این اقدامات باعث جلوگیری از فساد میشود و تنقیح این اختیارات را میدهد که بتوان قوانین موجود را اصلاح کرد.
انتهای پیام
پیشنهادی باخبر
تبلیغات