فروش سایپا متوقف شد/جدال میلیاردرها به در بسته خورد
خصوصی سازی یا واگذاری۴۳ درصدی از سهام گروه سایپا با نامه محرمانه از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به بن بست رسید و متوقف شد. این درحالی است که به نظر میرسد در مدل فعلی واگذاری سایپا چالشها یا نقاط ضعف جدی بوده است که نیاز به بازنگری اساسی دارد.
کد خبر: ۱۳۰۷۵۸۲
| ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷ 25 May 2025
| 98 بازدید
در شرایطی که طیف های مختلفی از میلیاردهایی که نقطه اشتراک آنها عملکرد ضعیف دربنگاه داری اقتصادی یا سابقه ای در لسیت ابربدهکاران بانکی و مفسدان اقتصادی دارند ؛ این احتمال می رفت که عملکرد شبههدار متقاضیان خرید سهام سایپا به این خودروسازی هم کشیده می شود که درنهایت با نامه محرمانه از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، واگذاری سهام این شرکت متوقف شد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، خصوصی سازی یا واگذاری۴۳ درصدی از سهام گروه سایپا باعث شد تا فرآیند واگذاری به میدان نبرد میلیاردرهایی با طیفهای مختلف تبدیل شود که هرکدام برای برای خرید بلوک مدیریتی این خودروساز نیمه دولتی تمام هم و غم خود را به کار بندند.
درمیان خواستگاران نارنجیهای جاده مخصوص، کرمان موتور و هلدینگ دات وان متعلق به بابک زنجانی چهرههای شاخص تری هستند، اما چهرههایی مانند علی انصاری مالک بازار بزرگ ایرانمال و سهامدار اصلی بانک آینده ، گروه صنعتی انتخاب (تولید لوازم خانگی با برندهای اسنوا و دوو) و درنهایت گروه تجاری گرامی، مالک برند قدیمی گلستان و شرکت فرداموتورز نیز از جمله شرکتهایی هستند که برای خرید سهام این خودروسازی اعلام آمادگی کردهاند.
پیش تر تابناک در گزارشی با عنوان «جدال بر سر خرید ساپیا بالا گرفت/ خواستگاران نارنجیهای جاده مخصوص چه کسانی هستند؟ » به مساله فرایند واگذاری شرکت خودروسازی سایپا به بخش خصوصی و بررسی کارنامه کاری متقاضیان خرید سایپا پرداخت.
در ادامه داستان واگذاری سهام سایپا، امروز به دنبال یک نامه محرمانه از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا این روند متوقف شد و براساس متن این نامه هرگونه واگذاری یا تغییر و تحول در سهام این دو شرکت را تا اطلاع ثانوی و تا زمان تصمیمگیری نهایی سران قوا ممنوع اعلام شده است.
مدیرعامل سایپا نیز این موضوع را تأیید کرده و در نامهای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام داشته که این تصمیم «بنابر نامه خیلی محرمانه واصله از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» اخذ شده است.
به گزارش تابناک، به نظر میرسد شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که از رؤسای قوای سهگانه و دیگر مقامات عالیرتبه تشکیل شده است به این نتیجه رسیده اند که در مدل فعلی واگذاری و خصوصیسازی سایپا چالشها یا نقاط ضعف جدی وجود دارد که نیاز به بازنگری اساسی دارد. حتی ممکن است اصلاحاتی درخصوص ارزشگذاری مجدد، تعیین صلاحیت متقاضیان و یا تغییراتی در روند خصوصیسازی سایپا رقم بخورد. باید منتظر ماند و دید که شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا چه تصمیماتی می گیرند و چگونه آینده این خودروساز بزرگ را رقم خواهند زد.

پیشنهادی باخبر