گلرو در گفتوگو با ایلنا:
درصورت حساسیتزدایی از روابط ایران و مصر، اهمیت سفر رئیس جمهور دوچندان خواهد شد
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:مجموعاً سفر آقای پزشکیان به مصر به نظر من حائز اهمیت بود و به یک شرط این سفر میتواند اهمیتاش دو چندان شود و آن این است که پیگیری صورت گیرد و حساسیتها بین دو طرف زودوده شود.
عباس گلرو در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره دستاوردهای سفر رئیسجمهور به کشور مصر بیان کرد: سفر آقای پزشکیان به مصر،گرچه یک اجلاس چندجانبه منطقهای بود اما از حیث دوجانبه هم با توجه به این که سطح روابط در حد حفاظت منافع است، بسیار اهمیت دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه ظرفیت مصر بسیار بالا است، اظهار داشت: به لحاظ فرهنگی بیشترین تشابه فرهنگی در منطقه بین ما و جهان عرب با مصریها است و آثار تاریخی و زیربنایی که آنجا وجود دارد مورد توجه توریستهای ایرانی است و همین طور متقابلاً در این حوزه میتواند برای گردشگران مصری جذاب محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه ما با مصر در حوزه انرژی و کشاورزی میتوانیم همکاری داشته باشیم، یادآور شد: قبل از انقلاب یک سرمایهگذاری مشترکی داشتیم که منجر به تاسیس بانک ایران و مصر شد و همین طور یک نساجی در استان سوئز مصر داشتیم که اینها در حال حاضر سرمایه مشترک دارند که این سرمایه میتواند افزایش پیدا کند و در این حوزه میتوانیم کار کنیم.
گلرو ادامه داد: مجموعاً سفر آقای پزشکیان به مصر به نظر من حائز اهمیت بود و به یک شرط این سفر میتواند اهمیتاش دو چندان شود و آن این است که پیگیری صورت گیرد و حساسیتها بین دو طرف زدوده شود.
وی بیان کرد: زمانی که سرپرست نمایندگی و دفتر حفاظت منافع ایران از سال ۸۱ تا ۸۴ در مصر بودم، آنجا اقداماتی را برای از سرگیری روابط انجام دادیم اما به بنبست خورد. به نظرم باید این فاصله و شکاف برطرف شود و روابط با مصر توسعه پیدا کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اینکه احیای روابط ایران و مصر چه میزان بر معادلات منطقه تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: مصر در تولید اندیشه در جهان عرب حرف اول را میزند، مصر در بحث جامعة الأزهر در جهان اسلام پایگاه بسیار والایی دارد .
وی گفت: مصر به لحاظ تشابه فرهنگی با ایرانیان نزدیکی دارد و به لحاظ اقتصادی هم پتانسیلهای خوبی دارد ما میتوانیم به مصر به عنوان یک نقطه اتکاء در کنار ایران نگاه کنیم.