اعتراف ارتش و نهادهای امنیتی اسرائیل به شکست در یمن

اعتراف ارتش و نهادهای امنیتی اسرائیل به شکست در یمن

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد، ارتش اسرائیل و نهادهای امنیتی اسرائیلی به ناتوانی در جمع آوری اطلاعاتی در یمن اعتراف کردند.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه معاریو در وبگاه خود در گزارشی اعلام کرد، بزرگترین چالش اسرائیل در یمن آن است که اسرائیل اطلاعات بسیار ناچیزی در رابطه با یمن داشته و نهادهای اطلاعاتی اسرائیل در حال حاضر به دنبال افرادی هستند که مسلط به زبان و فرهنگ یمنی باشند، تا بتوانند اطلاعات رسیده از آنجا را تجزیه و تحلیل کنند.

در این گزارش آمده است، تا یک سال و دو ماه پیش، حوثی‌های یمن جزو اهداف جاسوسی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل قرار نداشتند.

به نوشته این رسانه، طی سال‌های گذشته یمنی‌ها تهدیدی برای اسرائیل محسوب نمی‌شدند و حتی جزو تهدیدهای ثانوی هم دسته بندی نمی‌گردیدند، در لیست اهداف مورد توجه نهادهای اطلاعاتی اسرائیل، حوثی‌های یمن در پایین‌‌ترین نقطه قرار داشتند و این مسئله را مسئولین نظامی اسرائیلی هم تایید و اعلام می‌کنند نه تنها حوثی در ابتدای لیست قرار نداشتند بلکه اصلا در لیست نبودند.

اما از یک سال و دو ماه پیش یمنی‌ها تحرکات و جنگ مستقیم خود را علیه اسرائیل آغاز کردند، اینجا بود که شعبه اطلاعات ارتش اسرائیل به صرافت جمع آوری اطلاعات از این ساختار بر آمد، اما تحلیل‌ها و داده‌‌هایی که به اسرائیل می‌رسند برای ارزیابی و پالایش نیازمند افرادی است که به زبان و گویش یمنی تسلط داشته باشند، خوب با این لهجه سخن بگویند و خوب بخوانند و در عین حال ذهنیت و فرهنگ یمنی را هم مورد ارزیابی و تحلیل قرار بدهند و با ساختار قبیله‌ای آن هم آشنایی داشته باشند.

در این نقطه خاص نهادهای اطلاعاتی اسرائیل با مشکل توامانی مواجه شده‌اند، چون به جز بخش ایران، بقیه واحدهای جمع آوری اطلاعات به زبان عربی مسلط بوده و البته این مسئله هم مد نظر قرار دارد که هر کشور عربی لهجه خاص به خود را دارد.

به مرور زمان و طی سال‌های متمادی، نهاد اطلاعاتی نحوه انتقال ماموران اطلاعاتی را از منطقه‌ای به منطقه‌ای دیگر در چارچوب چالش‌های عملیاتی و با اعمال تعدیل‌های کوچکی بر زبان آموزی عربی براساس لهجه منطقه هدف، فرا گرفته است.

اما در این میان یمن از دیدگاه ساختار اطلاعاتی شرایطی کاملا متفاوت دارد، زبان یمنی مانند زبان عربی نیست، از سوی دیگر نهادهای اطلاعاتی اسرائیل دریافتند که جوانان چه دختر و چه پسر (صهیونیست) یمنی تبار که به زبان یمنی مسلط باشند و قادر به خواند و نوشتن باشند هم وجود ندارد.

آخرین مهاجرت بزرگی که از یمن انجام گرفت، عملیات قالیچه سحر آمیز بود که بین سال 1949 تا 1950 انجام گرفت و اکثر مهاجران هم از زبان مادری خود یعنی یمنی چشم پوشی کردند و به زبان عبری تکلم کردند، آنها از زبان عبری چه در داخل خانه و چه در جوامع خود استفاده کردند و بر خلاف زبان‌های دیگر مهاجران زبان یمنی در نسل‌های جدید ریشه دار نشد.

البته اخیرا یک کلاس آموزش زبان یمنی آغاز به کار کرده است علاوه بر آن تحقیقاتی در رابطه با فرهنگ و قبایل یمن هم در پایگاه آموزش شعبه اطلاعات در HD15 آغاز شده است.

هدف فعلی از این تلاش‌ها آموزش گروهی از ماموران اطلاعاتی است که از این پس دفتر (میز) یمن را در شعبه اطلاعات اداره بکنند.

ارتش اسرائیل اخیرا اقدام به استخدام شماری از معلمانی کرده است که به زبان یمنی تکلم می‌کنند، آنها در حال آموزش ماموران اطلاعاتی هستند و خواندن، نوشتن و مکالمه زبان یمنی را به آنها می‌آموزند.

در همین حال امان (شعبه اطلاعات ارتش اسرائیل) در حال تحقیق در مورد ذهنیت حوثی‌ها در سایه داده‌های جنگ فرسایشی عربستان علیه این کشور است.

در چارچوب این تحقیق آنها به دنبال دریافتن این مسئله هستند که چرا با وجود آنکه عربستان سعودی جنگ فرسایشی سختی علیه یمنی آنجام، تعداد زیادی از آنها را کشته و حتی در موارد ریاض به نسل کشی در این کشور هم متهم شده است اما در بعد عملی حوثی‌ها شکست نخوردند و این عربستان سعودی بود که مجبور شد آتش بس را بدون کسب موفقیتی قابل ذکر، اعلام کند.

یک مسئول نظامی در این رابطه تاکید کرد، ما در حال جمع آوری بانک اهداف کیفی هستیم که از طریق آن بتوانیم بر عملکرد حوثی‌ها تاثیر گذار باشیم، اما مشخص است که ما در مقابل چالشی قرار داریم که تا به امروز با آن آشنایی نداشتیم.

 انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر