انتقاد تند روزنامه اصولگرا از نظام آموزشی؛ فرزندان مدیران مدرسه دولتی نمی‌روند

جوان نوشت: نظام‌های پیشرو در جهان به اهمیت آموزش مهارت‌های نرم در مدارس توجه می‌کنند و از پرکردن مغز بچه‌ها با حفظیات و اطلاعات به‌دردنخور پرهیز دارند. البته کار ساده و آسان‌تر آن است که با حفظیات جلو برویم و ما نیز تاکنون کار آسان را دست گرفته‌ایم.

مدارس دولتی

رویداد ۲۴| روزنامه جوان نوشت: چه تعداد از مدیران وزارتخانه آموزش‌وپرورش فرزندشان در مدرسه دولتی عادی درس می‌خواند؟ پاسخ این پرسش که در هفته‌های اخیر از مدیران وزارتخانه پرسیدیم و پاسخی نشنیدیم، می‌تواند محک خوبی برای سالم‌بودن ساختار آن باشد. کسانی نیم قرن در این ساختار حضور داشتند و سیاست‌گذاری کردند، اما شاید فرزند خود را به دست همین ساختار نسپارند. این وضعیت باید تغییر کند.

این روزنامه اصولگرا با تاکید بر اینکه «نیاز فردای مدارس ما دو چیز است، یکی آموزش مهارت‌های نرم و دیگری، افزایش قدرت استدلال‌آوری یا عقلانیت» نوشت: «نظام‌های پیشرو در جهان به اهمیت آموزش مهارت‌های نرم در مدارس توجه می‌کنند و از پرکردن مغز بچه‌ها با حفظیات و اطلاعات به‌دردنخور پرهیز دارند. البته کار ساده و آسان‌تر آن است که با حفظیات جلو برویم و ما نیز تاکنون کار آسان را دست گرفته‌ایم. دنیا، اما حالا به چیز دیگری فکر می‌کند.»

این روزنامه در ادامه نوشته: «چرا باید نهاد عظیم آموزش‌وپرورش اینچنین باشد؟ معمایی است! فرزند من از کتاب فارسی خود بیزار است؛ و این برای من که چند ده‌هزار بیت شعر و غزل و قصیده و مثنوی از حفظ دارم، اندوهی بی پایان است، اما تلاش کرده‌ام که این مسئله را در چارچوب تغییر زمان ببینم.

محتوای برخی علوم مثل پزشکی هر سه سال یک‌بار دوبرابر قبل می‌شود. در فیزیک و الکترونیک ممکن است این زمان کوتاه‌تر هم باشد. اگر کسی بخواهد کتاب‌های درسی را از لحاظ علمی به‌روز کند باید خود در مرز‌های علم باشد، و به‌لحاظ زیبایی‌شناسی در مرز‌های هنر. اما در سازمان تألیف کتاب‌های درسی معلوم است که این خبر‌ها نیست».

«جوان» در پایان نوشته: «رهبری معظم دیروز از لزوم سختگیری در جذب معلمان سخن گفتند. این کلید را باید در سختگیری جذب مدیران هم چرخاند. تاریخ قرن نوزدهم و بیستم نشان می‌دهد کشور‌های پیشرو در دانش، با ارتقای سطح معلمی آغاز کردند. بسیاری از بزرگان علمی با مدرک دکتری در فیزیک و ریاضی و فلسفه از مدارس روستا آغاز می‌کردند. ما اکنون در یک دور مانده‌ایم: حقوق و مزایا و جاذبه‌های معلمی پایین است، اگر بخواهیم آن را زیاد کنیم و در حد یک استاد دانشگاه یا یک قاضی بالا ببریم، در حال‌حاضر با این سطح شدنی نیست، و اگر بخواهیم ابتدا شایستگان را جذب کنیم با این وضعیت حقوق و مزایا نمی‌شود و ما مانده‌ایم که این دور را چگونه به یک خط مستقیم تبدیل کنیم!»

پیشنهادی باخبر