مزایا و معایب «بیمه خویش فرما» مشخص شد

بسیاری افراد خودشان اقدام به بیمه کردن خود می‌کنند، به بیمه خویش فرما یا اختیاری اقدام کرده‌اند.

مزایا و معایب «بیمه خویش فرما» مشخص شد

بسیاری افراد خودشان اقدام به بیمه کردن خود می‌کنند، به بیمه خویش فرما یا اختیاری اقدام کرده‌اند.

به گزارش عرشه آنلاین؛ بیمه خویش فرما یا بیمه اختیاری، در واقع بیمه ای است که به افراد اجازه می‌دهد بدون نیاز داشتن به کارفرما، به‌صورت شخصی حق بیمه پرداخت کنند.

بیمه خویش فرما به ویژه برای افرادی که خود اشتغال یا دورکار هستند، طراحی شده و به آن‌ها امکان دسترسی به خدمات بیمه‌ای تامین اجتماعی را می‌دهد.

از مزایای بیمه خویش فرما می‌توان به پوشش‌های درمانی، حقوق بازنشستگی، کمک هزینه از کارافتادگی و پوشش فوت اشاره کرد. 

براین اساس بیمه‌شدگان می‌توانند دفترچه تامین اجتماعی برای خود و افراد تحت‌تکفلشان دریافت کنند. میزان حق بیمه نیز بسته به سن و سابقه فرد بیمه‌شده متغیر است.

معایب بیمه خویش فرما

عدم پوشش بیمه بیکاری: بیمه خویش فرما امکان استفاده از بیمه بیکاری را فراهم نمی‌کند، به این معنی که در صورت بیکاری، بیمه‌شدگان نمی‌توانند از حمایت‌های مالی بهره‌مند شوند.

عدم احتساب سابقه بیمه به عنوان سابقه کار: بیمه خویش فرما فقط به عنوان سابقه پرداخت بیمه محسوب می‌شود و به عنوان سابقه کار در نظر گرفته نمی‌شود، که می‌تواند در آینده بر فرصت‌های شغلی تاثیر منفی بگذارد.

پرداخت حق بیمه بالا: بیمه‌شدگان موظف به پرداخت 27درصد از حق بیمه هستند، که ممکن است برای برخی افراد بار مالی سنگینی به همراه داشته باشد.

عدم ارائه غرامت ایام بیکاری: در صورت بیماری یا بارداری، بیمه خویش فرما غرامتی برای ایام بیکاری ارائه نمی‌دهد، که این موضوع می‌تواند مشکلات مالی برای بیمه‌شدگان ایجاد کند.

محدودیت در خدمات درمانی: خدمات درمانی ارائه شده به بیمه‌شدگان خویش فرما ممکن است محدودتر از خدمات بیمه اجباری باشد و در برخی مراکز خاص قابل استفاده باشد.

این معایب می‌توانند برای افرادی که به دنبال پوشش‌های جامع‌تر و حمایت‌های بیشتری هستند، چالش‌هایی ایجاد کنند.

منبع: روز اقتصاد

پیشنهادی باخبر