در اختتامیه رویداد فیلمنامه کوتاه آرمان، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی بر لزوم بازنمایی راهپیمایی‌های مردمی در رسانه ملی تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - اختتامیه اولین رویداد فیلمنامه کوتاه آرمان با حضور وحید جلیلی قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و مجید اکبرشاهی، رئیس مرکز سیمرغ سیما در خانه تولیدات جوان برگزار شد.

جلیلی با گلایه‌مندی از به تصویر نکشیدن راهپیمایی عشایر و روستاییان در رسانه ملی گفت: ما یک نهضت ضد سانسور هستیم. ماموریت ما برطرف کردن عقب‌ماندگی چند ده ساله است. وقتی ظهر ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۰ مردم پای گیرنده‌های تلویزیون بودند، منتظر بودند تصاویر میدان آزادی و میدان انقلاب تهران را ببینند. اما با تصاویر مردمانی مواجه شدند که با اسب و شتر برای راهپیمایی آمده بودند. خیلی‌ها تعجب کردند و گفتند مگر در روستا‌ها راهپیمایی برگزار می‌شود؟! یعنی رسانه ملی جمهوری اسلامی به مدت ۴۰ سال چنین پدیده جالبی را سانسور کرده بود. کاش سانسور کرده بود! صداوسیمای جمهوری اسلامی نه یک روز و دو روز بلکه ۴۰ سال چنین پدیده جامعه‌شناختی شورانگیز جذاب را سانسور کرده بود. یعنی وفادارترین اقشار ملت زیر تیغ سانسور‌ها رفته بودند.

قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی با طرح این سوال که آیا این سرفصل، تنها سانسورِ رسانه ملی است؟ بیان کرد: آیا ما فعالیت و قهرمانان دیگری در کشور نداریم، که آنها را سانسور کرده باشیم؟ ما در صداوسیمای جمهوری اسلامی بیش از ۸۰۰ سریال ساخته‌ایم، که ۶۰۰ سریال در ۳۰ سال اخیر ساخته شده است. آیا کسی در یک سریال یک صحنه یا یک سکانس از راهپیمایی دیده است؟ آیا کسی یک پلان یا حتی یک دیالوگ از راهپیمایی را در یک سریال مشاهده کرده است؟ ما با چنین کمدی تراژدی مواجه هستیم.

وی افزود: ما در طول ۴۷ سال انقلاب اسلامی نزدیک به ۱۰۰ راهپیمایی سراسری داشته‌ایم. اگر در هر راهپیمایی ۱۰ میلیون نفر شرکت کرده باشند، در مجموع یک میلیارد تجربه انسانی جمع می‌شود. از مرز‌های سیستان و بلوچستان گرفته تا شهر‌های بزرگ مثل مشهد، شیراز، اهواز و ... راهپیمایی برگزار می‌شود. اگر من و شما دلبستگی به انقلاب نداشته باشیم و صرفاً به دنبال سوژه دراماتیک باشیم، آیا نباید از این ۶۰۰، ۷۰۰ سریال ساخته شده تصاویر مربوط به راهپیمایی را ببینیم.

پیشنهادی باخبر