تحریم خرید از سوپرمارکت‌ها در کشورهای بالکان به دلیل تورم

تحریم خرید از سوپرمارکت‌ها در کشورهای بالکان به دلیل تورم

چندین هفته است که مصرف کنندگان در چندین کشور جنوب شرقی اروپا در اعتراض به افزایش قیمت ها اقدام اعتراضی تحریم خرید از سوپرمارکت ها را راه اندازی کرده‌اند که منجر به خلوت شدن مراکز خرید شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «اس ار اف» سوئیس در گزارشی نوشت: این روزها سوپرمارکت ها در چندین کشور جنوب شرقی اروپا خالی تر از حد معمول هستند. چند هفته‌ای است که مصرف کنندگان هر جمعه در اعتراض به افزایش قیمت‌ها، سوپرمارکت‌های زنجیره ای بزرگ در این کشورها را تحریم می کنند.

این جنبش در اواخر ژانویه در کرواسی آغاز شد. این اقدام اعتراضی توسط یک گروه فیس بوک با پشتیبانی یک سازمان مصرف کننده راه اندازی شد. این فراخوان به سرعت از طریق رسانه‌های اجتماعی پخش شد و سازمان‌های تأسیسی مانند اتحادیه‌های کارگری و احزاب سیاسی نیز به آن پیوستند. تنها یک هفته بعد، این جنبش مقلدانی در کشورهای دیگر پیدا کرد و فراخوان‌های مشابهی برای تحریم در بوسنی و هرزگوین، صربستان، مونته نگرو، مقدونیه شمالی و بلغارستان دنبال شد.

از زمان حمله روسیه به اوکراین، همه کشورهای بالکان با تورم دست و پنجه نرم می‌کنند. افزایش قیمت مواد غذایی به ویژه برای مردم سخت است، زیرا دستمزدها در این منطقه پایین است.

کرواسی، جایی که این جنبش از آنجا سرچشمه گرفت، به ویژه تحت تأثیر این شرایط قرار گرفته است. این کشور در حال حاضر بالاترین نرخ تورم را در منطقه یورو دارد. بسیاری نیز از اینکه برخی از محصولات مارک دار در این کشور گران تر از کشورهای ثروتمندتر هستند، خشمگین هستند.

این تحریم در همه کشورهایی که اجرایی شده است تاثیر گذاشته است. به عنوان مثال، در کرواسی، طبق داده‌های سازمان مالیاتی، فروش در روزهای تحریم حدود 40 درصد نسبت به روزهای عادی کاهش یافت. ارقام در کشورهای دیگر نیز تأثیر تحریم را نشان می‌دهد. در شبکه‌های اجتماعی، تصاویر سوپرمارکت‌های خالی در روزهای تحریم به اشتراک گذاشته می‌شود که باعث تشویق بیشتر مردم می شود.

این تحریم در حال حاضر موفقیت‌های اولیه را نشان می‌دهد. دولت کرواسی فهرست محصولات اساسی با تعیین سقف قیمت را به 40 قلم دیگر از جمله پنیر، قهوه و محصولات خانگی مانند صابون اضافه کرده است. این لیست از کالاهای ضروری با سقف قیمت برای اولین بار در سال 2022 معرفی شد. در این میان سوپرمارکت های زنجیره‌ای نیز واکنش نشان داده و دستور کاهش قیمت ها را داده‌اند.

البته به گفته کارشناسان این کاهش قیمت یک موفقیت کوتاه مدت است. کارشناسان تردید دارند که تحریم ها در بلندمدت به کاهش قیمت‌ها منجر شود. عوامل خارجی تأثیر عمده‌ای بر تحولات تورمی دارند. همچنین این نگرانی وجود دارد که فصل گردشگری که در بهار آغاز می شود، تحریم‌ها را تضعیف کند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر