چرا میتوان از قرارداد استقلال با والتر ماتزاری دفاع کرد؟
رویداد۲۴| علی ولیاللهی: طبق گفته رسانهها ماتزاری احتمالا روز سهشنبه به ایران سفر خواهد کرد تا قرارداد رسمی امضا شود. روز جمعه علی نظری جویباری مدیرعامل استقلال گفته بود که توافق با سرمربی ایتالیایی تقریبا نهایی شده و دو طرف به توافق کامل رسیدهاند.
تشبیه قرارداد ماتزاری به ترکمانچای!
عقد قرارداد استقلال با ماتزاری سرمربی پیشین ناپولی، اینتر و واتفورد به عنوان یکی از معروفترین مربیان دنیای فوتبال واکنشهای متفاوتی در کشور برانگیخته است. به عنوان مثال روزنامه جوان وابسته به سپاه قرارداد با ماتزاری را به قرارداد ترکمانچای تشبیه کرده است. یکی از خبرنگاران صداوسیما هم استقلال را به پذیرش شروط «ننگین» ماتزاری متهم کرده است. خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی هم گفته است این قرارداد از لحاظ مالی «وحشتناک» است. عمده این گزارشها با تبدیل ۴.۵ میلیون دلار به تومان که عددی نزدیک به ۴۵۰ میلیارد میشود سعی کردهاند بالا بودن این رقم را در افکار عمومی جا بیاندازند. تعدادی از رسانهها و فعالان رسانهای نیز با هشدار نسبت به عقد چنین قرارداد سنگینی نسبت به تبعات آن که میتواند شکایت و بدهی باشد، نظیر آنچه در پروندههای ویلموتس و استراماچونی و ... رقم خورد ابراز نگرانی کردند.
از ویلموتسگیت تا بنجلهای خارجی!
این نگرانی کاملا به جاست. نگاهی به چند سال گذشته فوتبال ایران نشان میدهد لیگ برتر و فدراسیون ایران تبدیل به دستگاه عابر بانک برای خارجیهای به اصطلاح «بنجل» شده است. در سالهای گذشته پرونده ویلموتس را داشتیم که ضرر هنگفتی متوجه فوتبال ایران کرد و تبدیل شد به پرونده ملی. روزنامه اعتماد در گزارشی در این رابطه نوشت این پرونده دست کم هزار میلیارد تومان به فوتبال کشور ضرر زد. همین فصل در استقلال موسیمانه را داشتیم که کمتر از چند ماه در ایران بود و رقمی میلیون دلاری به استقلال تحمیل کرد.
بیشتر بخوانید: استقلال و ماتزاری بر سر همه چیز به توافق رسیدند، غیر از یک مورد!
نزدیکترین زمان حضور ماتزاری در استقلال کی فرا میرسد؟
ژوائو مهاجم خارجی پرسپولیس که کمتر از ۶۰۰ دقیقه برای این تیم به میدان رفت بیش از ۷۰۰ هزار دلار به جیب زد! نبیل باهویی بازیکن پرسپولیس، کاکوتا هافبک استقلال و چند بازیکن دیگر در این فصل و فصل گذشته و انبوهی از بازیکنان و مربیان نظیر استراماچونی، کالدرون، آنتونی استوکس، الحاجی گرو، رادوشوویچ و سایرین دیگر نفراتی هستند که به ایران آمدند و بدون ذرهای تاثیرگذاری با جیبهایی پر از دلار کشور را ترک کردند. شاید بتوان گفت از مجموع این همه خارجی که در سالهای گذشته به فوتبال ایران آمدند انگشتشمار بودند افرادی که به درد خوردند. مثلا آلوز هافبک فعلی تراکتور یا اورنوف ستاره پرسپولیس یا برانکو و تا حدی کیروش. هرچند همان برانکو هم در نهایت با شکایت از پرسپولیس این باشگاه را محکوم کرد.
استقلال میتواند ایتالیایی غرغرو را راضی نگه دارد؟
وجود چنین پسزمینهای باعث میشود هر علاقمندی به فوتبال نسبت به عقد قرارداد باشگاه استقلال با والتر ماتزاری بدبین بشود. مخصوصا که شایعه شده این مربی ایتالیایی شرط کرده در صورت عقد قرارداد در بازیهای باقیمانده این فصل استقلال روی نیمکت این تیم نخواهد نشست و دستیارانش آبیها را هدایت خواهند کرد تا این مربی از ابتدای فصل آتی هدایت تیم را برعهده بگیرد. هواداران نگران هستند با توجه به شرایط تحریمها و اوضاع سخت ارزی در کشور، مدیران باشگاه نتوانند تعهدات مالی یا امکاناتی خود را نسبت به این سرمربی سختگیر یا به قول رسانههای ایتالیایی» غرغرو» انجام دهد و آن وقت یک شکایت ۵۰۰ میلیاردی بماند روی دست باشگاه. از آن طرف برخی دیگر معتقد هستند که با توجه به پشتوانهای به نام «هلدینگ خلیج فارس» بعید است چنین شرایطی رقم بخورد.
میخواهیم با الهلال و النصر رقابت کنیم یا نه؟
نگاهی به روند نقلوانتقالاتی فوتبال روز دنیا و مخصوصا شکلی که کشورهای حوزه خلیج فارس ستارههای فوتبال را به کشورهاشان میآورند نشان میدهد رقمی که والتر ماتزاری و دستیارانش درخواست کردهاند اصلا رقم عجیب و غریبی نیست که با الفاظی نظیر «وحشتناک» از آن یاد شود. ماتزاری یک مربی بزرگ و بادانش است که حضورش در فوتبال ایران میتواند منشا اثر باشد. آنچه در این میان مورد تردید است «نحوه بستن قرارداد» و بندهای گنجانده شده در قرارداد است که انتظار میرود با نظارت هلدینگ خلیج فارس به درستی تنظیم شده باشد. به هر حال هلدینگ نهادی است که روزانه قراردادهای بسیار مهمی منعقد میکند و احتمالا اجازه نخواهد داد اشتباهاتی که در قراردادهای قبلی مدیران استقلال با خارجیها صورت میگرفت بار دیگر تکرار شود. پژمان ماندگاری مدیر روابط عمومی استقلال جمعه شب در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که دلیل طولانی شدن پروسه عقد قرارداد با ماتزاری حساسیت و چانهزنی روی بندبند قرارداد بوده است.
بیشتر بخوانید: ماتزاری دست استقلال را در پوست گردو گذاشت!
شاکی شدن مهاجم اسبق استقلال از ماتزاری| مگر رییس جمهور است؟!
منتقدان آمدن ماتزاری به ایران باید به این سوال پاسخ بدهند که آیا میخواهند استقلال تبدیل به تیمی رقابتی که میتواند با باشگاههای مطرح غرب و شرق آسیا برابری کند بشود یا خیر؟ اگر چنین قصدی وجود دارد مسیرش همین است؛ آوردن مربیان بزرگ با صرف هزینههای لازم.
بودجه سازمان تبلیغات یا دستمزد ماتزاری؛ کدام سنگین است؟
این درست که شرایط اقتصادی مردم این روزها به گونهای است که با شنیدن ارقام میلیاردی گوشهاشان تیز میشود، اما بردن فضا به سمتی که مردم حس کنند اگر استقلال به ماتزاری پول ندهد مشکلات اقتصادی مملکت برطرف خواهد شد اشتباه است. یکی از فعالان رسانهای در پاسخ به تیتر خبرگزاری مهر در مورد رقم قرارداد ماتزاری به کنایه نوشته بود «رسانه ارگانی سازمانی که بودجهاش امسال با افزایش ۲۵ درصدی به ۵ هزار میلیارد تومان رسیده، رقمی بیش از بودجه ۵ استان، معتقد است دستمزد مربی ایتالیایی و دستیارانش وحشتناک است»
آوردن بازیکنان و مربیان تراز اول خارجی به اضافه تزریق بودجه به بخش زیرساختها اتفاقی است که باید برای فوتبال ایران بیفتد وگرنه همانطور که پیش از این برانکو هشدار داده بود «به سمت آماتوریسم» حرکت خواهیم کرد و باشگاههای ایرانی بیش از گذشته مقابل رقبای حاشیه خلیج فارسی خود تحقیر میشوند. آنچه در این میان باید جدی گرفته شود نه مخالفت با آمدن چهرههایی نظیر ماتزاری و کارتال و تمدید گران قیمت با بازیکنی نظیر ارونوف که تاکید روی نظارت بیشتر باید باشد. نظارت برای عقد صحیح قرارداد و اجرای مفاد آن به درستی.