در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

دریاچه ارومیه مهمترین چالش زیست محیطی استان است/محیط بانان آذربایجان غربی از کمبود امکانات در رنج هستند

دریاچه ارومیه مهمترین چالش زیست محیطی استان است/محیط بانان آذربایجان غربی از کمبود امکانات در رنج هستند

محیط بانان آذربایجان غربی از کمبود امکانات در رنج هستند

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، با بیان اینکه در حال حاضر دریاچه ارومیه مهمترین چالش زیست محیطی استان است گفت: این دریاچه در حال حاضر از شرایط مناسبی برخوردار نیست.

علیرضا سید قریشی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه محیط بانان پارک ملی دریاچه ارومیه جزو سخت ترین مشاغل ایران هستند گفت: این محیط بانان از کمبود امکانات رفاهی در رنج هستند.

وی با بیان اینکه محیط بانان برای رسیدن به جزیره های دریاچه ارومیه روزانه ۸ ساعت در راه هستند گفت: این افراد در بدترین شرایط آب و هوایی و سخت ترین شرایط شغلی مشغول به خدمت هستند.

معاون محیط زیست طبیعی  حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه، محیط بانان در قانون بکار گیری سلاح با محدودیت هایی همراه هستند گفت: امکانات لجستیکی محیط بانان استان نیز از شرایط خوبی برخوردار نیست.

سید قریشی با بیان اینکه در حال حاضر دریاچه ارومیه مهمترین چالش زیست محیطی استان است گفت: این دریاچه در حال حاضر از شرایط مناسبی برخوردار نیست.

وی تراز کنونی دریاچه ارومیه را ۱۲۷۰/۴ متر عنوان کرد و گفت: این میزان تراز تقریبا  مشابه تراز سال گذشته بوده و تغییری نسبت به سال گذشته در تراز دریاچه ارومیه ایجاد نشده است.

معاون محیط زیست طبیعی  حفاظت محیط زیست استان وسعت کنونی دریاچه ارومیه را ۹۴۰ کیلومتر عنوان کرد و افزود: وسعت دریاچه  نسبت به سال گذشته ۱۱۰ کیلومتر افزایش پیدا کرده است.

سید قریشی عنوان کرد: در حال حاضر دریاچه ارومیه ۴ متر با تراز اکولوژیک فاصله دارد که برای رسیدن به این تراز  نیازمند۱۴ الی۱۵ میلیون متر مکعب آب است.

وی با بیان اینکه، مشکل دریاچه ارومیه یک سندرم پیچیده‌ای است گفت: افزایش جمعیت، تغییرات آب و هوایی، کشاورزی، عدم مدیریت حوضه آبریز موجب بوجود آمدن این سندرم شده است.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد آب های سطحی حوضه آبریز دریاچه ارومیه مصرف می شود گفت: گسترش زمین های کشاورزی و تغییر کاربری اراضی موجب برداشت غیر مجاز آب های سطحی حوضه آبریز دریاچه ارومیه می‌شود.

دریاچه ارومیه با شعار احیا نمی‌شود

سید قریشی گفت: با شعاردادن نمی‌شود دریاچه ارومیه را احیا کرد بلکه با مدیریت یکپارچه می‌توان کمک شایانی به احیای دریاچه ارومیه کرد.

معاون محیط زیست طبیعی خفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه، در آذربایجان غربی حمکرانی آب و زمین روز بروز از دست می‌رود تصریح کرد: نمی‌توان با انتقال آب از حوضه های آبی مجاور دریاچه ارومیه را احیا کرد بلکه می‌توان با تغییر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب هم کشاورزی استان را مدیریت کرد و هم دریاچه ارومیه را احیا کرد.

سید قریشی با بیان اینکه، آذربایجان غربی نام دومین استان پر آب کشور را یدک می کشد ولی دریاچه آن در حال خشک شدن است گفت: مدیریت اراضی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ترویج اصول کشاورزی و نوع آبیاری می تواند در جهت احیای دریاچه ارومیه کمک شایانی بکند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر