به گزارش ایسنا، امروز تفاهمنامه همکاری سازمان آموزش فنیوحرفهای و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با موضوع توسعه همکاریهای فنی، علمی، آموزشی و پژوهشی از طریق ارتقای بهرهوری نیروی انسانی و مدیریتسنجی و توانمندسازی شاغلین حوزه راه، حملونقل، ساختمان و مسکن و معماری و شهرسازی در سراسر کشور منعقد شد.
غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنیوحرفهای در این مراسم اظهار کرد: این سازمان با قدمتی به تاریخ انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۹ از ادغام «اداره کل تعلیمات حرفهای وزارتکار و اموراجتماعی»، «صندوق کارآموزی» و «کانون کارآموزی» با نام «سازمان آموزش فنیونیروی انسانی» تشکیل شد و در سال ۱۳۶۰ به «سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور» تغییر نام پیدا کرد.
وی با بیان اینکه آموزشهای مهارتی و دوگانه در کشورهایی نظیر آلمان، کره و ژاپن از قدمتی طولانی برخوردار است،افزود:بعد از جنگ جهانی، برخی از این کشورها با خاک یکسان شدند که با تکیه بر آموزشهای مهارتی و تربیت نیرویانسانی ماهر به موفقیتهای بینظیری در راهاندازی کسبوکار، تولید محصولات باکیفیت و صادرات دستاوردها و خدمات فنی و مهندسی، دست یافتند.
معاون وزیر کار با اشاره به جایگاه ویژه مهارتآموزی در سند برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: بهرهوری نیرویکار، یکی از مهمترین مؤلفههای رشد ۳۰ درصدی اقتصادی تأکید شده در قانون برنامه هفتم توسعه است که راهی جز عبور از مسیر ارتقای مهارت نیروی کار و فناوری، ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر با کاهش مواد اولیه و افزایش ساختوسازها و استانداردها در صنعت ساختمان، مواجه هستیم که دلیل این موضوع، ارتقای فناوری و بهرهوری نیرویکار است؛ این دو عاملی که در کنار همدیگر، اساساْ رشد اقتصادی را توسعه میدهند.
محمدی ضمن تاکید بر همآفرینی و مشارکت سازمانهای متولی امور تخصصی، بهرهوری و تربیت نیروی ماهر در مسیر نهادسازی، تصریح کرد: با توجه به قدمت این سازمان در تربیت نیروی انسانی ماهر و تخصص و بسامد مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، میتوان به یک رویه در حوزه تربیت نیروی ماهر و راهاندازی نظام صلاحیت حرفهای و شغلی، دست یافت.
به گفته رییس سازمان آموزش فنیوحرفهای، تربیت نیروی ماهر در حوزه صنعت ساختمان، یکی از بندهای قانون اساسنامه این سازمان را تشکیل میدهد که از لحاظ امنیت و سلامت برای کشور ما و همه دنیا، حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: این سازمان با دارا بودن ۷۰۰ مرکز آموزشی دولتی و ۲۰ هزار آموزشگاه آزاد در سراسر کشور به ارائه آموزشهای مهارتی به ۱۹ گروه هدف از سنین ۱۵ سالگی، اعم از دانشآموزان، فارغاتحصیلان، شاغلین صنایع، زندانیان، زنان سرپرست خانواده و ... میپردازد.سازمان آموزش فنیوحرفهای، دارای ظرفیتهای بینظیری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به اصطلاح، منطقه منا، است.این سازمان،سازمانی تنظیمگر است که آموزشهای تقاضامحور را جایگزین عرضهمحور کرده و با رویکرد مشارکتجویی و ائتلاف جمعی، مهارتآموزان را به فرصتهای شغلی و ارائهدهندگان کسب و کار متصل میکند.
محمدی با اشاره به تعریف بستههای شغلی برای تدوین استانداردهای آموزشی و برگزاری رویدادهای تبلیغی با همکاری طرفین، گفت: عقیده دارم که این تفاهمنامه، یکی از رویهسازترین تفاهمنامههایی است که در کشور میتواند شکل بگیرد، همانطور که سازمان نظام مهندسی در رویهسازی مهارت مهندسین کشور در اجرا و نظارت ساختمانها بسیار موفق بودهاست.
غزال راهب ـرئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در این مراسم از ایجاد انگیزههای همکاری با سازمان آموزش فنیوحرفهای سخن گفت و خاطرنشان کرد: طبق برنامه هفتم، مسئولیتهای زیادی به عهده ماست که باید نهادسازی برای آن در کشور صورت بگیرد.با توجه به اینکه درصد بالایی از مخاطبین سازمان آموزش فنیوحرفهای را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند، تشکیل نظام صلاحیت شغلی و حرفهای بسیار ضروری به نظر میرسد.
وی از تربیت نیروی انسانی ماهر در ساختوساز، مسکن و شهرسازی و حمل و نقل به عنوان یک ضرورت نام برد و بر سنجش صلاحیتحرفهای در حوزههای مختلف تأکید کرد.
به گزارش ایسنا،تدوین و بازنگری استانداردهای شایستگی و ارزشیابی حرف و مشاغل حوزه راه، مسکن و شهرسازی، ارائه آموزشهای مهارتی فنی و غیرفنی (مهارتهای نرم) عمومی و تخصصی و سنجش مهارت، تعیین صلاحیت شغلی حرفهای شاغلین و کارکنان حوزه راه، مسکن و شهرسازی و فراهم کردن زمینه اشتغال و به کارگماری دارندگان گواهینامه مهارت از جمله زمینههای همکاری در این تفاهمنامه است.
انتهای پیام