به گزارش ایسنا، ۱۱ نماینده پارلمان انگلیس در نامهای خطاب به «دیوید لمی» وزیر امورخارجه این کشور خواستار اعزام یک هیات تحقیقاتی به سرزمینهای اشغالی برای بازدید و بررسی زندانهای رژیم صهیونیستی شدند.
«کریس لاو» نماینده حزب ملی اسکاتلند و سایر امضاکنندگان نامه این سوال را مطرح کردند که آیا حزب حاکم کارگر هیاتی به رهبری قضات و وکلای بریتانیایی را مأمور «بازرسی از بازداشتگاههای اسرائیل» میکند یا خیر.
آنها در ادامه تاکید کردند که این اقدام در پرتو شواهدی مستند از شکنجه و آزار گسترده زندانیان فلسطینی صورت گرفته است.
بنابر گزارش میدل ایست آی، «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه در دولت محافظهکار قبلی در ماه مه ۲۰۲۴ در مورد توافقی با اسرائیل مذاکره کرد که در آن دو ناظر حقوقی انگلیس از زندانیان فلسطینی دیدار خواهند کرد.
در نامهای که این نمایندگان تحت رهبری کریس لاو امضا کردهاند از لمی خواسته شده تا تیمی را برای جمعآوری شواهد و مدارک از ربودهشدگان، اسرا و بهعلاوه زندانیان فلسطینی آزاد شده اعزام کند.
آنها همچنین خواستار تشکیل یک هیات حقیقت یاب پارلمانی برای ارزیابی و گزارش وضعیت کنونی در رابطه با شرایط بازداشت اسرای فلسطینی شدند.
جامعه اسرای فلسطینی روز یکشنبه اعلام کرد که اکثر فلسطینیانی که از زندانهای رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از توافق آتشبس غزه آزاد شدهاند، روزهای قبل از آزادی تحت شکنجه سیستماتیک قرار میگیرند.
این گروه ناظر در گزارشهای اخیر خود به روش های شکنجه و آزار شدید، از جمله سوزاندن زندانیان با آب جوش و ادرار کردن روی آنها اشاره کرده است.
گروه حقوق بشر بتسلیم در اوت گذشته مقامات اسرائیلی را به سوءاستفاده سیستماتیک از فلسطینیان در کمپهای شکنجه متهم کرد و گفت که آنها در معرض خشونت شدید و تجاوز جنسی قرار دارند.
این گزارش با عنوان «به جهنم خوش آمدید» بر اساس ۵۵ شهادت از زندانیان سابق نوار غزه، کرانه باختری اشغالی، قدس شرقی و سرزمینهای اشغالی تهیه شد که اکثریت قریب به اتفاق آنها بدون محاکمه در بازداشت بودند.
در ادامه نامه نمایندگان انگلیسی آمده است: «اسناد گسترده» که نشان دهنده «استفاده گسترده از خشونت جنسی و رفتار تحقیرآمیز» است، توسط گروههای حقوق بشر فلسطینی و اسرائیلی با وزارت امورخارجه به اشتراک گذاشته شده است. اکنون این سؤال مطرح است که دولت تا چه اندازه از استفاده اسرائیل از شکنجه آگاه است.
این نامه میافزاید: آیا تضمین میکنید که وزارتخانه شما از نزدیک وضعیت زندانیان فلسطینی را زیر نظر داشته و با آنها تعامل داشته باشد و از اسرائیل بهعنوان قدرت اشغالگر و سازمان زندانهای آن بخواهید که به حق زندگی زندانیان فلسطینی متعهد شود و از دسترسی آنها به بالاترین استانداردهای حوزه سلامت و سلامت روان را حمایت کند.
بر اساس گزارش انجمن اسیران فلسطینی، از زمان آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۱۱۴۰۰ بازداشت در کرانه باختری صورت گرفته است. این تعداد در غزه به هزاران نفر تخمین زده میشود.
انتهای پیام