![](https://snn.ir/files/fa/news/1403/11/24/2654905_602.jpg)
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه گردشگری تهران از سهشنبه ۲۳ بهمن تا جمعه ۲۶ بهمنماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ در محل دائمی نمایشگاههای تهران در حال برگزاری است و به همین بهانه گفت و گوی اختصاصی داشتیم با شهریار نبوی فعال حوزه صنعت گردشگری که قابل توجه است.
شهریار نبوی فعال حوزه گردشگری در گفت و گو با دانشجو در مورد برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران گفت: این نمایشگاه محل تجمعی در حوزه صنعت گردشگری است که نظر رسانه ها و فعالین این حوزه به آن جلب و بستر خوبی برای ارائه شرکتها و فعالین حوزه گردشگری و این صنعت مهم است.
نبوی در ادامه و در مورد آنچه در این رویداد اهمیت دارد اضافه کرد: حضور مسئولین و تصمیم گیران سیاسی و اقتصادی این نمایشگاه باعث پررنگ تر شدن آن میشود و آنچه چالش برانگیز در این حوزه است عدم هماهنگی بین فعالین و تصمیمگیران حوزه اقتصادی آن است که اگر این موضوع توسط آنها و مسئولین جدی تر گرفته شود باعث پر رونق شدن این صنعت مهم خواهد شد.
معاون شرکت ایرانگردی و جهانگردی در مورد چالشهای رو در روی صنعت گردشگری هم توضیحاتی داد: چالشهای اصلی که در صنعت گردشگری کشور مطرح میشود به چند نکته می توان اشاره کرد: جهتگیری و سیاستگذاری های کلی در کشور که در قالب برنامه هفتم کشور پیش بینی های شده که مسئولین کشور هم در خصوص ضرورت پرداختن به این صنعت و حجم بالای گردش مالی و مبادلات این صنعت توجیه شده و رویکردهای واقع نگرتری رسیده اند. در حقیقت شرایطی که کشور در دهه گذشته اقتصادی داشته است امروزه صنعت گردشگری در کشور ما می تواند جایگزین خوبی برای صنعت انرژی باشد و نمونه خوب آن همین کشورهای خاشیه خلیج فارسی است.
این فعال حوزه گردشگری در مورد ضرورت کشف مزیت های نسبی ما در مورد این صنعت تأکید کرد و بیان داشت: چالش اصلی ما بازشناسی جایگاه گردشگری در رونق اقتصادی کشور است.
شهریار نبوی در مورد چالشهای این صنعت نیز ادامه داد: چالش مهم گردشگری عدم تمایل سرمایه گذار است چرا که بازگشت سرمایه و بهره اقتصادی کوتاه مدت این حوزه با مشکل رو به رو است و تکانه های شدید بازار ارز و ملک عملا تمایل ورود سرمایه گذار را با سختی رو به رو می کند.
نبوی در ادامه با بیان اینکه ریسک سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کشور بالاست آن را معلول بسیاری ازبرخی تحولات و تکانه های سیاسی و امنیتی کشور دانست و بر اینکه مشکل دیگر حذف مسافرت و گردشگری داخلی و مردم است که این موضوع چالش های ذاتی این صنعت در کشور است.
فعال حوزه گردشگری با اشاره به آورده هایی که این صنعت می تواند برای حاکمیت داشته باشد گفت: گردشگری می تواند ابزار بسیار خوبی برای مبارزه با ایران هراسی و اسلام هراسی باشد و اگر درب کشور به روی مردم جهان باز شود و می تواند باعث تغییر چهره کشور در افکار عمومی باشد.
نبوی در مورد ضرورت نگاه به مزیت های گردشگری در جذب توریست هم اشاره کرد و گفت: نباید گردشگر را فقط کسانی قلمداد کرد که مبدأ ورودشان از کشورهای غربی است و می تواند اولویت ما کشورهای همسایه و اسلامی و حوزه تمدنی خودمان باشد. به خصوص کشورهایی مثل عراق، ترکیه و حاشیه های خلیج فارس که لازمه آن مفاهمه بیشتر بین حاکمیت و فعالین گردشگری است.
نبوی در پایان و در مورد عملکرد وزارتخانه میراث فرهنگی و صنایع گردشگری در دولت جدید هم گفت: مثبت ترین تغییرات توجه بیشتر به بدنه کارشناسان و استفاده از مدیرانی که سابقه بیشتری در این حوزه داشتند. برقراری و ایجاد حسن رابطه بین وزارتخانه و فعالین حوزه گردشگری را می توان از اقدامات مثبت آن دانست. این موضوع می تواند گردشگری را از یک صنعت لوکس و غیر قابل دسترس برای قشر متوسط و ضعیفتر جامعه به یک موضوع قابل استفاده برای عموم مردم تبدیل کند.
موضوع مهمتر اما این است که باید به رویکردهای تقویت رویکرد اقتصادی در وزارتخانه میراث توجه بیشتری شود و تبدیل به یک نگاه اقتصادی، مزیت دار و سرمایه محور شود.
پیشنهادی باخبر
تبلیغات