کشورهای جهان با بیشترین وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی

کشورهای جهان با بیشترین وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی جبل الطارق،کوراسائو، هنگ‌کنگ، سنگاپور، مالت، جامائیکا، موریس، تایوان، مراکش، اردن، لبنان، جمهوری دومینیکن، قبرس و پاناما هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سه‌چهارم جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که واردکننده خالص سوخت‌های فسیلی هستند. طبق آخرین داده‌های امبر (Ember) تا آوریل ۲۰۲۵، برترین کشورهای جهان بر اساس درصد کل انرژی تامین‌شده توسط سوخت‌های فسیلی وارداتی عبارتند از:

جبل الطارق ۱۰۰ درصد

کوراسائو ۹۹ درصد

هنگ کنگ ۹۹ درصد

سنگاپور ۹۹ درصد

مالت ۹۹ درصد

جامائیکا ۹۳ درصد

موریس ۹۳ درصد

تایوان ۹۱ درصد

مراکش ۹۱ درصد

اردن ۹۰ درصد

لبنان ۹۰ درصد

جمهوری دومینیکن ۹۰ درصد

قبرس ۸۹ درصد

پاناما ۸۸ درصد

کشورهای جهان با بیشترین وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی

واردات، بیش از دوسوم مصرف انرژی در کشورهایی از جمله آلمان، ژاپن و ایتالیا را تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را نیروگاه‌های صنعتی آن‌ها تشکیل می‌دهد. با این حال وابسته‌ترین کشورها به واردات سوخت‌های فسیلی به‌طور معمول کشورهای جزیره‌ای کوچک هستند. در صدر این فهرست، جبل‌الطارق، یک قلمرو کوچک بریتانیایی در نوک جنوبی شبه‌جزیره ایبری قرار دارد که هیچ منبع سوخت فسیلی داخلی ندارد و برای تأمین نیازهای انرژی خود به‌طور کامل به سوخت‌های وارداتی متکی است. در جایگاه دوم، کوراسائو، جزیره‌ای در کارائیب، با وجود سابقه پالایش نفت، فاقد ذخایر سوخت فسیلی است. این جزیره که زمانی محل یکی از شلوغ‌ترین پالایشگاه‌های جهان بود، ۹۹ درصد از انرژی خود را که به‌طور عمده شامل فرآورده‌های نفتی تصفیه‌شده است، از نقاط دیگر جهان وارد می‌کند.

این فهرست همچنین شامل اقتصادهای بزرگ اروپایی است که به‌تازگی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی به‌ویژه از روسیه، تلاش می‌کنند. کشورهای اروپایی وابسته به واردات سوخت‌های فسیلی شامل لوکزامبورگ (۸۷ درصد)، مولداوی (۸۵)، ایرلند (۷۸)، بلاروس (۷۷)، ایتالیا (۷۷)، اسپانیا (۷۴)، پرتغال (۷۳)، هلند (۷۲)، بلژیک (۷۲)، لیتوانی (۷۱)، آلمان (۶۷)، مجارستان (۵۹)، فرانسه (۵۱)، سوئیس (۴۸)، فنلاند (۳۸)، دانمارک (۳۲)، رومانی (۳۰)، سوئد (۲۸)، اوکراین (۲۶) هستند. چین و هند، با وجود اینکه تولیدکنندگان اصلی سوخت فسیلی هستند نیز در این فهرست جای گرفته‌اند، زیرا بخش‌های صنعتی عظیم و تقاضای رو به رشد انرژی آن‌ها برای پر کردن شکاف انرژی، نیاز به واردات قابل‌توجهی دارد.

کشورهای جهان با بیشترین وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی

غول‌های صادرکننده سوخت فسیلی

از سال ۱۹۶۰ واردات سوخت فسیلی ۱۲ برابر افزایش داشته و به ستون اصلی اقتصاد انرژی مدرن تبدیل شده است. تا سال ۲۰۲۲ نیز این واردات ۳۷ درصد از عرضه انرژی اولیه جهانی را تشکیل می‌داد و در حالی که بسیاری از کشورها به واردات سوخت فسیلی وابسته هستند، صادرکنندگان اصلی این سوخت‌ها شامل ایالات متحده آمریکا، کانادا، برزیل، روسیه و استرالیا محسوب می‌شوند.

پیشنهادی باخبر