جلوگیری از حبس گاز در پارس جنوبی برای تولید حداکثری در زمستان
![جلوگیری از حبس گاز در پارس جنوبی برای تولید حداکثری در زمستان](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/YMBNZQHEJpm4/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0piaQ-pJs9YOT7otfNPZWXfo,/Untitled.jpg)
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به اقدامهای انجامشده در این مجتمع برای جلوگیری از حبس گاز در میدان مشترک پارس جنوبی گفت: این اقدامها سبب شد در زمستان امسال رکورد ۵۹۵ میلیون مترمکعب تولید گاز شیرین در این مجتمع شکسته شود.
به گزارش ایلنا از وزارت نفت، غلامعباس حسینی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا پایان دی ۱۶۸ میلیارد مترمکعب گاز در مجتمع گاز پارس جنوبی تولید شده است، اظهار کرد: تولید گاز شیرین در مجتمع گاز پارس جنوبی نسبت به پارسال ۲.۲ میلیارد مترمکعب بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه این مقدار افزایش تولید معادل سه روز مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده است و مصرف ۱۸ روز گاز شهر تهران را تأمین میکند، تصریح کرد: امسال افزون بر افزایش تولید گاز اقدامهای خوبی نیز در این مجتمع انجام شده است که از آن جمله میتوان به نصب دو دستگاه توربین در پالایشگاه سیزدهم اشاره کرد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه با نصب این دو دستگاه توربین در دو مرحله ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش تولید گاز شیرین داشتیم، گفت: در پالایشگاه فجر نیز ۶ میلیون متر مکعب افزایش تولید محقق شد.
حسینی با تأکید بر اینکه انعطاف لازم بین پالایشگاهها برای فرآورش گاز وجود دارد، افزود: این اقدامها سبب شد تا حتی یک مترمکعب گاز مانده بر روی سکوها نداشته باشیم و حبس گازی در پارس جنوبی اتفاق نیفتد.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ بهمن رکورد تولید گاز با ۵۹۵ میلیون متر مکعب گاز شیرین در طول تاریخ این مجتمع شکسته شد، بیان کرد: همچنین تا پایان دی بیش از ۲۰۰ میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده است که حدود ۵۰ درصد از این میعانات بهعنوان خوراک به پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتقل میشود و بقیه نیز به پتروشیمیها و صادرات اختصاص مییابد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه تولیدات مجتمع گاز پارس جنوبی نقش بسزایی در درآمدزایی داشته است به ساخت بار اول در این مجتمع اشاره کرد و گفت: در ساخت بار اول این مجتمع چند سال است که رتبه اول را در وزارت نفت به خود اختصاص داده است، همچنین وزارت نفت نیز در ساخت بار اول در کشور جایگاه نخست را دارد.
حسینی با اشاره به بازدید اخیر معاون علمی، فناوری و دانشبنیان رئیس جمهوری از مجتمع گاز پارس جنوبی و بررسی مباحث تجاریسازی محصولات در این بازدید تأکید کرد: از پالایشگاه ششم به بعد ساخت پالایشگاهها ایرانی است و بیش از ۹۵ درصد تجهیزات از سوی سازندگان داخلی تأمین میشود.